31/8/12

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η Θεοτόκος κατά την Ορθόδοξο Πίστη


Κυριακή 26 Αυγούστου 2012
πηγή: Ι.Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου και simeronwordpress

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αντώνιο Σαμαρά.
Τον Μακαριώτατο συνόδευαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Κώστας Μπούρας ο Μακαριώτατος και οι Συνοδικοί Ιεράρχες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

28/8/12

Κωνσταντίνος Χολέβας, Η προπαγάνδα Χριστόφια πληγώνει την Ελλάδα

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Φίλος που μελετά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις παρακολούθησε προσφάτως ένα σεμινάριο στις Βρυξέλλες σχετικό με το μέλλον της Ευρ. Ένωσης. Τού έκανε κακή εντύπωση το γεγονός ότι ακόμη και σε επιστημονικά σεμινάρια έχει διαχυθεί η προπαγάνδα του Κυπρίου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια ότι για την κρίση στην κυπριακή οικονομία μοναδική υπεύθυνη είναι η Ελλάδα.Ο Χριστόφιας αισθάνεται άσχημα, διότι αυτός ο γνήσιος κομμουνιστής οδήγησε την Κύπρο στις αγκάλες του « ιμπεριαλιστικού» ΔΝΤ και αναζητεί τρόπους να αποσείσει τις ευθύνες του.

27/8/12

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Στην Κύπρο ξαναζεί η καταστροφή του 1922

Στην Κύπρο ξαναζεί η καταστροφή του 1922
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Η Κύπρος στα κατεχόμενα από τον Αττίλα εδάφη της ξαναζεί τις τραγικές για τον Ελληνισμό ημέρες του 1922. Εννενήντα χρόνια από τότε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος καταγγέλλει από το βήμα του 33ου διεθνούς φόρουμ, στο Ρίμινι της Ιταλίας, πως οι Τούρκοι κάνουν το παν ώστε να εξελειφθεί παντελώς η ελληνική και η χριστιανική παρουσία στα κατεχόμενα εδάφη της Μεγαλονήσου.

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο δέχθηκε σήμερα στις 11.00 το πρωί σε εθιμοτυπική επίσκεψη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο Μακαριώτατος και ο Υπουργός συζήτησαν όλα τα θέματα που άπτονται των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στη βάση της στενής συνεργασίας τους επ’ ωφελεία του λαού μας.

26/8/12

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ανάλυση Αποστολικού Αναγνώσματος Κυριακής ΙB΄ Ματθαίου


Αποστολικό ανάγνωσμα: Α΄ Κορ. ιε΄ 1-11 - Εκφωνήθηκε 26/8/2012
πηγή: Ι.Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου και simeronwordpress

Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας στην "Καθημερινή" - Αξιολόγηση, ώρες διδασκαλίας, εφεδρεία

Αύξηση των ωρών διδασκαλίας ενδεχομένως και από φέτος
Εντός του 2013 η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, λέει ο υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος
Συνέντευξη στον Απόστολο Λακασά
«Οι καλοί θα προχωρούν, οι μέτριοι θα μένουν στάσιμοι. Αλλωστε οι εκπαιδευτικοί αξιολογούν με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά μας» λέει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη προς την «Κ» εν όψει της έναρξης της αξιολόγησης στην εκπαίδευση αλλά και μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς.

Αἰσώπεια μαθήματα καί ... παθήματα τοῦ γαϊδάρου

Αἰσώπεια μαθήματα καί ... παθήματα τοῦ γαϊδάρου
Σκέψεις νομικές καί ἱστορικοπολιτικές γιά τίς ἀπολύσεις καί τίς ἐφεδρεῖες. Λογαριάζουν χωρίς τόν ξενοδόχο!
'Αγαπητέ Σ...,
Εἶναι δυστυχῶς ἀδύνατο νά γίνουν ἀπολύσεις ὑπαλλήλων ἤ θέση τους σέ ἐφεδρεία μέ ἀξιοκρατικά ἤ ἔστω ἀντικειμενικά κριτήρια. Τό ζήτημα εἶναι πολιτικό. Καί νομικό ἀπό τήν ἄποψη ὅτι ὁ δικαστικός ἔλεγχος τῆς συνδρομῆς ἤ μή τοῦ δημοσίου συμφέροντος γιά κάθε μία ἀπόλυσh ἤ θέση σέ ἐφεδρεία εἶναι ἀπό δυσχερής καί δύσκολος ἀντικειμενικῶς, ἔως σφόδρα ἀνεπιθύμητος πολιτικῶς.
Τό κομματικό ἤ δικομματικό ἤ ἤδη τρικομματικό κράτος, ἔχει στηθῆ συνεπικουρούσης τῆς νομολογίας τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας, πού δέν ἐξελίχθηκε.

Κωνσταντίνος Χολέβας, Γιατί καίνε τα νησιά μας;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ;
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Θαυμάζω το θάρρος του κ. Ν. Δένδια που παραδέχθηκε δημοσίως αυτό που όλοι σχεδόν υποψιαζόμασταν. Ότι οι φωτιές στη Χίο και σε άλλα νησιά μας είναι αποτέλεσμα εμπρησμού και γενικότερα κακόβουλου σχεδιασμού. Δεν χρειάζεται αν είναι κανείς ντεντέκτιβ για να σκεφθεί ότι ο κυριώτερος ύποπτος είναι η Τουρκία, ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου. Αλλά και άλλες χώρες κατά καιρούς έχουν δράσει εις βάρος μας. Αρκεί να θυμηθούμε τις δηλώσεις του κ. Βύρωνα Πολύδωρα ότι κατά τις μεγάλες πύρινες καταστροφές του 2007 είχαν συλληφθεί Σκοπιανοί πράκτορες.

Μοναχός Μωυσής, Το κακό

Το κακό
Γράφει ο μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης
Γενικά φαίνεται το κακό σήμερα να επικρατεί στον κόσμο. Μερικοί θεωρούν αίτιο των κακών το Θεό.Τον θεωρούν με ανθρώπινα πάθη κακό, τιμωρό και εκδικητή. Γιατί τα επιτρέπει; Γιατί τα παραχωρεί; Γιατί δεν τα αποσύρει, ενώ τόσο ταλαιπωρούν τα πλάσματά του; Όπως είναι γνωστό, ο άνθρωπος είναι πλήρως ελεύθερος να επιλέξει το κακό ή το καλό. Για την επιλογή του κακού δεν ευθύνεται ο Θεός. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε το Θεό, γιατί μας έκανε τέλεια ελεύθερους. Ο Θεός είναι η αυτοαγαθότητα, δεν εποίησε κανένα κακό ποτέ.
Το κακό καλούμεθα να μην το πράττουμε, να το μισούμε και να το υπομένουμε από τους άλλους. Οι δοκιμασίες στη ζωή του ανθρώπου δεν υπάρχουν ως αποτέλεσμα ενός κακού Θεού αλλά ενός αρίστου παιδαγωγού, που προσπαθεί να συνδράμει ωφέλιμα και διορθωτικά και μέσα από τα διάφορα λυπηρά.

«Πιθανώς από φέτος» η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών


Η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών ενδέχεται να εφαρμοστεί από τη φετινή σχολική χρονιά, δηλώνει σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τονίζει πως «οι καλοί θα προχωρούν, ενώ οι μέτριοι θα μένουν στάσιμοι».

Πολύχρωμη οικουμενιστική ενότητα

Η φωτογραφία από το Σικάγο (3 Ιουνίου 2012). Χριστιανοί κάθε απόχρωσης και ομολογίας άκουσαν το κάλεσμα του καρδινάλιου Francis George, προσευχήθηκαν όλοι μαζί και φωτογραφήθηκαν μαζί εις ένδειξην της οικουμενιστικής τους ενότητας. Στην τελετή ακούστηκαν λόγοι αγάπης, αλληλοκατανόησης και μια ακόμη οικουμενιστική φιέστα ολοκληρώθηκε!

25/8/12

Η Χρυσή Αυγή θα καταθέσει σχέδιο νόμου για την επαναφορά της θανατικής ποινής!


Πρόταση νόμου για την επαναφορά της θανατικής ποινής θα φέρει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Χρήστος Παππάς (δείτε από 1.46 και εξής)..

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, "Και ο τίμιος Γάμος οδηγεί στην αγιότητα"

«ΚΑΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΓΑΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ...»
τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Στὶς 26 Αὐγούστου ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία τιμᾶ τὴν ἱερὰ μνήμη τῶν Ἁγίων Ἀδριανοῦ καὶ Ναταλίας οἱ ὁποῖοι ἦταν σύζυγοι. Ἀξίζει τὸν κόπο πρὶν ἀναφέρωμε ὁ,τιδήποτε ἄλλο, νὰ σημειώσωμε κάποια στοιχεῖα ἀπὸ τὴν ὡραία, συγκινητικὴ καὶ θαυμαστὴ ζωὴ τῶν δύο Ἁγίων.
Ἔζησαν, στήν Νικομήδεια, στὰ χρόνια τοῦ αὐτοκράτορα Μαξιμιανοῦ (298). Ἡ Ναταλία ἦτο Χριστιανή, ἐνῶ ὁ Ἀδριανὸς εἰδωλολάτρης. Παρὰ τὶς προσπάθειες τῆς συζύγου του, ὁ Ἀδριανὸς παρέμενε στὴν «πατρώαν ἀσέβειαν», ὡς ἀναφέρει χαρακτηριστικὰ ὁ Ἱερὸς Ὑμνογράφος.
Ὅμως, οἱ προσευχὲς τῆς θεοσεβοῦς συζύγου του ἔπιασαν τόπο, εἰσακούστηκαν ἀπό τόν Θεὸ καὶ ἔτσι ὁ Ἀδριανὸς, κατὰ τὴν τοῦ Θεοῦ οἰκονομία, ὁδηγήθηκε στὴν εὐσέβεια. Σὲ ἡλικία 28 ἐτῶν, εἶδε 23 νέους, πιστοὺς Χριστιανοὺς, νὰ ὁδηγοῦνται στὸ Μαρτύριο, ἐνῶ τὰ πρόσωπά τους ἔλαμπαν ἀπὸ χαρὰ καὶ ἀπὸ τὴν χάρη τοῦ Θεοῦ.

Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

Κυριακή ΙB' Ματθαίου
(Ματθ. ΙΘ' 16-26)
Γράφει ο Αρχ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, 
Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Δρ. Πωγ. Κονίτσης
e-mail: ioil.konitsa@gmail.gr 
Μια από τις περικοπές που κάνει όσους διαθέτουν πλούτο και υλικά αγαθά ν' αντιδρούν, είναι και η περικοπή αυτή που περιγράφεται η συμπεριφορά του πλούσιου νέου.
Γνωστά τα γεγονότα. Ο νεανίσκος, πλησιάζει τον Ιησού και ζητά πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνει ώστε να κερδίσει την αιώνια ζωή.
Να σταθούμε λίγο σ' αυτό. Τι παρατηρούμε; Ότι ο άνθρωπος αυτός, ούτε αρνείται τον Θεό, ούτε τη διδασκαλία περί της αιωνίου ζωής.

Το χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση χωρίς συνέπειες
Οσοι εκπαιδευτικοί κρίνεται ότι δεν έχουν εφόδια απλώς θα μένουν στάσιμοι
Του Απόστολου Λακασά
«Bonus» για τους καλούς αλλά όχι «malus» για τους στάσιμους θα δίνει το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη σχολική χρονιά. «Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις, αλλά με τα κίνητρα βελτίωσης του κοινωνικού έργου, που παρέχουν οι εκπαιδευτικοί. Χωρίς την αξιολόγηση δομών, διαδικασιών, στελεχικού δυναμικού δεν μπορείς να προχωρήσεις σε βελτιώσεις, δεν μπορείς να καταγράψεις και να αποτυπώσεις τα προβλήματα για να δώσεις λύσεις και να προχωρήσεις στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος»

2 εκατ. ευρώ για αποτεφρωτήριο νεκρών στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά με την εξέλιξη γύρω από το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου νεκρών που έχει αποφασίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι αναμένεται το νομοθετικό διάταγμα, το έργο θα γίνει στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, θα κοστίσει δύο εκατ. ευρώ και θα το λειτουργήσει είτε ο δήμος είτε ιδιώτης.
Από ΕΘΝΟΣ

24/8/12

Μιχαήλ Τρίτος, Οι κοινωνικές αντιλήψεις του αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Οι κοινωνικές αντιλήψεις του αγίου Κοσμά του Αιτωλού
Του ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΤΡΙΤΟΥ, Κοσμήτορα Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Στη χριστιανική σκέψη και πρακτική παρατηρούνται κατά καιρούς δύο εκ διαμέτρου αντίθετες τάσεις, οι οποίες, όταν μεμονωμένα απολυτοποιούνται, δεν έχουν καμιά σχέση με τη γνησιότητα της χριατιανικής αποκαλύψεως. Αυτές είναι είτε η λανθάνουσα μανιχαϊστική και πλατωνική τάση, που τονίζει ότι η Ορθοδοξία έχει μονάχα μεταϊστορικούς στόχους, είτε ο κοινωνικός ακτιβισμός που απολυτοποιεί την κοινωνικότητα σε βάρος της εσχατολογικής πραγματικότητας.
Και οι δύο αυτές ακραίες τάσεις αγνοούν ότι στην Ορθοδοξία έχουμε έναν τέλειο συνδυασμό μεταφυσικού και ιστορικού, αιωνίου και παροδικού, ενανθρωπήσεως του Θεού και θεώσεως του ανθρώπου.

Τι θα περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Τι θα περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα
Η απόδοση των δασκάλων και καθηγητών στο διδακτικό έργο, οι μέθοδοι διδασκαλίας που ακολουθούνται αλλά και η τεκμηρίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, είναι τρία από τα κριτήρια τα οποία αναμένεται να συνεκτιμηθούν στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που θα ξεκινήσει εντός του προσεχούς σχολικού έτους.

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης σε Ιερές Μητροπόλεις (B΄ φάση)

Δείτε και Αποσπάσεις Θεολόγων και εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων σε Μητροπόλεις Α΄ φάση

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης σε Ιερές Μητροπόλεις, Ιερές Αρχιεπισκοπές, για το σχολικό έτος 2012-13 Β' Φάση 
Δείτε ποιοι αποσπώνται πατώντας το Διαβάστε περισσότερα

Β΄φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας σε Περιφερειακές Δ/νσεις και Δ/νσεις Εκπ/σης


Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας "Συμπληρωματικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2012-2013 Β' Φάση". 
Δείτε τους αποσπασθέντες πατώντας το Διαβάστε περισσότερα

Νέα δυναμικὴ παρέμβαση τοῦ Μητροπολίτη Κονίτσης Ἀνδρέα γιὰ τὴν ἐρήμωση τῆς ἑλληνικῆς ἐπαρχίας καὶ τὰ ὑπόλοιπα ἐθνικὰ θέματα


Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό

23/8/12

Ο Εθναπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός


Δείτε και το Μέρος 2ο πατώντας το Διαβάστε περισσότερα

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός πάντοτε επίκαιρος

Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 16ῃ Αὐγούστου 2012
Ἀριθ. Πρωτ. 55
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 158η
ΘΕΜΑ: Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς πάντοτε ἐπίκαιρος
Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
Τοὺς τελευταίους καιρούς, ἡ Ἑλλάδα μας, ἡ ἀγαπημένη μας Πατρίδα, ἐδοκίμασε μεγάλους κλυδωνισμούς.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Σημεία ομιλίας Αρβανιτόπουλου, μέλη και έργο της Επιτροπής για την αξιολόγηση

Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας
Συνέντευξη Τύπου για την Αξιολόγηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έδωσε σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα Αξιολόγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»
Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

Εκοιμήθη ο καθηγητής Νικόλαος Μητσόπουλος


Εκοιμήθη ο Ομότιμος Καθηγητής της Δογματικής στην Θεολογική Σχολή Αθηνών Νικόλαος Μητσόπουλος.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί αύριο Παρασκευή 24 Αυγούστου και ώρα 11.00 π.μ. στο Β΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

Ο Θεός να τον αναπαύσει!

Ο Υπουργός Παιδείας για την αξιολόγηση, την αύξηση των ωρών διδασκαλίας, τα βιβλία και τις αλλαγές στο Λύκειο

Αξιολόγηση με bonus για τους εκπαιδευτικούς
Συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά την εφαρμογή του Νόμου Πλαίσιο ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Παπαματθαίου Μάρνυ
Με bonus - μισθολογικό ή και επαγγελματικής εξέλιξης - θα ανταμείβονται στο μέλλον οι εκπαιδευτικοί που θα «προάγονται» κατά τις διαδικασίες αξιολόγησής τους, ενώ δεν θα προβλέπονται τιμωρητικές διαδικασίες για τους «στάσιμους».
«Ούτε απολύσεις, ούτε τιμωρίες, αλλά κίνητρα και επιβράβευση εκείνων που βελτιώνονται» δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος ότι θα περιλαμβάνει το νέο σχέδιο της αξιολόγησης που θα ξεκινήσει το 2013.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Ένας προφήτης του Γένους και αγωνιστής της Ορθοδοξίας

24η Αυγούστου: Μνήμη του Μεγάλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ
ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Την 24η Αυγούστου η Ορθόδοξος Εκκλησία τιμά την μνήμη ενός μεγάλου Αγωνιστή της Ορθοδοξίας ,του οποίου η παρουσία και το έργο άφησε μέχρι σήμερα μεγάλη επίδραση σε όλον τον Ορθόδοξο χώρο. Και ιδιαίτερα στις περιοχές όπου πέρασε και δίδαξε μέχρι σήμερα η μορφή του άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της Αγιότητας και της Προσφοράς στον άνθρωπο. Και μάλιστα δίδαξε σε μία εποχή κινδύνου από τον εξισλαμισμό και έφερε πολλούς κοντά στην Ορθοδοξία .
Παραθέτουμε βιογραφικά στοιχεία από το βιβλίο για τον Άγιο Κοσμά από το βιβλίο του αειμνήστου Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου τις εκδόσεις της ΣΦΕΒΑ

Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός: «Ο διάλογος Ορθοδοξίας και Ελληνισμού στη Νέα Εποχή»


Στην ομιλία αυτή, που διοργανώθηκε από τη Χριστιανική Φοιτητική Ένωση Θεσσαλονίκης στο μέγα αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

22/8/12

Μητροπολίτης Αἰτωλίας Κοσμᾶς, “Oἱ «Ἐπίσκοποι» τοῦ παλαιοῦ ἑορτολογίου οὔτε ἀποστολική διαδοχή ἔχουν, οὔτε κανονική χειροτονία, οὔτε τά μυστήριά τους ἔχουν ἐγκυρότητα”

Ὁ Μητροπολίτης Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κ. Κοσμᾶς, ἐπισκέφθηκε τήν Κυριακή 19 Αὐγούστου 2012 τά Παλιάμπελα Βονίτσης, ὅπου λειτούργησε στόν ἐνοριακό Ἱ. Ναό Ἁγίου Ἀθανασίου καί ἐνημέρωσε τούς πιστούς σχετικά μέ τό πρόσφατο ζήτημα πού δημιουργήθηκε στήν περιοχή ἐξ αἰτίας τῆς ἀποσκιρτήσεως ἀπό τήν Ὀρδόδοξη Ἐκκλησία καί τῆς προσχωρήσεως τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Ἀνατολίου Ψυχογιοῦ ὡς «Ἐπισκόπου» στούς σχισματικούς παλαιοημερολογίτες.
Ὁ Σεβασμιώτατος μιλώντας περί τοῦ Παλαιοημερολογιτικοῦ Ζητήματος, τόνισε μεταξύ ἄλλων πῶς: «παρακαλῶ τό Θεό νά φωτίσει τόν π. Ἀνατόλιο νά ἐπιστρέψη. Ἔχοντας εὐθύνη ὡς Ἐπίσκοπος ἐπισημαίνω σέ ὅλους καί τούς προτρέπω νά μήν ἔχουν καμία πνευματική ἐπικοινωνία καί σχέση. Καί τόν ἴδιο τόν παρακαλῶ νά ἔρθει σέ μετάνοια».
Ὁ Μητροπολίτης Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κ. Κοσμᾶς, ἀφοῦ προηγουμένως εἶχε ἐπικοινωνήσει καί ἐνημερώσει τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο στήν Κωνσταντινούπολη καί κατήγγειλε τό γεγονός ἁρμοδίως στήν Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Πακιστάν: Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τη χριστιανή κατηγορούμενη

Πακιστάν: Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τη χριστιανή κατηγορούμενη
Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε το Πακιστάν να προστατεύσει τη μικρή χριστιανή που κατηγορείται ότι έκαψε σελίδες στις οποίες ήταν γραμμένοι στίχοι από το Κοράνι αλλά και να τροποποιήσει το νόμο που προβλέπει μέχρι και τη θανατική ποινή για το αδίκημα της βλασφημίας.
Η Ρίμσα, η οποία φέρεται να είναι από 10 έως 16 ετών και να πάσχει από σύνδρομο Ντάουν συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε μια φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ όταν εξοργισμένοι μουσουλμάνοι ζήτησαν την τιμωρία του κοριτσιού.

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Παιδείας για την αξιολόγηση

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας
Συνέντευξη Τύπου
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, αύριο Πέμπτη 23 Αυγούστου και ώρα 13.00 στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Αίθουσα «ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ») με θέμα: «Οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα Αξιολόγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Προσυνταξιοδοτική εφεδρεία για τους εκπαιδευτικούς από το καλοκαίρι του 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2013
Εφαρμογή και σε εκπαιδευτικούς
Η νέα εφεδρεία θα εφαρμοστεί σε όλο τον δημόσιο τομέα και δεν θα εξαιρεθούν ούτε οι εκπαιδευτικοί, αλλά από το καλοκαίρι του 2013. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας και πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θ. Παπαθεοδώρου, το θέμα της εφεδρείας, που αφορά όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, θα εφαρμοστεί και στην εκπαίδευση.
«Με τη δική μας κατηγορηματική τοποθέτηση ότι αυτήν τη στιγμή ξεκινάνε τα σχολεία» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι τα σχολεία δεν μπορούν στα μέσα της χρονιάς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη στελέχωσή τους.

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πως θα εορτάσουμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης;

ΠΩΣ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Σε δύο μήνες ο Ελληνισμός θα εορτάσει και πρέπει να εορτάσει πανηγυρικά τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, της Ηπείρου, των νήσων του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης. Ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου 1912 και αποκορύφωμά του υπήρξε η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, στις 26 Οκτωβρίου. Η ιδιαίτερη σημασία της συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης και η συμβολική σύμπτωση της απελευθερώσεως με την ημέρα μνήμης του πολιούχου Αγίου Δημητρίου εστιάζει περισσότερο το ενδιαφέρον μας σ’ αυτή την πόλη. Άραγε έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες για να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή σε όσους αγωνίσθηκαν και σε όσους έπεσαν στον επικό εκείνον αγώνα;

Ωδή εις Αριστείδην

Aφιερώνεται: Σ' όσους διαθέτουν ευσέβεια, φιλοπατρία, εντιμότητα και ακεραιότητα χαρακτήρος.
Σ' όσους πιστεύουν ότι μπορούν μέσα από Ελληνοκεντρική πολιτική ν' αγωνιστούν για τη χώρα μας.
Σ' όσους ανεβαίνουν στην εξουσία (με λαϊκή θέληση), και ξερριζώνουν την ροπή για κατάχρηση.
Τέλος δε, σ' όσους θα εισέλθουν πτωχοί στη Βουλή των Ελλήνων και θα εξέλθουν πτωχότεροι!;...
Ωδή εις Αριστείδην
Προμαχών αρετής αραγέστατος,
ευσεβείν εις πατρώα, “Ολύμπιος”.
Κλεινόν άστυ Παλλάδος εκράτυνεν,
Αριστείδης τουπίκλην ο Δίκαιος.

Ενδέκατο πνευματικό συμπόσιο Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Εφεδρεία και για τους εκπαιδευτικούς

Περί εφεδρείας στην Παιδεία
Στο θέμα της εφεδρείας και της επέκτασης της στην παιδεία και τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαθεοδώρου είπε: «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, ό,τι ισχύσει για τον δημόσιο τομέα, θα ισχύσει και για την εκπαίδευση, με την δική μας όμως κατηγορηματική τοποθέτηση, ότι αυτή τη στιγμή ξεκινάνε τα σχολεία..

Επιτροπή για την αξιολόγηση των δασκάλων, καθηγητών και νηπιαγωγών

Επιτροπή η οποία εισηγηθεί , μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, την διαδικασία και τους όρους αξιολόγησης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συγκροτεί ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, όπως ενημερώθηκε το esos από το γραφείο του υπουργού.
Τα μέλη της Επιτροπής θα παρουσιάσουν ο υπουργός και ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου μεθαύριο Πέμπτη σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν στους εκπαιδευτικούς συντάκτες.

21/8/12

Αρχίζει σύντομα η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Αρχίζει σύντομα η αξιολόγηση
Το εναρκτήριο λάκτισμα για την αξιολόγηση και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δίνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», ο υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υπέγραψε τη σχετική υπουργική απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας. Ταυτόχρονα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από πανεπιστήμιο της Ευρώπης ή των ΗΠΑ θα επιλεγεί ο νέος πρόεδρος της Αρχής για την Αξιολόγηση των ΑΕΙ (ΑΔΙΠ).

Κωνσταντίνος Χολέβας, Ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός και η καταπίεση στη Β. Ηπειρο

Ο Ναός του Αγίου Κοσμά στην Κόνιτσα
Ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός και η καταπίεση στη Β. Ηπειρο
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Στις 24 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του εθνοϊερομάρτυρος αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τον οποίο ορισμένα σχολικά βιβλία αρνούνται να παρουσιάσουν ως ιερομόναχο και τον εμφανίζουν σαν έναν διαφωτιστή δυτικού τύπου.
Ο Πατροκοσμάς μαρτύρησε στο Κολικόντασι της Βορείου Ηπείρου στις 24/8/1779, αφού περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για να εμποδίσει τον εξισλαμισμό των υποδούλων.
Εχουμε χρέος προς την ιερή μνήμη του να ακολουθούμε τα διδάγματά του ως προς το ελληνορθόδοξο περιεχόμενο της παιδείας. Εχουμε επίσης χρέος να κρατήσουμε ζωντανό και ελεύθερο τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και γενικότερα της Αλβανίας.

20/8/12

Κανένας μόνιμος διορισμός Θεολόγου για το σχολικό έτος 2012-2013

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η κατανομή των μόλις 225 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών που θα διοριστούν φέτος (σχολικό έτος 2012-2013). Σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, καμία θέση δεν δίνεται στον κλάδο ΠΕ 01, των Θεολόγων. Ούτε ένας λοιπόν μόνιμος διορισμός Θεολόγου για το έτος 2012-2013. Nα σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι κλάδοι στους οποίους δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί όπως οι κλάδοι των Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Γυμναστών, Πληροφορικής κ.α. 
Δείτε τη σχετική απόφαση πατώντας το Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση του Συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών για την 57η Επέτειο της Τραγικής Μνήμης των Σεπτεμβριανών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, τιμώντας την 57η Επέτειο της Τραγικής Μνήμης των Σεπτεμβριανών, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε Εκδήλωση με θέμα:
Πολιτικοί και διπλωματικοί προβληματισμοί
από τα Σεπτεμβριανά του 1955
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων, Συγγραφέας
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 19:30 στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, Δημοσθένους 117, Καλλιθέα.
Θα ακολουθήσει προβολή ντοκυμαντέρ με εικόνες των βανδαλισμών της τραγικής νύχτας που σφράγισε τη μοίρα του Ελληνισμού της Πόλης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Γεώργιος Κουρκούτας, Οι πληγές του Ελληνισμού του Αιγαίου και της Ιωνίας

90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Τo 1822 η Χίος, το 1922 η Σμύρνη
Οι πληγές του Ελληνισμού του Αιγαίου και της Ιωνίας
Γράφει ο Γεώργιος Διον. Κουρκούτας, Καθηγητής Φιλόλογος
Το 1822 ,σε μια εκτεταμένη προσπάθεια αντιποίνων από την μεριά των Τούρκων, καταστρέφεται ολοσχερώς η Χίος ,το πανέμορφο αυτό νησί του Αιγαίου. Το γεγονός αυτό συγκλόνισε την Παγκόσμια Κοινή Γνώμη, διότι (σε μία Ευρώπη που κυριαρχούσε η προκατάληψη για τα κίνητρα των επαναστάσεων των Λαών, βλέπε Ιερά Συμμαχία ) απεκάλυπτε τον θανάσιμο κίνδυνο για τον υπόδουλο Ελληνισμό από την συνέχιση της Τουρκικής κατάκτησης, αλλά και την ακραία βαρβαρότητα των Οθωμανών Τούρκων.
Τότε ο φιλελληνισμός αυξήθηκε και χαρακτηριστικά αναφέρουμε εδώ δύο

Το αδιάλειπτον της προσευχής του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου

Συνέβη ποτέ το εξής: Μεταξύ των αδελφών του Μοναστηρίου ήτο είς πολύ καλός ασκητής, ο μοναχός Σπυρίδων, διαβιώσας εν τω κοινοβίω ήμισυν αιώνα. Εκ φύσεως ήτο άνθρωπος καρτερικός, δυνατός εις το σώμα και την ψυχήν, τα μάλα φιλόπονος, ανθεκτικός εις την άσκησιν, αληθής μοναχός. Από της αρχής της μοναστηριακής αυτού ζωής ηγάπησε την προσευχήν του Ιησού και ενεκαρτέρησεν εις τούτο το «έργον», όπερ απαιτεί μεγάλην υπομονήν, προσοχήν και αυτοπεριορισμόν. Όπως και η πλειονότης των μοναχών του Αγίου Όρους, ο πατήρ Σπυρίδων ήτο απλούς, σχεδόν αγράμματος, αλλ’ ήτο άνθρωπος σοφός. Εκ της μακράς πείρας της νοεράς εργασίας απεκόμισε καθαράν αντίληψιν περί των μέτρων της ανθρωπίνης φύσεως και των ιδιωμάτων της ψυχής. Κατενόει ότι η νοερά προσευχή απαιτεί ελευθερίαν του νοός από παντός είδους εντυπώσεων, και δια της σταθερότητος της βαθείας πίστεως έφερε ταύτην την δυσβάστακτον δια το πλείστον των ανθρώπων άσκησιν..

Ο Γ.Γραμματέας Θρησκευμάτων εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο Ραμαζάνι στο ΟΑΚΑ

Σε κλειστή αίθουσα του Ολυμπιακού Σταδίου η τελετή. Εκκληση του προέδρου της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδας, μέσω του «Εθνους», να τελειώσει γρήγορα το κλίμα που σκορπάει μίσος.
Στο Ολυμπιακό Στάδιο γιόρτασαν χθες τη λήξη του Ραμαζανιού εκατοντάδες μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλειστή αίθουσα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενώ την προσευχή έκανε ιμάμης που ήρθε από την Αίγυπτο αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Συμπληρωματικά σχόλια στο κήρυγμα Κυριακής ΙΑ' Ματθαίου κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο


19/8/2012
πηγή: Ι.Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου και simeronwordpress
Ακούστε και Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ανάλυση Αποστολικού Αναγνώσματος Κυριακής ΙΑ΄ Ματθαίου

19/8/12

Τρεις σύγχρονοι άγιοι Γέροντες για την ελεημοσύνη

Ο Γέροντας Επιφάνιος συνήθιζε να λέγει: «Έχω κάνει συμφωνία με το Θεό: Εγώ θα αδειάζω τις τσέπες μου κάνοντας ελεημοσύνη και αυτός να τις γεμίζει. Εκείνος ουδέποτε παραβίασε τη συμφωνία μας. Θα την παραβιάσω εγώ; Μη γένοιτο».
Ίδια τακτική είχε και ο Γέροντας Ιάκωβος. Έλεγε: «Αμέτρητα χρήματα πέρασαν από τα χέρια μου, αλλά όλα πήγαν στον προορισμό τους, στους πάσχοντες, στους φτωχούς, στους έχοντες ανάγκη.

Από τις Γενικές Συνελεύσεις του «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών» από το 1948 έως σήμερα


Η συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος στο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» παρά τις εκκλήσεις Ορθοδόξων επισκόπων, κληρικών και μοναχών για αποχώρηση από αυτό, μας αναγκάζει να παρακολουθούμε τις διοργανώσεις του ΠΣΕ και όσα οι «δικοί μας» Οικουμενιστές πράττουν συμμετέχοντας σε αυτό. Η 10η Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ..

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ανάλυση Αποστολικού Αναγνώσματος Κυριακής ΙΑ΄ Ματθαίου


Aποστολικό ανάγνωσμα (Α΄ Κορ. θ΄ 2-12) - Εκφωνήθηκε 19/8/2012
πηγή: Ι.Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου και simeronwordpress

Στην Κεντρική Επιτροπή του "Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών" θα μιλήσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Συμπροσευχή Πατριάρχη Βαρθολομαίου με μέλη του ΠΣΕ
Φεβρουάριος 2008
Ἀνακοινωθὲν ἐπὶ τῇ μεταβάσει τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου εἰς Κρήτην (19.09.2012)
Ἀνακοινοῦται ὅτι ἡ Α.Θ.Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος πρόκειται νὰ ἐπισκεφθῇ τὴν Κρήτην ἀπὸ 1ης μέχρι καὶ 4ης προσεχοῦς Σεπτεμβρίου προκειμένου ὅπως:
α) ἀνταποκριθῇ εἰς τὴν ἀδελφικὴν πρόσκλησιν τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης καὶ Αὐλοποτάμου κ. Εὐγενίου νὰ ἐπισκεφθῇ καὶ εὐλογήσῃ τὴν ἐπαρχίαν ἐν ᾗ προσφάτως κατεστάθη ποιμενάρχης,
β) ἐγκαινιάσῃ τὸ Καθολικὸν τῆς Ἱερᾶς γυναικείας Πατριαρχικῆς καὶ Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Ζωοδόχου Πηγῆς (Χρυσοπηγῆς) Χανίων, καί

Τον ψευτομουφτή Ξάνθης επισκέφτηκε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας


Από την Κυριακή βρίσκεται τουρκική αποστολή, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, με αφορμή τη γιορτή του Σεκέρ Μπαϊράμ.
Ο κ. Μποζντάγ αφού επισκέφτηκε την Παρασκευή την Κομοτηνή, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ξάνθη, με πρώτο σταθμό της περιοδείας του το σπίτι του φευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ

Μοναχός Μωυσής, Οργή και θυμός

Οργή και θυμός
Γράφει ο Μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης
Ο προφήτης Δαυίδ στους ωραιότατους ψαλμούς του λέγει: «Παύσαι από οργής και εγκατέλιπε θυμόν». Έχει μία ένταση η αγαθή προτροπή του. Ξέρει καλά τι λέει: Σταμάτησε αμέσως, καλέ μου άνθρωπε, να παρασύρεσαι, να αγανακτείς, να οργίζεσαι παράφορα. Βγάλε και πέτα από την καρδιά σου κάθε θυμό που σε ταράζει. Πέταξέ τον στον κάλαθο των αχρήστων, δεν είναι για σένα, δεν σου κάνει κανένα καλό. Συμβουλεύει ο υπέροχος ψαλμωδός να αντιστεκόμαστε δυνατά στο πάθος της οργής και του θυμού και να μην αφήνουμε να μας κυριεύσει.
Οργή σημαίνει κατά τον Γ. Μπαμπινιώτη έντονη ψυχική κατάσταση, που προκαλείται από αδικία, προσβολή, κάτι που δυσαρεστεί και εκδηλώνεται με επιθετική συμπεριφορά και επιθυμία για εκδίκηση. Ο θυμός κατά τον ίδιο καθηγητή εκδηλώνεται με βίαιες και νευρικές κινήσεις, ύψωση του τόνου της φωνής, έλλειψη αυτοελέγχου και άλλες συναφείς εκδηλώσεις.

Μήνυμα Πατριάρχη Αλεξανδρείας για το Ραμαζάνι

Δελτίο Τύπου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αναφέρει:
ΜΗΝΥΜΑ Α.Θ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΡΑΜΑΖΑΝΙΟΥ 2012
Επ’ ευκαιρία της περατώσεως του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, κατά τη διάρκεια του οποίου εκατομμύρια πιστοί Μουσουλμάνοι με ευλάβεια και προσευχή ανάμνηση φέρουν της παραδόσεως του Κορανίου ως οδηγού της ζωής τους, επιθυμώ να απευθύνω ευχές εγκάρδιες και φιλάδελφες προς τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας στην ευλογημένη χώρα της Αιγύπτου και προς τους Μουσουλμάνους απανταχού του αραβικού κόσμου

18/8/12

Αγίου Λουκά Κριμαίας, Περί σκληροκαρδίας (Κυριακή ΙΑ΄ Ματθαίου)

Ποιος άνθρωπος δεν θα θυμώσει και δεν θα διαμαρτυρηθεί ακούγοντας την παραβολή του κάκου δούλου στον όποιο ό κύριος του συγχώρεσε ένα μεγάλο χρέος ενώ αυτός δεν ήθελε να συγχωρέσει στον πλησίον του ένα μικρό;
Ταράζεται η καρδιά μας όταν βλέπουμε τίς χειρότερες εκδηλώσεις των παθών και της άμαρτωλότητας των ανθρώπων. Σωστά είπε ο προφήτης Δαβίδ «Καί έρρύσατο την ψυχήν μου εκ μέσον σκύμνων, έκοιμήθην τεταραγμένος υιοί ανθρώπων, οι οδόντες αυτών όπλα καί βέλη, καί ή γλώσσα αυτών μάχαιρα οξεία» (Ψαλ. 56, 5). Καί δεν το λέει για τους φονιάδες καί τους κακούργους αλλά για μας τους απλούς ανθρώπους. Εμάς μας αποκαλεί λιοντάρια καί λέει ότι τα δόντια μας είναι όπλα καί βέλη και ή γλώσσα  ακονισμένο σπαθί. Καί το σπαθί είναι όργανο του φόνου.
Αν ή γλώσσα μας είναι σαν το αιχμηρό σπαθί τότε μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να φονεύουμε τους ανθρώπους. Καί όντως πολλές φορές το κάνουμε καί δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας δολοφόνους.

Λυκούργος Νάνης, Καινούριες ασχήμιες της κυρίας Ρεπούση

ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΡΕΠΟΥΣΗ
του Λυκούργου Νάνη
Η γνωστή εθνομηδενίστρια συνεχίζει να ασχημονεί. Τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι μόνο αυτή τόλμησε να αγγίξει την καυτή πατάτα τουτέστιν την Ιστορία αφού κάποιοι άλλοι, προφανώς ομοιδεάτες της - αποδομητές της ιστορικής μας μνήμης, δεν τόλμησαν και δεν τολμούν να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο. Προσπαθεί δηλονότι να μας πείσει ότι αυτή μόνο πρωτοτυπεί. Σαν να μας λέει δοξάστε με! Μόνο εγώ έχω τα κότσια να κάνω κάτι τέτοιο. Κι έχει καθώς φαίνεται κάποιο δίκαιο αφού όντως πρωτοτύπησε στην κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας όσο κανείς άλλος μέχρι τώρα. Και άλλοι προ αυτής παραποίησαν και παρήλλαξαν την ιστορική αλήθεια για να εξυπηρετήσουν πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Δεν έφθασαν όμως στο σημείο να διολισθαίνουν στις ρεπούσειες γελοιότητες κατονομάζοντας τη σφαγή της Σμύρνης...συνωστισμό!

Τα “πυροσβεστικά” της Παναγίας μας!

Τα “πυροσβεστικά” της Παναγίας μας!
Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες με αλλεπάλληλα πρόσφατα θαύματα απέστειλε από το αγιώνυμο όρος η Υπεραγία Θεοτόκος...
Ποιός άραγε άνθρωπος δεν αναπολεί στο διάβα της ζωής του το μητρικό εκείνο χάδι που του παρείχε πέραν της μοναδικής αγάπης και την απαραίτητη ασφάλεια; Αυτό ακριβώς το μητρικό χάδι στην πιο τέλεια μορφή, το χάδι που συνιστά αληθινό μεγαλείο βίωσαν για άλλη μια φορά οι μοναχοί, δηλαδή τα παιδιά της Υπεραγίας Θεοτόκου που ζουν στο Αγιώνυμο Όρος, οι περιβολάρηδες του εξαίσιου επίγειου Περιβολιού Της!

Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Κυριακή ΙΑ΄ Ματθαίου

Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου
(Ματθ., ΙΗ' 23 – 35)
Γράφει ο Αρχ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, 
Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Δρ. Πωγ. Κονίτσης
e-mail: ioil.konitsa@gmail.gr
 
Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Ό,τι κι αν έκανε, η λύση δεν φαινόταν να έρχεται από πουθενά. Δεν έμενε λοιπόν παρά να πέσει στα πόδια του Κυρίου και να τον παρακαλέσει να λυπηθεί και αυτόν και την οικογένειά του. Αυτό και έγινε. Και η ελπίδα δεν πήγε χαμένη. Ο Κύριος συγκινήθηκε και του χάρισε ολόκληρο το χρέος.
Μέχρις εδώ θα λέγαμε ότι τα πράγματα εξελίσσονται φυσιολογικά.
Η μεγάλη τραγικότητα όμως αρχίζει από εδώ και κάτω, που ο ίδιος, ο ελεύθερος πλέον οφειλέτης, αρνείται το αυτονόητο. Αρνείται δηλ. να πράξει το ίδιο σε ένα σύνδουλό του, που του χρωστούσε ελάχιστο ποσό σε σχέση με το δικό του υπέρογκο χρέος.

Κατάργηση του εκκλησιασμού και αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας θα προτείνει η Μαρία Ρεπούση

ΒΗΜΑτοδότης
Η κυρία Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ, προτού ακόμη επιστρέψει από τις διακοπές της από το Κυπαρίσι Λακωνίας, ξαναχτύπησε. Θέλει τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και όχι στα γραφεία και ζητεί να σταματήσουν πάραυτα οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών και να επιστρέψουν οι πάντες στις οργανικές τους θέσεις, δηλαδή στη διδασκαλία. Με το άνοιγμα της Βουλής όμως η κυρία Ρεπούση ετοιμάζει τις προτάσεις της για τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού για τους μαθητές..

150 σχολές σβήνουν φέτος από τον χάρτη

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ
150 σχολές σβήνουν φέτος από τον χάρτη
Πρόταση για κλείσιμο τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και ολόκληρων Ιδρυμάτων μελετά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Η κυβέρνηση θεωρεί το θέμα πρώτης προτεραιότητας, ενώ η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη διασπορά τμημάτων και σχολών στη χώρα
Προτάσεις για «σβήσιμο» από τον χάρτη της Ανώτατης εκπαίδευσης πάνω από 150 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά και ολόκληρων Ιδρυμάτων

17/8/12

Ομολογία Σύρων ισλαμιστών: "Τάγματα Θανάτου εξοντώνουν "Ελληνορθόδοξους"

Στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης παραδέχθηκαν ότι η CIA ελέγχει το σύνολο της ροής των όπλων και των εφοδίων που κατευθύνονται στις δυνάμεις των ισλαμιστων ανταρτών στη Συρία και γενικότερα ότι η εξέγερση είναι υπό τον έλεγχο μυστικών υπηρεσιών όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και της Βρετανίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ και της Γαλλίας.
Κατ'αυτό τον τρόπο η εν συνεχεία παραδοχή των ισλαμιστών ότι έχουν δημιουργήσει Τάγματα Θανάτου που εξοντώνουν Χριστιανούς, αποτελεί όνειδος για τα δήθεν "χριστιανικά κράτη" που βλέπουν να σφάζονται οι ομόθρησκοι τους, κυρίως Ελληνορθόδοξοι.
Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)