31/5/14

Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Νους Χριστού και εμπειρία Πατέρων

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Α' ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΥ
(Ιωάννου ΙΖ' 1-13)
Γράφει ο Αρχ. Ιωήλ Κωνστάνταρος,
Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Δρ. Πωγ. &Κονίτσης
e-mail: ioil.konitsa@gmail.com
Δεν είναι μόνο αυτοί που αγνοούν τα της Ορθοδόξου Πίστεως που αρνούνται την σημασία και τη συμβολή των δογματικών αγώνων των Αγίων Πατέρων, αλλά είναι και ορισμένοι που κατέχουν θέσεις και μάλιστα υψηλές στον χώρο της Εκκλησιαστικής διοικήσεως, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα δόγματα καταστρατηγούν την ενότητα του Χριστιανικού κόσμου.

Έρχεται αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας;

Το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών βρίσκεται στο επίκεντρο του επικείμενου ανασχηματισμού, καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Στουρνάρας παίρνει τον δρόμο για την Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός θέλει ο νέος υπουργός Οικονομικών να συμβολίζει το τέλος των μνημονίων, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει κάποιον που να υποδηλώνει ριζική στροφή προς την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Κατά τα άλλα, υπάρχουν εισηγήσεις για είσοδο στην κυβέρνηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου

π. Δημήτριος Μπόκος, Ο ομορφότερος στίβος

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Ο   Ο Μ Ο Ρ Φ Ο Τ Ε Ρ Ο Σ   Σ Τ Ι Β Ο Σ
Τη νύχτα 7 προς 8 Δεκεμβρίου 2012 συνέβη ένα συγκλονιστικό γεγονός. Στο χωριό Μεσορόπη Παγγαίου Καβάλας ένα σπίτι άρπαξε φωτιά. Ήταν μια μικρή τριώροφη μονοκατοικία, όπου κατοικούσε η μεγάλη υπερπολύτεκνη οικογένεια του ζεύγους Αθανασίου και Ειρήνης Τσιμηρίκα με δέκα παιδιά. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο δεύτερο όροφο, όπου κοιμόντουσαν ο παππούς και η γιαγιά της οικογένειας με τα δύο μικρότερα παιδιά, τον Γεράσιμο, 7 ετών, και τον Ανδρέα, 5 ετών.

Θρησκευτική εορτή με εκκλησιασμό των μαθητών και εκδηλώσεις και όχι αργία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Προς το Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που θα ορίζει τη λειτουργία των σχολείων για το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως οι διακοπές των Χριστουγέννων θα τελειώνουν στις 6 Ιανουαρίου και επομένως καταργείται η αργία της Σύναξης του Προδρόμου. Να σημειωθεί ότι παλαιότερα η ημέρα αυτή, η 7η Ιανουαρίου, ήταν εργάσιμη ημέρα.
Για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, την 30η Ιανουαρίου, το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως υιοθετεί τα αιτήματα τόσο της Ιεράς Συνόδου όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

Προσευχή Τούρκων μουσουλμάνων έξω από την Αγιά Σοφιά με αίτημα να γίνει τζαμί (βίντεο)


Συγκέντρωση και πρωινή προσευχή (ναμάζι) στην πλατεία μπροστά από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησαν τα ξημερώματα χιλιάδες μουσουλμάνοι, ζητώντας τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.
Μουσουλμάνοι από διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία έπειτα από κάλεσμα του «Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής».
Αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει μπλόκο γύρω από την Αγία Σοφία προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο του πλήθους. Το «ναμάζι» έγινε στην πλατεία μπροστά από την Αγία Σοφία.
Στη συνέχεια το πλήθος διαλύθηκε φωνάζοντας το σύνθημα «να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία».
Δείτε και άλλο βίντεο:

Κυθήρων Σεραφείμ, Ἡ εὐχή τοῦ Κυρίου «ἵνα ὦσιν ἕν, καθώς καί ἡμεῖς ἕν ἐσμέν» ἔχει πραγματοποιηθῆ μέσα εἰς τούς κόλπους τῆς τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησίας καί θά ἐπικαιροποιηθῆ μέ τήν ἐπιστροφήν ἐν μετανοίᾳ τῶν ἀποσχισθέντων χριστιανῶν

Η ΚΑΤΑ ΜΙΜΗΣΙΝ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΕΟΥ ΕΝΟΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ
«...ἵνα ὦσιν ἕν καθώς ἡμεῖς» (Ἰωαν.17,11)
Κατά τήν σημερινή Κυριακή τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Α' ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου τό Εὐαγγελικό Ἀνάγνωσμα περιέχει τήν Ἀρχιερατική Προσευχή τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ.
Ἡ ὑπερφυής αὐτή Ἀρχιερατική Προσευχή ἀπευθύνθηκε ἀπό τόν Σωτῆρα μας Χριστό τό τελευταῖο βράδυ, πρίν ἀπό τήν Σταύρωσι Του, πρός τόν Οὐράνιο Πατέρα Του.

Ζητούν 402 σχολικά βιβλία σε 7 μήνες

Ζητούν 402 σχολικά βιβλία σε 7 μήνες
Παπαματθαίου Μάρνυ
Τετρακόσια δύο ολοκληρωμένα σχολικά βιβλία θα συγγραφούν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας μέσα σε επτά μήνες! Αυτό αποκαλύπτουν οι πληροφορίες του «Βήματος» ενώ συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και εκδότες απορούν με τα απαγορευτικά χρονικά περιθώρια αφήνοντας αιχμές ότι αναζητείται να εγκριθεί έτοιμο από πριν συγγραφικό υλικό, ακόμη και για λόγους κόστους, εγείροντας παράλληλα και θέματα διαφάνειας.

Επισημάνσεις της ΠΕΘ για την Τράπεζα Θεμάτων

θήνα 30 Μαΐου 2014 
Ἀριθμ. Πρώτ.: 85 
Προς τον αξιότιμο κύριον Σωτήριον Γκλαβά 
 Πρόεδρον Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής 
Αν. Τσόχα 36, 
115 21 Αθήνα 
Τηλ.: 210 3310283, 210 3312406 
Fax: 210 3257336 
E-mail: info@iep.edu.gr
Θέμα: Επισημάνσεις για την Τράπεζα Θεμάτων 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων μελετά προσεκτικά το περιεχόμενο της Τράπεζας Θεμάτων για το μάθημα των Θρησκευτικών

30/5/14

Πρωτοπρ. Άγγελος Αγγελακόπουλος, Σχολιασμός της Κοινής Δηλώσεως Πάπα-Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα στις 25-5-2014

Ἐν Πειραιεῖ 30-5-2014
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ‘ΚΟΙΝΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΣ’ ΠΑΠΑ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΣΤΙΣ 25-5-2014
Γράφει ο πρωτοπρεσβ. π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος,
ἐφημ. Ἱ. Ν. Ἁγίας Παρασκευῆς Ν. Καλλιπόλεως Πειραιῶς
Εἰσαγωγή
Γεμάτο λύπη καί πικρία παρακολούθησε τὸ θεοσεβὲς πλήρωμα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ τίς, ἐντός τοῦ πλαισίου τοῦ παναιρετικοῦ διαχριστιανικοῦ συγκρητιστικοῦ οἰκουμενισμοῦ, ἔσχατες καινοφανεῖς ἐνέργειες τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ὁ ὁποῖος συναντήθηκε στά Ἱεροσόλυμα τό διάστημα 25 καί 26 Μαΐου ἑ.ἔ. μέ τόν ἀρχηγό τοῦ κράτους τοῦ Βατικανοῦ καί αἱρεσιάρχη «πάπα Ρώμης», ἐκλαμπρότατο κ. Φραγκίσκο. Στίς 25-5 ὑπέγραψαν ‘Κοινή Δήλωση’[1], τήν ὁποία θά σχολιάσουμε παρακάτω.

O Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος στο σπήλαιο της Βηθλεέμ μετά την πυργακιά

Λίγες μόνο ώρες μετά την συμπροσευχή Πάπα Φραγκίσκου και Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Ιεροσόλυμα, που έγινε με την παρουσία και του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου, ξέσπασε πυρκαγιά στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Ο Πατριάρχης Θεόφιλος επισκέφθηκε το σπήλαιο μετά την πυρκαγιά. Σκέφθηκε άραγε βαθύτερα την πνευματική αιτία αυτής της καταστροφής;

Δείτε και Σεισμοί προς της Συνόδου Φερράρας-Φλωρεντίας (και ο νοών νοείτω)

Διαμαρτυρία πολιτών της Κορίνθου για τα φθοροποιά σχολικά βιβλία της Ελλάδος

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΘΟΡΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δημοσιεύουμε ἐν συνεχείᾳ κείμενο διαμαρτυρίας, ὑπογεγραμμένο μέχρι στιγμής ἀπό τετρακοσίους ἑξήντα (460) πολίτες τῆς Κορίνθου, ἐναντίον τῶν  «ἀντιπαιδαγωγικῶν, ἀντεθνικῶν, ἀντιχριστιανικῶν καί φθοροποιῶν κειμένων» στά διδακτικά βιβλία Γλώσσης καί Λογοτεχνίας τῶν Σχολείων Δημοτικοῦ καί Γυμνασίου. Οἱ ὑπογράψαντες ζητοῦν τήν κατάργηση καί ἀντικατάσταση τῶν βιβλίων αὐτῶν, 

Μητρόπολη Πειραιῶς, Ἄννα Στάμου Ἐλγαντούρ - Μίριαμ Γιαχία Ἰμπραήμ Ἰσάγκ. Βίοι παράλληλοι

Πειραιεύς, 30 Μαΐου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ἄννα Στάμου Ἐλγαντούρ - Μίριαμ Γιαχία Ἰμπραήμ Ἰσάγκ. Βίοι παράλληλοι
παγκόσμια φρίκη πού μέχρι στιγμῆς ἔχει συγκεντρώσει 700.000 ὑπογραφές μετά ἀπό τήν ἔκκληση τῆς Διεθνοῦς Ἀμνηστίας γιά τήν 27χρονη νεαρή μητέρα Μίριαμ Γιαχία Ἰμπραήμ Ἰσάγκ πού καταδικάστηκε τήν 15/5/2014 σέ θάνατο διἀπαγχονισμοῦ

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Πάπας καὶ Πατριάρχης ἔθεσαν εἰς κίνδυνον τὰ Πανάγια Προσκυνήματα συνεργούντων τῶν Ἁγιοταφιτῶν

Πάπας καὶ Πατριάρχης ἔθεσαν εἰς κίνδυνον τὰ Πανάγια Προσκυνήματα 
συνεργούντων τῶν Ἁγιοταφιτῶν
Γράφει ὁ Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης,
Ὁμότιμος Καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Α.Π.Θ
ΜΕ λύπη, ὀργὴ καὶ ἀγανάκτηση πληροφορήθηκε τὸ εὐσεβὲς πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας ὅσα πρωτοφανῆ, πρωτότυπα, ἀσεβῆ, αἱρετικὰ καὶ βλάσφημα ἔλαβαν χώρα κατὰ τὴν συνάντηση πάπα καὶ πατριάρχου στὰ Ἱεροσόλυμα, τὴν κοιτίδα καὶ τὸ λίκνο τοῦ Χριστιανισμοῦ, στοὺς θεοβάδιστους καὶ Ἁγίους Τόπους,

Ταμασού Ησαΐας, "Η Εκκλησία και η Βιοηθική θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια και πάθος του ανθρωπίνου προσώπου"

Ψήσισμα Διαμαρτυρίας
Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ευρωπαϊκή Συνθήκη Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προστατεύουν και διασφαλίζουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης όλων των Πολιτών, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του Κυπριακού Συντάγματος.
Γι’ αυτό το λόγο ελεύθερα εκφράζουμε την διαφωνία μας για πιθανά νομοσχέδια, που προωθούνται με τη στήριξη των ACCΕPT-ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσεξουαλικοί), σε σχέση με την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια και την ποινικοποίηση του ελεύθερου σχολιασμού σε όσους αντιτίθενται με αυτή την επιλογή.
Επιπρόσθετα εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας με την εκφρασθείσα θέση Στελεχών της ΜΚΟ ACCΕPT-ΛΟΑΤ, η οποία τάσσεται υπέρ των εκτρώσεων.

Πρεσβυτέρα Κυριακή Χιρς, Ομιλία για την εορτή της μητέρας

Η ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Πρεσβυτέρα Κυριακή Χιρς
Αιδεσιομολογιώτατε, Aξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου, μέλη του Συλλόγου,
Αγαπητές Μητέρες, αγαπημένα μας παιδιά, Χριστός Ανέστη!
Και μέσα σ΄αυτή τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα της αναστάσιμης περιόδου κληθήκαμε σήμερα όλοι εδώ για να αποδώσουμε φόρο τιμής στο πρόσωπο της μητέρας.
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το Σύλλογο για τη τιμή να με προσκαλέσει ως ομιλήτρια της εορτής.

Αλυσοδεμένη γέννησε η χριστιανή Σουδανή που κρατείται για να εκτελεστεί

Η νεογέννητη Μάγια στα χέρια του πατέρα της
Η 27χρονη κοπέλα γέννησε με τα πόδια της δεμένα σε αλυσίδες, καταγγέλλει ο σύζυγός της με το νεογέννητο στην αγκαλιά του
Συγκολισμένος ο σύζυγος της 27χρονης Σουδανής που κρατείται σε φυλακές του Σουδάν μέχρι να εκτελεστεί γιατί δεν απαρνείται το χριστιανισμό, κατήγγειλε πως η γυναίκα του αναγκάστηκε να γεννήσει αλυσοδεμένη!
Το μικρό τους κοριτσάκι, που το ονόμασαν Μάγια, ήρθε στον κόσμο τα ξημερώματα της Τρίτης, στη νοσοκομειακή πτέρυγα των φυλακών που κρατείται η γυναίκα: «Κράτησαν την αλυσίδα στα πόδια της» λέει στην εφημερίδα Telegraph ο άντρας της.

29/5/14

Ιωάννης Τάτσης, Εξάπλωση του Οικουμενισμού στην Ευρώπη

Εξάπλωση του Οικουμενισμού στην Ευρώπη
του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου
Ως γνωστόν οι Ορθόδοξες Μητροπόλεις των χωρών της Δυτικής Ευρώπης υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο φέρει και την εκκλησιαστική ευθύνη για όσα συντελούνται σε αυτές. Στις χώρες αυτές όπου οι Ορθόδοξοι πιστοί αποτελούν μειονότητα σε σχέση με τις πλειονότητες των Παπικών και Προτεσταντών, παρατηρείται έντονη οικουμενιστική δραστηριότητα, σε τέτοιο βαθμό που να διερωτάται κανείς τι επιπλέον λείπει για να μιλάμε για «ένωση των εκκλησιών».

Πρωτοπρ. Διονύσιος Τάτσης, Ὁ μέγας ὑποκριτής

 μέγας ποκριτής
Το Πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση
ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ εναι τι ο αρετικο πιλέγουν τν ποκρισία προκειμένου ν πηρεάζουν εκολώτερα τος καλοπροαίρετους κα γαθούς. Μ τ διαφορετικό τους πρόσωπο μφανίζουν τ μαρο ς σπρο κα προσπαθον ν σπείρουν τ σπόρο τς πώλειας στς ψυχς τν νθρώπων.

Κοινή Δήλωσις Πάπα Φραγκίσκου και Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου

Κοινή Δήλωσις
Ὡς οἱ ἀείμνηστοι προκάτοχοι ἡμῶν Πάπας Παῦλος Ϛ΄ καί Οἰκουμενικός Πατριάρχης Ἀθηναγόρας, οἱ ὁποῖοι συνηντήθησαν εἰς Ἱεροσόλυμα πρό πεντήκοντα ἐτῶν, οὕτω καί ἡμεῖς, Πάπας Φραγκῖσκος καί Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος, ἀπεφασίσαμεν νά συναντηθῶμεν εἰς τήν Ἁγίαν Γῆν, «ὅπου ὁ κοινός ἡμῶν Λυτρωτής, Χριστός ὁ Κύριος ἡμῶν, ἔζησεν, ἐδίδαξεν, ἀπέθανεν, ἀνέστη καί ἀνελήφθη εἰς τούς οὐρανούς, ὅθεν ἀπέστειλε τό Ἅγιον Πνεῦμα ἐπί τῆς πρώτης Ἐκκλησίας» (Κοινόν ἀνακοινωθέν Πάπα Παύλου Ϛ΄ καί Πατριάρχου Ἀθηναγόρου, δημοσιευθέν μετά τήν συνάντησίν των τῆς 6ης Ἰανουαρίου 1964.).

H EE απάντησε ΟΧΙ στο αίτημα 1,7 εκατομμυρίων πολιτών για διακοπή της χρηματοδότησης ερευνών σε εμβρυακά βλαστοκύτταρα

«Όχι» στην αίτηση πολιτών
H EE αρνείται να μπλοκάρει τις έρευνες σε εμβρυακά βλαστοκύτταρα
Η χρήση ανθρώπινων εμβρύων που περισσεύουν από κλινικές εξωσωματικής παραμένει απαραίτητη στις έρευνες για την ανάπτυξη βλαστοκυτταρικών θεραπειών, απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 1,7 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι είχαν ζητήσει διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης σε τέτοια πειράματα.

Κυκλοφορεῖ τό φύλλον τῆς 30.5.14 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»

Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
◇ Ἡ λεηλασία τῆς Ὀρθοδοξίας ὑπὸ τῆς κεφαλῆς τοῦ Φαναρίου, τοῦ Ἱεροσολύμων καὶ τοῦ Ἀμερικῆς. Οἰκουμενιστικὴ συμπροσευχὴ ἐντὸς τοῦ Κουβουκλίου τοῦ Παναγίου Τάφου ὑπὸ τοῦ Αἱρεσιάρχου Πάπα καὶ τοῦ Οἰκουμ. Πατριάρχου.
◇ Πάπας καὶ Πατριάρχης ἔθεσαν εἰς κίνδυνον τὰ Πανάγια Προσκυνήματα συνεργούντων τῶν Ἁγιοταφιτῶν. Γράφει ὁ πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, ὁμότιμος καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Α.Π.Θ.

Ημερίδα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ "Απόστολος Ιάσων ο Θεσσαλονικεύς"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Παράδοξα μαθήματα συγκρητισμοῦ, παγανισμοῦ καί αἰσθησιασμοῦ ἤ ὁ ἀληθινός Ἐλύτης χωρίς προσωπεῖα καί ψιμύθια!

Πρωτοπρεσβυτέρου Ἰωάννου Φωτοπούλου

 «...μουν πάντοτε “δοσμένος ες τς δονές”, πο λέει  Καβάφης. λη μου τν ζω εχα σχέσεις μ νέα κορίτσια... φείλω σ τέτοιες σχέσεις πάρα πολλργα μου.Καλς  γάμος, λλ γι τος λλους χι γι μένα! Ἀκολούθησα τν διωτική μου δό, ζώντας χωρς φραγμούς.  »

(συνέντευξη τοῦ Ὁ. Ἐλύτη)[1]
Στό Πολιτιστικό Κέντροτῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶντό Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 μέ ἀφορμή τήν Παγκόσμια ἡμέρα Ποιήσεως ἡ ποιήτριαἸουλίτα Ἡλιοπούλου μίλησε με θέμα:
«Ἡ ἱερότητα στόν Ἐλύτη».

28/5/14

Φώτης Μιχαήλ, Ποιος θα μας σώσει από το άγχος;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ;
Του Φώτη Μιχαήλ
Αυτές τις ημέρες, η αγωνία των σχολικών εξετάσεων δοκιμάζει σκληρά, αλλά γόνιμα, τις υπάρξεις μας και αποκαλύπτει, θέλοντας και μη, κάθε τυχόν προσωπικό έλλειμμα αυτοεκτίμησης, υπομονής, ψυχραιμίας, πίστεως και θάρρους.
Γονείς και παιδιά φαίνεται πως πλήττονται σχεδόν εξίσου. Πρώτοι, όμως, οι γονείς οφείλουν να δείξουν τις αντοχές τους απέναντι στις επιθέσεις του δαιμονίου της υπέρμετρης και αδικαιολόγητης αγωνίας και έπειτα τα παιδιά.

Συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου - Πάπα Φραγκίσκου στο Όρος των Ελαιών


26 Μαΐου: Από τη συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου - Πάπα Φραγκίσκου στο Όρος των Ελαιών και την ανταλλαγή δώρων.
Δείτε και άλλο βίντεο με τη συμπροσευχή τους στο ναό της Αναστάσεως

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ερμηνευτικά σχόλια στην Κυριακή της Σαμαρείτιδος κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, Β' Μέρος


Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κυριακή 25 Μαΐου 2014
www.impantokratoros.gr & katanixis.blogspot.gr
Δείτε και Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ερμηνευτικά σχόλια στην Κυριακή της Σαμαρείτιδος κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο -Μέρος Α΄

Ανακοινωθέν Μητροπόλεως Πειραιώς για τη συνάντηση Πατριάρχη - Πάπα στα Ιεροσόλυμα

Πειραιεύς, 28 Μαΐου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Στά πλαίσια τῆς «εὐφυοῦς διπλωματίας», πού ἐφαρμόζει τό Σεπτόν Κέντρον τοῦ Φαναρίου ἐντάσσεται ἀσφαλῶς καί ἡ ἐπετειακή ἐκδήλωσι στόν Πανίερο Ναό τῆς Ἀναστάσεως διότι ὅπως προέκυψε ἀπό τήν ὑπογραφεῖσα διακήρυξι μετά τήν πάροδο 50 χρόνων ἀπό τήν «ἔναρξη τῆς διαδικασίας»

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Νοιώθουμε πτωχοί συγγενείς;

Νοιώθουμε πτωχοί συγγενείς;
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Η επίσκεψη του Πάπα στους Αγίους Τόπους έλαβε τέλος. Το πρώην υψηλό στέλεχος του τάγματος των Ιησουιτών προετοίμασε άριστα την επίσκεψη του και πέτυχε να στείλει ανά τον κόσμο μηνύματα θετικά για τον ίδιο και την υπ’ αυτόν εκκλησία. Η επίσκεψη του είχε κυρίως πολιτικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Δοκιμαστικές κληρώσεις από την Τράπεζα Θεμάτων - Οδηγίες για τον τρόπο κλήρωσης θεμάτων

Την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 καλούνται όλα τα Σχολεία στα οποία θα γίνει χρήση της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) στις εξετάσεις, να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές κληρώσεις μέσω του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης της ΤΘΔΔ με στόχο να εξοικειωθούν με τη διαδικασία αλλά και για να εντοπιστούν πιθανά προβλήματα στη λειτουργία του Συστήματος. Επισυνάπτεται φύλλο οδηγιών για τη διενέργεια της διαδικασίας της κλήρωσης θεμάτων.
Για τις ανάγκες των δοκιμών, έχει προγραμματιστεί αυτόματα από το σύστημα για όλα τα σχολεία, η εξέταση του μαθήματος των Θρησκευτικών, σε τυχαία χρονική στιγμή από τις 14.00 έως τις 16.30, που είναι το κοινό μάθημα όλων των Τύπων Λυκείων. Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν τα Σχολεία, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την επιλογή «Τεχνική Υποστήριξη».
Δείτε και Οδηγίες για την κλήρωση των θεμάτων:

27/5/14

Πίνακας μορίων μετάθεσης Θεολόγων της Ελλάδας

Δημοσιεύουμε πίνακα με τα μόρια όλων των Θεολόγων της Ελλάδας που έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης.
Πληροφορίες για τον πίνακα:
1. Ο πίνακας περιέχει τα ονόματα των Θεολόγων όλης της χώρας που ζήτησαν μετάθεση, κατά φθίνουσα σειρά μορίων.
2. Το σύνολο μορίων είναι άθροισμα των μορίων συνολικής υπηρεσίας, δυσμενών συνθηκών και οικογενειακής κατάστασης. Δεν περιέχονται στο άθροισμα αυτό τα μόρια εντοπιότητας, συνηπηρέτησης και πρώτης προτίμησης.

Ἀπάντηση Μητροπόλεως Πειραιῶς πρός τόν Δημοτικό Συνδυασμό «Τό λιμάνι τῆς ἀγωνίας-Πειραιᾶς ἡ πόλη μας»

Πειραιεύς, 27 Μαΐου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ἀπάντηση πρός τόν Δημοτικό Συνδυασμό «Τό λιμάνι τῆς ἀγωνίας-Πειραιᾶς ἡ πόλη μας»
Ἡ Ὀρθόδοξος Καθολική Ἐκκλησία, διαχρονικά καί διϊστορικά οὐδέποτε ἀπεδέχθη τήν στρέβλωση τοῦ Χριστιανικοῦ ἰδεώδους μέ τόν Παποκαισαρισμό καί οὐδέποτε παραθεώρησε τόν Κυριακό λόγο «ἡ βασιλεία ἡ ἐμή οὐκ ἔστιν ἐκ τοῦ κόσμου τούτου» (Ἰω. 18:36), ἀνιδρύουσα ὡς ἰδιώνυμο κανονικό ἔγκλημα κολαζόμενο μέ τήν ἐσχάτη ποινή τοῦ ἀναθεματισμοῦ, τήν ἀνάληψη κοσμικοῦ ἀξιώματος καί ἐξουσίας ὑπό ἐκκλησιαστικῶν προσώπων (7ος Κανών Ἁγίας Δ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου).

26/5/14

Άνοιξε η Τράπεζα Θεμάτων - Δείτε τα θέματα για τα Θρησκευτικά

Άνοιξε η Τράπεζα Θεμάτων. Δείτε τα θέματα της Τράπεζας για όλα τα μαθήματα εδω: exams-repo.cti.gr

Η αίρεση του Filioque είναι λεκτική και νοηματική παρανόηση ή κακόδοξη προσθήκη των Παπικών;

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ 
Εν Πειραιεί τη 26η  Μαΐου 2014
Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ FILIOQUE ΕΙΝΑΙ ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ Ή ΚΑΚΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ;
    Στην εφημερίδα των Αθηνών «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (φύλλο 3-5-2014) δημοσιεύτηκε άρθρο του κ. Π. Μπούμη, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Το πρόβλημα του Filioque και οι λύσεις του. Το μέγα θέμα που διχάζει Ανατολή και Δύση σχετικά με το Άγιο Πνεύμα». Στο άρθρο αυτό ο κ. Μπούμης, επισημαίνει την κυριότερη δογματική πλάνη των Παπικών, την κακόδοξη προσθήκη στο Σύμβολο της Πίστεως του Filioque, η οποία άνοιξε ένα αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ της Ορθοδόξου Ανατολής και της Παπικής Δύσεως, που εξακολουθεί να παραμένει δυστυχώς μέχρι σήμερα επί χίλια περίπου χρόνια.

Επιμορφωτικό σεμινάριο της ΠΕΘ (31-5-2014)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ἡ Πανελλήνιος Ἕνωσις Θεολόγων, εὑρίσκεται στήν εὐχάριστη θέση νά ἀνακοινώσει στούς συναδέλφους καί νέους θεολόγους ὅτι, στό Ἐπιμορφωτικό Σεμινάριο Παιδαγωγικῆς καί Διδακτικῆς Κατάρτισης, στα Γραφεῖα τῆς ΠΕΘ (Χαλκοκονδύλη 37, ὄροφος 3ος) εἰσηγήτρια τήν 31-5-2014 ἡμέρα Σάββατο καί ὥρα 11.00 - 14.20 θά εἶναι: ἡ κ. Εὐαγγελία Τσαγκαρλῆ-Διαμάντη, Δρ Θεολογίας-Mr Φιλολογίας (Εἰδίκευση: «Θεωρία καί Πράξη τῆς Διδασκαλίας καί τῆς Ἀξιολόγησης»), μέ θέμα: «Μορφές καί μέθοδοι διδασκαλίας θεολογικοῦκειμένου».

Ἀπό τή Γραμματεία τῆς ΠΕΘ

Πατριάρχης Βαρθολομαίος, "Συνεχίζομεν την οδόν προς πλήρη μετ' αλλήλων κοινωνίαν εν αγάπη και αληθεία"

Η ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη συμπροσευχή με τον Πάπα 
στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα
«Μή φοβεῖσθε ὑμεῖς∙ οἶδα γάρ ὅτι Ἰησοῦς τόν ἐσταυρωμένον ζητεῖτε∙ οὐκ ἔστιν ὧδε∙ ἠγέρθη γάρ καθώς εἶπε∙ δεῦτε ἲδετε τόν τόπον ὅπου ἔκειτο ὁ Κύριος» (Ματθ. 28, 5-6)
Αγιώτατε και προσφιλέστατε εν Χριστώ αδελφέ ∙
Μακαριώτατε Πατριάρχα της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ, λίαν αγαπητέ εν Κυρίω αδελφέ και συλλειτουργέ∙
Σεβασμιώτατοι, Εξοχώτατοι και αιδεσιμώτατοι εκπρόσωποι των χριστιανικών Εκκλησιών και ομολογιών∙

25/5/14

Η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου στη συμπροσευχή με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Speech by Pope Francis During The Holy Sepulchre Ecumenical Celebration (Jerusalem – 25.05.2014)
In this Basilica, which all Christians regard with the deepest veneration, my pilgrimage in the company of my beloved brother in Christ, His Holiness Bartholomaios, now reaches its culmination. We are making this pilgrimage in the footsteps of our venerable predecessors, Pope Paul VI and Patriarch Athenagoras, who, with courage and docility to the Holy Spirit, made possible, fifty years ago, in this holy city of Jerusalem, an historic meeting between the Bishop of Rome and the Patriarch of Constantinople.

Η θλιβερή συνάντηση Βαρθολομαίου - Φραγκίσκου στα Ιεροσόλυμα (βίντεο-φωτογραφίες)


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου - Πάπα Φραγκίσκου εντός του ναού της Αναστάσεως. Δείτε από 1.02.15
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κοινή Διακήρυξη υπογράφουν Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας Φραγκίσκος

Eκφράζουν την αγωνία και το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή
Κοινή Διακήρυξη, η οποία περιλαμβάνει οκτώ σημεία, θα υπογράψουν το απόγευμα στα Ιεροσόλυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου στη Διακήρυξη, μεταξύ άλλων:
α. Θα τονίζεται ότι αμφότεροι προσβλέπουν στην ημέρα, που θα υπάρξει πλήρης κοινωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
β. Θα σημειώνεται η σημασία της συνέχισης του θεολογικού διαλόγου, του σεβασμού της δημιουργίας του Θεού δια της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος

Ιερομόναχος Παΐσιος Παπαδόπουλος, Όσοι αγαπάμε την Ελλάδα - Στρατηγική μάχης

ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΧΗΣ
Ιερομόναχος Παΐσιος Παπαδόπουλος
Εν Ιερά μονή Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα
Ένας λαός που ξεχώριζε ανάμεσα στα άλλα έθνη για τον πολιτισμό και την παράδοσή του εκφυλίζεται πνευματικά και εξαθλιώνεται οικονομικά και κοινωνικά μέρα με τη μέρα μέσα στην ψευτιά χάνοντας την πνευματική του ανδροπρέπεια και το νεύρο της ψυχής του. Κάλπικοι άνθρωποι, μικροπρεπείς πολιτικοί, ψυχές υποθερμικές τάχα φωστήρες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ελλάδος λανσάροντας στους Έλληνες τον φόβο της πτώχευσης.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ερμηνευτικά σχόλια στην Κυριακή της Σαμαρείτιδος κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο


Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κυριακή 18 Μαΐου 2014
www.impantokratoros.gr & katanixis.blogspot.gr

24/5/14

Σεισμοί προς της Συνόδου Φερράρας-Φλωρεντίας (και ο νοών νοείτω)

Ο σημερινός σεισμός που εκδηλώθηκε κοντά στη Λήμνο και οι πολλοί μετασεισμοί που ακολούθησαν συντάραξαν ισχυρά και το Άγιον Όρος αλλά και τη νήσο Ίμβρο, γενέτειρα του Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Ως γνωστόν αύριο το απόγευμα στα Ιεροσόλυμα θα συναντηθούν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος σε ανάμνηση της προ 50ετίας συνάντησης του Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο τον Στ΄. 
Αντί άλλου σχολιασμού και παραλληλισμού των δύο αυτών γεγονότων μεταφέρουμε απόσπασμα Ιστορικού Δοκιμίου του μοναχού Καλλίστου Βλαστού περί του Σχίσματος και των εν τη Φλωρεντία Συνόδω γενομένων. Το απόσπασμα αναφέρεται στα όσα συνέβησαν κατά την επιβίβαση στα πλοία που είχε αποστείλει ο Πάπας των αντιπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αυτού του Πατριάρχου Ιωσήφ που μετέβησαν στη Ιταλία για τη Σύνοδο της Φερράρας – Φλωρεντίας. Αναφέρει λοιπόν ο μον. Κάλλιστος Βλαστός:

Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Η συνετή προάσπιση της Αλήθειας

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ
(Ιωάννου Θ' 1-38)
Γράφει ο Αρχ. Ιωήλ Κωνστάνταρος,
Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Δρ. Πωγ. &Κονίτσης
e-mail: ioil.konitsa@gmail.com
Η Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του τυφλού, πλην των άλλων μας βοηθά να εμβαθύνουμε στο μεγάλο θέμα της αλήθειας και της στάσεως των ανθρώπων έναντι αυτής.
Ο πρώην τυφλός, θεραπευμένος από τον ίδιο τον Κύριο, βρίσκεται στο επίκεντρο των κατηγοριών. Όσο περισσότερο οι Ιουδαίοι προσπαθούν να τον περιπλέξουν και να του αποσπάσουν έστω και μία λέξη, για να κατηγορήσουν τον Ιησού, τόσο και περισσότερο αυτός διακηρύττει και θαρραλέα ομολογεί την αλήθεια.
Δεν διστάζει μάλιστα να τους ελέγξει και να τους ειρωνευθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να τον κάνουν αποσυνάγωγο.

Πρωτοπρ. Άγγελος Αγγελακόπουλος, Οι θείοι και ιεροί Κανόνες και η νεοφανής μετακανονική αίρεση

Εν Πειραιεί 24-5-2014
ΟΙ ΘΕΙΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΦΑNΗΣ ΜΕΤΑΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ
Γράφει ο Πρωτοπρεσβ. π. Άγγελος Αγγελακόπουλος,
εφημ. Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Ν. Καλλιπόλεως Πειραιώς
Η μεταπατερική και οικουμενιστική ‘Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών’ του Βόλου, που αποτελεί εργαστήρι και προωθημένο όργανο του παμπροτεσταντικού λεγομένου Π.Σ.Ε.,

380 αιτήσεις μετάθεσης Θεολόγων

Τις 380 φτάνουν οι αιτήσεις μετάθεσης που υπέβαλαν οι Θεολόγοι ολόκληρης της χώρας. Το ιστολόγιό μας θα δημοσιεύσει τις προσεχείς ημέρες πίνακα με τα μόρια μετάθεσης των Θεολόγων όλης της χώρας κατά φθίνουσα σειρά.
.

23/5/14

Τη Δευτέρα 26/5 ανοίγει η Τράπεζα Θεμάτων

Στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ προστέθηκε σήμερα banner σχετικό με την Τράπεζα Θεμάτων (δείτε το παρακάτω). Σε αυτό αναφέρονται και οι ημερομηνίες που θα γίνει η διάθεση των θεμάτων (από 26/05/2014) και η έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας / κλήρωση θεμάτων (από 29/05/2014)

O καρδινάλιος Kurt Koch για τη συνάντηση Φραγκίσκου - Βαρθολομαίου στα Ιεροσόλυμα και την Πανορθόδοξη Σύνοδο του 2016

Ο καρδινάλιος Kurt Koch μιλώντας στο katholisch-informiert.ch αναφέρθηκε στην επικέιμενη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα Ιεροσόλυμα. Τόνισε ότι η συνάντηση γίνεται σε ανάμνηση της συνάντησης του Πάπα Παύλου VI και του Πατριάρχη Αθηναγόρα το 1964 και επεσήμανε την αξία που έχει για την προώθηση του οικουμενικού διαλόγου. Ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι το ταξίδι αυτό θα μπορούσε να λύσει τα σημερινά προβλήματα του θεολογικού διαλόγου που διεξάγεται. «Αναμένω ότι μάλλον περισσότερη ενότητα μπορεί να βρεθεί μεταξύ των Ορθοδόξων στο ζήτημα του διαλόγου με τους Καθολικούς στην Πανορθόδοξη Σύνοδο του 2016", ανέφερε ο καρδινάλιος Koch.

Λυκούργος Νάνης, Εκκωφαντική επισκοπική σιωπή δύο ημέρες προ της υλοποιήσεως του σκανδαλώδους πατριαρχικού τολμήματος

Δύο ημέρες προ της υλοποιήσεως του σκανδαλώδους πατριαρχικού τολμήματος, και "άκρα του τάφου σιωπή" βασιλεύει εντός του περιβόλου του επισκοπικού σώματος (και όχι μόνο) της Ελλαδικής Εκκλησίας.
"Αφωνότεροι ιχθύων", οι πλείστοι των ιεραρχών μας, μάλλον έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα συλλείτουργα,

Δυσφορία Ρώσων για Φραγκίσκο με Βαρθολομαίο

φώτο αρχείου
Τη δυσφορία της για την επικείμενη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιερουσαλήμ εξέφρασε χθες η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διά του εκπροσώπου της για θέματα διεθνών σχέσεων, μητροπολίτη Ιλαρίωνα. «Πρόκειται για μια συνάντηση μεταξύ του Πάπα της Ρώμης και του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Εκκλησίας, αμφισβητώντας τον οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου.

Οικουμενιστική φιέστα Βαρθολομαίου - Φραγκίσκου στα Ιεροσόλυμα

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ
πηγή: Greek Orthodox Archdiocese of America
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε μια μεγάλη οικουμενιστική φιέστα μετατρέπεται η συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο στα Ιεροσόλυμα. Μετά την "προδρομική" της συνάντησης συμπροσευχή στην Παναγία των Παρισίων, οργανώνονται ομιλίες για τη συνάντηση όπως αυτή του Μητροπολίτου Διοκλείας Κάλλιστου. Την ίδια στιγμή όλα τα μέσα ενημέρωσης επιστρατεύονται για την κάλυψη του ...σπουδαίου γεγονότος. Twitter, facebook, ιστοσελίδες ειδικά αφιερωμένες στη συνάντηση αλλά και η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κάνουν υπερπροσπάθεια για την προβολή του γεγονότος. Μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια έχουν προβλέψει οι διοργανωτές της οικουμενιστικής φιέστας - τα αεροσκάφη που μεταφέρουν Πατριάρχη και Πάπα φέρουν το σχετικό λογότυπο. Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού. Ο οικουμενισμός προελαύνει και δυστυχώς οι φωνές των αντιδρώντων, μέχρι στιγμής είναι πολύ λίγες. Η προ 50ετίας παρόμοια συνάντηση Πατριάρχη και Πάπα στα Ιεροσόλυμα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μεγάλων μορφών της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ας αναλογιστούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ πρός τό ΔΣ τῆς Ριζαρείου Σχολῆς: "Δέν δύναμαι νά συμπράξω εἰς τήν ὑλοποίησιν τῶν ἀνιέρων ἀποφάσεων σας"

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Ἐν Κυθήροις τῇ 22ᾳ Μαΐου 2014
Ἀριθ. Πρωτ.: 432
Πρός
Τό Διοικητικό Συμβούλιο

τῆς Ριζαρείου Ἐκκλησιαστικῆς Σχολῆς
Βασ. Σοφίας 51

106 76 Ἀθήνας
 
Ἐλήφθησαν τά ὑπ΄ἀριθ.πρωτ.429/161/7-5-2014 καί 431/167/7-5-2014 ἔγγραφά σας, ἀφορῶντα εἰς τήν εἰσαγωγήν μαθητῶν καί μαθητριῶν (!) εἰς τήν γεραράν Ριζάρειον Ἐκκλησιαστικήν Σχολήν, καί λυποῦμαι πολύ, διότι διά λόγους συνειδήσεως,

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τους μαθητές για τις εξετάσεις

Μ Η Ν Υ Μ Α ΤΟΥ ΜΑΚΑΡ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Αγαπητά μου παιδιά,
Άλλη μια σχολική χρονιά φθάνει σε λίγο στο τέλος της. Μια διαδρομή που άρχισε τον περυσινό Σεπτέμβριο, για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, για την καλλιέργεια του πνεύματος αλλά και του ήθους, μια διαδικασία που κατευθύνει σε κοινωνικοποίηση, συνεργατικότητα, φιλία.
Και τώρα είναι μπροστά σας οι εξετάσεις! Μια ξεχωριστή, δύσκολη περίοδος στη ζωή κάθε μαθητή, που απαιτεί λίγη περισσότερη μελέτη με πρόγραμμα και μέθοδο, ψυχραιμία, προσήλωση στο στόχο σας, ετοιμότητα και καλή προετοιμασία.

22/5/14

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Φωνή ἐξ οὐρανοῦ. Ἡ συνάντησις Πατριάρχου καί Πάπα κατά τόν ὅσιον Γέροντα Φιλόθεον Ζερβάκον

Φωνή ξ ορανο
συνάντησις Πατριάρχου καί Πάπα κατά τόν σιον Γέροντα Φιλόθεον Ζερβάκον
Γράφει Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης,
μότιμος Καθηγητής τς Θεολογικς Σχολς το Α.Π.Θ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολλά κείμενα τοῦ ὁσίου Φιλοθέου πού ἀναφέρονται στίς αἱρέσεις τοῦ Παπισμοῦ καί τοῦ Προτεσταντισμοῦ καί σε ἄλλες, στίς προσπάθειες τοῦ πατριάρχου Ἀθηναγόρα γιά ἕνωση τῶν «ἐκκλησιῶν» καί στους θεολογικούς διαλόγους μέ τούς αἱρετικούς. Οἱ γνῶμες του ἀποκτοῦν ἐνισχυμένη ἐπικαιρότητα γιατί ἔχει ἤδη ἐξαγγελθῆ καί θά πραγματοποιηθεῖ στά Ἱεροσόλυμα στίς 25 Μαΐου συνάντηση τοῦ πατριάρχου Βαρθολομαίου μέ τόν πάπα Φραγκίσκο, ἐπί τῇ ἐπετείῳ τῶν πενήντα ἐτῶν ἀπό τήν συνάντηση τοῦ πατριάρχου Ἀθηναγόρα μέ τόν πάπα Παῦλο Στ´ τόν Ἰανουάριο τοῦ 1964.

Πρωτοπρ. Διονύσιος Τάτσης, Ἀκαδημαϊκὰ ζιζάνια

Ἀκαδημαϊκὰ ζιζάνια
Toῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση
Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ Θεολογικῶν Σπουδῶν τῆς Μητροπόλεως Δημητριάδος πολλὲς φορὲς προκαλεῖ μὲ τὶς ριζοσπαστικές της πρωτοβουλίες. Ἀποτελεῖ τὸ δημόσιο καὶ ἐπίσημο βῆμα τῶν οἰκουμενιστῶν στὴν Ἑλλάδα καὶ ἔχει βαλθεῖ νὰ γκρεμίσει κάθετι, ποὺ ἐμποδίζει τὴ δράση τους. Ἡ ἐν λόγῳ Ἀκαδημία θέλει νὰ ἀνοίξει νέους ὁρίζοντες, νὰ ἀπελευθερώσει τὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἀπὸ τὰ πατερικὰ τείχη καὶ νὰ ἀκολουθήσει τὴ μεταπατερικὴ ὁδό, χωρὶς ὁδοδεῖκτες.

Η συνοδεία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα που ξεκινά αύριο

νακοινωθέν Οικουμενικού Πατριαρχείου
Ὁ Πατριάρχης εἰς Ἱεροσόλυμα
Καθ΄ἅ συνεφωνήθησαν μεταξύ τῶν Ἐκκλησιῶν Ρώμης καί Κωνσταντινουπόλεως, οἱ Προκαθήμενοι αὐτῶν Πάπας Φραγκίσκος καί Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος θά συναντηθοῦν ἐν Ἱεροσολύμοις τήν 25ην καί τήν 26ην τ.μ. Μαΐου ἐπί τῇ 50ῇ ἐπετείῳ τῆς ἐκεῖ ἱστορικῆς συναντήσεως τῶν Προκατόχων αὐτῶν Πάπα Παύλου Στ΄ καί Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Ἀθηναγόρου.
Πρός τοῦτο ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Πατριάρχης ἀναχωρεῖ αὔριον, Παρασκευήν, 23ην τ.μ., δι’ ἰδιωτικῆς πτήσεως ἐκ τῆς Πόλεως, συνοδοί δέ Αὐτοῦ ὡρίσθησαν οἱ Σεβ. Ἀρχιεπίσκοπος Ἀμερικῆς κ. Δημήτριος,

Ο αληθινός Θεός της Εκκλησίας μας και το είδωλο του στην ανθρώπινη λογική

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη22a Μαΐου 2014
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ
(Απάντηση σε σχετικό άρθρο)
        Στην ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» (φύλλο 24-4-2014), δημοσιεύτηκε άρθρο του συγγραφέα κ. Α. Μπινιάρη με θέμα: «Ως άνθρωπος υπάρχω, εν ουσία ου φαντασία»,

Ερευνητική Εργασία: "Ο Γέροντας Παΐσιος και οι νέοι"


Το βίντεο δημιουργήθηκε στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας των μαθητών της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Φιλιατών με θέμα "Ο Γέροντας Παΐσιος και οι νέοι" (σχολ. έτος 2013-2014)
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:

Κυκλοφορεῖ τό φύλλον τῆς 23.5.14 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»

Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
◇ Νέα παρεκτροπὴ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου: Ἀνεγνώρισεν «ἁγιότητα» εἰς τὸν Πάπαν Ἰωάννην.
◇ Φωνή ἐξ οὐρανοῦ. Ἡ συνάντησις Πατριάρχου καί Πάπα κατά τόν ὅσιον Γέροντα Φιλόθεον Ζερβάκον. Γράφει ὁ Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, Ὁμότιμος Καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Α.Π.Θ.
Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)