9/10/18

Γεράσιμος Κουζέλης, Πρόεδρος ΙΕΠ: Η αλλαγή στα Προγράμματα των Θρησκευτικών πατούσε πάνω σε επεξεργασίες προηγούμενων κυβερνήσεων


Δείτε την αναφορά στα Θρησκευτικά στο 1.57.
Την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τις αλλαγές στα νέα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος της Ιστορίας
παρέδωσε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου ο Πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης και μέλη της επιτροπής που έχει συσταθεί για τον λόγο αυτό.

Κατά την παρουσίαση ο Πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης δήλωσε μεταξύ άλλων: "Επιτρέψτε μου να προσθέσω κάτι, γιατί νομίζω ότι χρειάζεται να γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, ίσως είναι το πρώτο βήμα στην περίοδο αυτής της διακυβέρνησης, που αλλάζει πράγματι το υλικό σε πολύ σημαντικό αντικείμενο της σχολικής εκπαίδευσης (ενν. την Ιστορία). Σας θυμίζω ότι η αλλαγή στα προγράμματα των Θρησκευτικών πατούσε πάνω σε προηγούμενες επεξεργασίες, επομένως έχουμε την πρώτη κρίσιμη παρέμβαση. Θα ακολουθήσουν –μετά από αυτό που έγινε πέρυσι που ονομάσαμε ‘εξορθολογισμό της ύλης’- αλλαγές αναμόρφωσης, εξίσου εξορθολογισμού κι εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων σπουδών και των εκπαιδευτικών υλικών όλων των αντικειμένων. Κι αυτό θα αρχίσει πάρα πολύ σύντομα. Επομένως, αφορά τη σημερινή κατάθεση της πρότασης και τα υλικά που θα χρειαστεί να συνοδέψουν τα προγράμματα σπουδών που κατέθεσε η επιστημονική ομάδα πρόκειται άμεσα να παραχθούν σκαλοπάτι - σκαλοπάτι από το Δημοτικό πηγαίνοντας προς το Λύκειο το επόμενο χρονικό διάστημα".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας ενδιαφέρει πού πατούσε. Μας ενδιαφέρει ότι η αλλαγή στα Προγράμματα των Θρησκευτικών καταπατεί την ορθόδοξη συνείδηση των μαθητών με τη διδασκαλία του οικουμενισμού και το δικαίωμα να μάθουν Ορθόδοξα Θρησκευτικά και ότι είναι επιπλέον και αντισυνταγματική.

Καλλίστρατος

Ανώνυμος είπε...

Όσο παραμένουν, τόσο καταστρέφουν.Σκοπός τους είναι να ξεθεμελιώσουν ότι περισσότερο μπορούν στο χρόνο που τους απομένει.Αντίσταση και αγώνας δίχως όρια,δίχως τελειωμό.

Θεολόγος της τάξης.

Ανώνυμος είπε...

So What! Τι προσπαθείτε να μας πείτε ; Ό,τι είστε το ίδιο ακριβώς σύστημα, το ίδιο ακριβώς μπλόκο με τους προηγούμενους ; Ή προσπαθείτε να μας μεταπείσετε ότι δεν είστε αχυράνθρωποι και το επιστημονικό άλλοθι ή θεραπαινίδες της εκάστοτε κυβερνήσεως ;
Quelle décadence, Monsieur.

Ανώνυμος είπε...

Δε μας ενδιαφέρει η διόρθωση των ΠΣ . Μας ενδιαφέρει να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της Χαλιμάς σε έκδοση του ΙΕΠ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΎ ΠΑΤΟΥΣΕ.ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 97%ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου που πατούσε. Μας ενδιαφέρει ότι είναι βλαβερό και θρησκειολογικό. Δεν είναι αυτό ορθόδοξη αγωγή των Ορθόδοξων μαθητών!
Τελεία και παύλα.

Α.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)