21/3/20

Δικογραφία σε βάρος του Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ για τους Χαιρετισμούς στον μητροπολιτικό ναό - Να αφεθεί ελεύθερος διέταξε ο Εισαγγελέας Πειραιά

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σύμφωνα με το dikastiko.gr περιπολικό της αστυνομίας Κυθήρων μετέβη νωρίς σήμερα το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο χωριό Καλοκαιρινές,
όπου ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, λίγες ώρες μετά την τέλεση της ακολουθίας των Χαιρετισμών χθες βράδυ στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα, πραγματοποίησε και Θεία Λειτουργία.

Προηγήθηκε όπως και εχθές το βράδυ το χτύπημα της καμπάνας (προφανώς ως κάλεσμα των πιστών) με μικρή ώς μηδενική πάντως ανταπόκριση απο τους πιστούς, ενώ στη συνέχεια η θεία λειτουργία τελέστηκε κλειστές τις πόρτες.
Το περιπολικό μετέβη στο ναό, και μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας ζητησε απο τον Μητροπολίτη να τους ακολουθήσει το τμήμα. Εκεί σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πειραιά , ο οποιος διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Μητροπλίτης. Πλεον με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης και της δικογραφίας ο εισαγγελέας Πειραιά θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική πορεία της υπόθεσης ,αφού ως γνωστόν απο την ΚΥΑ και το άρθρο 285 Πκ προκύπτουν και ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι η τέλεση ακολουθιών έχει απαγορευθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιφέρει σοβαρές κυρώσεις για την αποφυγή συνωστισμών, λόγω του ιού Covid 19.
Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως και σε άλλες εκκλησίες (μικρός αριθμός) οι ακολουθίες έγιναν με ανοιχτές τις θύρες, με χτύπημα της καμπάνας και την παρουσία λίγων πιστών.


Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Κυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη στο protothema.gr ο Μητροπολίτης Κυθήρων «Παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία.
Έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Έχει συνταχθεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας».

Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ακόμη πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία (σημ. ιστολογίου: προφανώς εννοεί Ακολουθία Χαιρετισμών) και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμό: «Έχει από χθες ανοικτές τις εκκλησίες, κανονικά με κωδωνοκρουσίες. Όχι όλες τις εκκλησίες δυο συγκεκριμένους ναούς, στον έναν λειτούργησε ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή απ όσο ξέρω καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα».
Ο δήμαρχος ανέφερε τέλος πως χθες στο ναό ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, οι ψάλτες και οι διάκονοι, ωστόσο στα Κύθηρα οι εκκλησίες είναι μικρές και έτσι ο συνωστισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...το Σάββατο το πρωί είχε σταλεί περιπολικό σε άλλη εκκλησία στην οποία ο Μητροπολίτης λειτουργούσε σήμερα και πάλι με τις θύρες ανοιχτές".

https://thecaller.gr/ellada/dikografia-gia-ton-mitropoliti-kythiron-poy-anoixe-chthes-tis-ekklisies-leitoyrgise-kai-simera-to-proi-leei-o-dimarchos/

Ανώνυμος είπε...

Να συγκληθεί η Ι.Σ.Ι. άμεσα και να ζητήσει το άνοιγμα των Ναών με μέτρα προφύλαξης όπως ισχύει στα super market.

Ανώνυμος είπε...

Μακάριοι οι δεδιωγμενοι ένεκεν δικαιοσύνης.

Τι 'ναι θεός, τι μη θεός και τι 'ναι ανάμεσά τους; είπε...

Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος! Το ζητάει και ο λαός.

Ανώνυμος είπε...

Ποια Ιεραρχία; Οι μισοί και πλέον είναι ευάλωτες ομάδες (άνω των 80 ετών, ασθενείς κλπ). Μην το θέτετε καν ως ζήτημα. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα.
Μήπως εξ αποστάσεως συνεδρίαση της Ιεραρχίας; .......

Ανώνυμος είπε...

Εστω και εξ αποστάσεως ας συνέλθει άμεσα η Ι.Σ.Ι., έστω και με e-mail και τηλεφωνικά.
Το κλείσιμο των ι. Ναών δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια. Ούτε η δίωξη διαλεχτού μητροπολίτη, του σεβ. μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ.

Φιλήμονας

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!!! Ο μόνος που αντιστέκεται!!!

Ανώνυμος είπε...

ευγε αδελφε

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)