21/3/20

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ τέλεσε κανονικά τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου

Στο Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου χώρας Κυθήρων ο οικείος Μητροπολίτης Σεραφείμ τέλεσε χθες κανονικά, με ανοιχτές τις πόρτες του ναού, την Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Στην Ακολουθία συμμετείχε μικρός αριθμός πιστών. Πρόκειται για την πρώτη πράξη αντίδρασης Ιεράρχη στην απαγόρευση λειτουργίας των ναών και τέλεσης Ακολουθιών που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω κορονοϊού.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά την σχετική απόφαση της κυβέρνησης ο Μητροπολίτης Κυθήρων ζήτησε την σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα, χωρίς προς το παρόν να υπάρξει απάντηση στο αίτημα από τη Σύνοδο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Σεβασμιωτατο Κυθήρων!! Περνούμε κι εμείς θάρρος!!

Ανώνυμος είπε...

Το ποιμνιον φρονιμοτερον του ποιμενος...

Ανώνυμος είπε...

Απο τους πιο ευλαβείς μητροπολίτες, ο Κυθήρων Σεραφείμ.

Αναστάσιος είπε...

Άξιος! Οι κυβερνητικοί να κλείσουν πρώτα τα σύνορα τελείως και να απαγορεύσουν ΟΛΕΣ τις μετακινήσεις κατοίκων από τη μόνιμη κατοικία τους σε άλλο μέρος, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να αφήσουν ήσυχους τους ναούς. Χαμός στις παραλίες θα γίνει πάλι σήμερα και μας πείραξαν οι 10 μέσα στις εκκλησίες των Κυθήρων. Φαρισαίοι και Υποκριτές κυβερνητικοί...

Ανώνυμος είπε...

Οι ιεροί Ναοί σε χειρότερη μοίρα απο τα Super Market;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ο Κόσμος ενδιαφέρεται για τις παραλίες, καφετέριες και Σούπερ Μάρκετ σηματοδοτεί ότι νοιάζεται μόνο για την υλική του υπόσταση ( σάρκα ) και όχι για την Ηθική - Πνευματική ( Θεός ). Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, εξ ου και οι νέες εμφανισθείσες ασθένειες, με αφορμή και την κλιματική αλλαγή. Μήπως όμως ο κόσμος έβαζε ποτέ μυαλό μετά το πέρας επιδημιών και Παγκοσμίων πολέμων ; Χειρότερος γινόταν, καλύτερος όχι. Άρα, πλήρης πώρωση !

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)