15/1/09

Εκτός της ατζέντας και του Αρχιεπισκόπου το μάθημα των Θρησκευτικών

Ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από την ενημέρωση που μας παρέχουν τα σχετικά Δελτία Τύπου (βλ. αριστερά στη στήλη Εκκλησιαστικές Ειδήσεις) μαθαίνουμε ότι η Σύνοδος για μια ακόμη φορά δεν ασχολήθηκε με το μάθημα των θρησκευτικών (ΜτΘ).

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συνοδικοί αρχιερείς νοσούν ή από άγνοια ή από αδιαφορία για το θέμα του ΜτΘ. Τόσους μήνες τώρα δεν υλοποίησαν την απόφαση της Ιεραρχίας για επίδοση Επιστολής στον Υπουργό Παιδείας για τα θρησκευτικά. Τώρα δεν σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας. Δεν ζητούν να ενημερωθούν από θεολόγους για το θέμα του ΜτΘ ή νομίζουν πως αυτό έχει επιλυθεί με τις προφορικές διαβεβαιώσεις του πρώην Υπουργού κ. Στυλιανίδη.

Μακαριώτατε και σεβαστοί αρχιερείς, μας απογοητεύετε. Εάν ο Υπουργός δεν έχει στην ατζέντα του το ΜτΘ, πιστεύαμε ότι τουλάχιστον αυτό θα υπήρχε γραμμένο στην ατζέντα του Αρχιεπισκόπου. Κάναμε λάθος. Η Σύνοδος φροντίζει όπως φαίνεται πιο πολύ για τα ευρωπαϊκά χρήματα, παρά για τη χριστιανική παιδεία των νέων. Τι κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)