31/1/09

«Διάλογος για την Παιδεία» από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει στις 7 Φεβρουαρίου 2009 Ημερίδα με θέμα «Διάλογος για την Παιδεία που ονειρευόμαστε».

Διαβάσαμε προσεκτικά το Πρόγραμμα της Ημερίδας. Πολλά πράγματα μας έκαναν εντύπωση. Θα σταθούμε σε μερικά μόνο διατυπώνοντας κάποια ερωτήματα:

1)Ανάμεσα στους εισηγητές της Ημερίδας, εκτός από κληρικούς και θεολόγους του Κέντρου Νεότητας της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συναντούμε και τον κ. Θάνο Βερέμη, το γνωστό Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Τη στιγμή που ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας φαίνεται να υποβαθμίζει το ρόλο του αναθέτοντας την κύρια ευθύνη για το νέο Λύκειο στον κ. Μπαμπινιώτη, ο Αρχιεπίσκοπος και οι περί αυτόν δίνουν κύρος και βήμα σε έναν πανεπιστημιακό, γνωστό για τις αθεολόγητες απόψεις του (π.χ. απορρίπτει τη διδασκαλία της Παλαιάς Διαθήκης στα σχολεία) και σταθερό πολέμιο του μαθήματος των Θρησκευτικών.

2)Στο στρογγυλό τραπέζι που θα κλείσει την Ημερίδα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, εκτός του ΚΚΕ. Δεν απουσιάζει ούτε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Αρχιεπίσκοπος μεγαλόκαρδα παραβλέπει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα Θρησκευτικά. Λησμονεί ο Αρχιεπίσκοπος τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και την Ευρωβουλή εναντίον του ΜτΘ και καλεί σε διάλογο τους γνωστούς πολεμίους του ΜτΘ. Ξεχνάει ακόμη ότι οι βουλευτές του ίδιου αυτού κόμματος είναι υπερασπιστές της ομοφυλοφιλίας και ζήτησαν ακόμη και τη δίωξη του Μητροπολίτου Πειραιώς που μίλησε εναντίον του φοβερού αυτού πάθους.

3) Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετέχει και ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος των Θεολόγων του Παιδ. Ινστιτούτου. Η συμμετοχή του στο τραπέζι αυτό και στην ημερίδα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να θέσει τόσο στους πολιτικούς των κομμάτων (βουλευτές και ευρωβουλευτές συμμετέχουν στην ημερίδα), όσο και στον Αρχιεπίσκοπο το ζήτημα των απαλλαγών από το ΜτΘ.
.
Αναμένουμε τα αποτελέσματα της Ημερίδας. Και προσδοκούμε ότι το ζήτημα των Θρησκευτικών θα συζητηθεί αναλυτικά στην ημερίδα αυτή, παρόλο που δεν φαίνεται εξαρχής να υπάρχει στη θεματολογία της ημερίδας.
.
Και κάτι τελευταίο. Την ίδια ημέρα (7 Φεβρουαρίου) που η Αρχιεπισκοπή διοργανώνει την Ημερίδα αυτή στην Αθήνα οι θεολόγοι της Ηπείρου, της Κέρκυρας και της Λευκάδας θα είμαστε στη Λευκάδα και θα συζητούμε για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)