9/10/09

Η Υπουργός Παιδείας άρχισε το ξήλωμα από την επιτροπή Μπαμπινιώτη;

πηγή:Ακτίνες
Όπως αναφέρει το «Έθνος- 09/10/2009» ο διάλογος για την Παιδεία, θα συνεχισθεί αλλά όχι από το Συμβούλιο υπό την προεδρία Μπαμπινιώτη, αλλά μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, το οποίο θα ανασυσταθεί και θα μετατραπεί σε ανεξάρτητη αρχή.
Η δε εφημερίδα «Ελευθεροτυπία -09/10/2009» γράφει ότι: «Επί των επικείμενων αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα, που διασφαλίστηκαν ως πρόθεση με διακομματική συναίνεση, ο διάλογος όπως είναι γνωστό θα συνεχιστεί -οι δεσμεύσεις επαναδιατυπώθηκαν άλλωστε και κατά την προχθεσινή τελετή παράδοσης στο υπ. Παιδείας- ενδεχομένως με την αλλαγή της μορφής του συντονιστικού του οργάνου.........


Παρ' ότι η διαδικασία στο ΣΠΔΕ ( το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργεί υπό την προεδρία Μπαμπινιώτη ) εξελίσσεται, προγραμματίστηκε μάλιστα για την ερχόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου που αναβλήθηκε λόγω της σύστασης του υπουργικού συμβουλίου, οι διαβουλεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, την οποία είχε προαναγγείλει η νυν ηγεσία του υπ. Παιδείας.
Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, που βρισκόταν στην κεφαλή του ΕΣΥΠ μέχρι τη διάλυσή του το 2000, όταν από τη θέση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στο ΣΠΔΕ ζήτησε, μετά την προκήρυξη των εκλογών την αναστολή των διαδικασιών, αναφέρθηκε στην επανενεργοποίηση του ΕΣΥΠ, με τη μορφή της ανεξάρτητης αρχής.
Επισημαίνεται πως τα μέλη της νέας ηγεσίας διερευνούν από χθες τον παράγοντα «επιτροπές» του υπουργείου Παιδείας -κατά την οδηγία του Γιώργου Παπανδρέου στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο- ενώ προγραμματίστηκε ήδη η πρώτη εξόρμηση για την καταγραφή των προβλημάτων στην περιφέρεια με την επίσκεψη του Γ. Πανάρετου το Σαββατοκύριακο στα Κύθηρα»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;
ΑΥΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ;
ΚΑΙ ΤΙ ΑΦΗΣΑΝ;

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Καλή αρχή!
Εχουν να δουν τα μάτια μας από τους Πασόκους πολλά.
Δυστυχώς η ιστορική συγκυρία είναι από κάθε άποψη άσχημη.
Δεν είναι μόνον τα θέματα της παιδείας και οι άλλοι αντιχριστιανικοί νόμοι που θα προωθούνται με τη σιωπή ή την υποκριτική "αντίδραση" όταν δεν θα γινόμαστε μάρτυρες της απροκάλυπτης συγκατάθεσης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην αποχριστιανοποίηση του ευλογημένου μας Γένους.
Δυστυχώς ο Γ. Παπαπνδρέου μέσα στο πνεύμα της συμφιλίωσης των θρησκειών που προωθούν οι Αμερικανοί θα υποβοηθήσει όσο μπορεί ΚΑΙ τα οικουμενιστικά σχέδια.

Ανώνυμος είπε...

O Παναγιώτης Τελεβάντος δεν έχει καθόλου άδικο. Θα δείτε δυστυχώς πως θα επιβεβαιωθεί πανηγυρικότατα...

DIADIM είπε...

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ
Α Δ Ε Λ Φ Ι Α!!!
Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Ε Ι Τ Α Ι
Κ Α Ι
Π Ρ Ο Σ Ε Υ Χ Ε Σ Θ Α Ι

DIADIM

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)