31/1/10

Aρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Αιρέσεις και παραθρησκεία Κ΄

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ Κ΄

Γράφει ο Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος,
Ιεροκήρυξ της Ι. Μητρ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης


Συνεχίζουμε και σήμερα φίλοι με την επιστολή που έστειλε η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» (Μ.τ.Ι.) στον Χίτλερ, προσφέροντάς του «γην και ύδωρ», δηλώνοντας δουλόπρεπα υποταγή και διακηρύσσοντας νομιμοφροσύνη στο Γ΄ Ράιχ!
«... Αυτά τα δύο περιοδικά (THE WATCH TOWER και BIBLE STUDENT) ήταν τα μοναδικά στην Αμερική που αρνήθηκαν να κάνουν προπαγάνδα κατά των Γερμανών και γι’ αυτό απαγορεύτηκαν και καταπιέστηκαν στη διάρκεια του Πολέμου στην Αμερική......
Κατά τον ίδιο τρόπο αρνήθηκε το Προεδρείο της Εταιρείας μας τους τελευταίους μήνες να συμμετάσχει στη βδελυρή προπαγάνδα κατά της Γερμανίας. Απεναντίας πήρε αντίθετη θέση, όπως υπογραμμίζεται τούτο στη συνημμένη διακήρυξη με την παρατήρηση ότι οι κύκλοι που κατεύθυναν εκεί αυτή τη βδελυρή προπαγάνδα (έμποροι Ιουδαίοι και Καθολικοί), οι ίδιοι αυτοί κύκλοι είναι και εκεί στην Αμερική οι αυστηρότεροι διώκτες της εργασίας της Εταιρείας μας και του προεδρείου της. Απ’ αυτή και άλλες διαπιστώσεις που περιλαμβάνονται στη διακήρυξη διασείεται και διαλύεται η συκοφαντία ότι τάχα οι Μ.τ.Ι. (οι ερευνητές των Γραφών) υποστηρίζονται από Ιουδαίους.
Με ικανοποίηση άκουσαν οι 5.000 σύνεδροι στο MAGDEBURG από τον διοικητικό εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως στην πόλη αυτή, ότι η κατηγορία που διατυπώθηκε από εκπροσώπους της Εκκλησίας, όσον αφορά τη σχέση μεταξύ Μ.τ.Ι. και Κομμουνιστών και Μαρξιστών δεν αποδεικνύεται (και αυτή η κατηγορία αποτελεί ακόμη μια συκοφαντία).
Οι σύνεδροι πήραν την απόφαση να αμυνθούν εναντίον κάθε υποψίας Κομμουνιστικής και Μαρξιστικής δραστηριότητας. Αυτή η κατηγορία προέρχεται από θρησκευτικό ανταγωνισμό που προσπαθεί να καταπνίξει ένα τίμιο κήρυγμα του Θεού, όχι με τα ίδια τα λόγια του Θεού, αλλά με τα ταπεινά μέσα της συκοφαντίας.
Οι Μ.τ.Ι. αγωνίζονται για τους αυτούς ηθικούς σκοπούς και ιδανικά τα οποία διακήρυξε η Εθνική Κυβέρνηση της Γερμανίας αναφορικά προς τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό, δηλαδή τιμιότητα του πλάσματος έναντι του Πλάστου.
Στη συνεδρίαση διαπιστώθηκε ακόμη ότι μεταξύ της οργανώσεώς μας και της Εθνικής Κυβερνήσεως του Γερμανικού Ράιχ, δεν υπάρχουν κανενός είδους αντιθέσεις. Αντίθετα πρέπει να λεχθεί ότι οι καθαροί θρησκευτικοί και μη πολιτικοί σκοποί και επιδιώξεις της οργανώσεώς μας, βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με τους σκοπούς και τους στόχους που έχει βάλει η Εθνική Κυβέρνηση του Γερμανικού Ράιχ.
Η θεωρούμενη σκληρή γλώσσα του Τύπου μας (βιβλία κ.τ.λ.) αφορά σε καταστάσεις και ενέργειες στον Αγγλοαμερικανικό κόσμο και ακριβώς αυτή – ειδικά η Αγγλία – είναι υπεύθυνος για τις άδικες συμφωνίες που έγιναν σε βάρος της Γερμανίας.
Ό,τι έχει γραφεί από μας από οικονομική, πολιτική ή διεθνή σκοπιά πρέπει να κατανοηθεί με το παραπάνω πνεύμα. Αυτά στρέφονται κατά των καταπιεστών του Γερμανικού λαού και της χώρας τους και όχι κατά των Γερμανών που θέλουν να αποτινάξουν τα βάρη αυτά.
Για εκείνα τα μέρη της χώρας που ισχύουν απαγορευτικά μέτρα για θρησκευτικές συνάξεις των οπαδών μας, οι σύνεδροι εκφράζουν την απόφασή τους να υπομείνουν σαν τους πρώτους χριστιανούς μάρτυρες μέχρις ότου αρθούν τα άδικα αυτά μέτρα αφού πεισθούν οι αρμόδιοι για την αδικία αυτή.
Η οργάνωσή μας διακηρύσσει τη συμπαράστασή της για τη διατήρηση της τάξεως και της ασφάλειας του κράτους και την καλλιέργεια των υψηλών ιδανικών της Εθνικής Κυβερνήσεως που βρίσκονται στον Θρησκευτικό Χώρο».

(Συνεχίζεται...)
Το email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) του π. Ιωήλ είναι: p.ioil@freemail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)