26/2/10

Παναγιώτης Τελεβάντος, Παρουσίαση του περιοδικού "Πληροφόρηση" της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ” ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Γράφει ο κ. Παναγιώτης Τελεβάντος
Πληροφόρηση, Μηνιαία έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2009, σσ. 20.
Σελίδες 20. Φωτογραφίες του Μητροπολίτη Ιγνάτιου; 27 παρακαλώ! Από φωτογένεια, δηλαδή, πάμε πρίμα. Περιεχόμενα: Αποκαλυπτήρια προτομής του Χριστόδουλου. Θαυμάσια! “Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο” για να προωθηθεί η “Νεοβαρλααμική” “λειτουργική αναγέννηση”. Καταπληκτικά!......
Πολυσέλιδη αναφορά για τον τόμο που εξεδόθη για τα δεκάχρονα της ποιμαντορίας του Σεβασμιότατου κ. Ιγνάτιου. Εξαίσια! Οπισθόφυλλο: Φωτογραφία επιστολής με τις ιδιόχειρες υπογραφές ποδοσφαιριστών τοπικού αθλητικού συλλόγου!!! Λαμπρά! Συμπέρασμα: Ελεος! Οικουμενιστής, νεωτεριστής και Νεοβαρλααμίτης. Εισήγαγε “παπαδίνες” στη Μικρή και τη Μεγάλη Είσοδο!!!. Προωθεί με το στανιό, χωρίς συνοδική άδεια, την αδόκιμη, δογματικά προβληματική και κακόγουστη μεταγλωττισμένη θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Υποστηρίζει το μη ομολογιακό, πολυπολιτισμικό περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών. Είναι αλληλέγγυος της ολιγομελούς διασπαστικής και επικίνδυνης κλίκας του Γιαγκάζογλου, που προωθεί το πρόγραμμα των άθεων κυβερνώντων στην παιδεία. Α! ναι. Κόντεψα να το ξεχάσω! Και εμπνευστής της Θεολογικής Ακαδημίας Δημητριάδος στο Βόλο από όπου εκπορεύεται πάν νεωτεριστικό, οικουμενιστικό και “Νεοβαρλααμικό” πονηρόν ρήμα. Τελικό συμπέρασμα: Μια και συμπλήρωσε δεκαετία στον πολύπαθο θρόνο Δημητριάδος ο Σεβασμιότατος δεν είναι καιρός να αποσυρθεί εις τα ίδια για να ξεκουρασθεί από το φόρτο της ποιμαντορικής του διακονίας; Γένοιτο. “Ο ποιείς, ποίησον τάχιον”, Σεβασμιότατε. Δεν σηκώνει άλλη χρονοτριβή. Μη χρονίσει άλλο το κακό. Δεν κάνει.

7 σχόλια:

Lydia είπε...

Aisxos... ! Ti nomizoun oti kanoun?..

ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ είπε...

Δόξα σοι ο Θεός. Ασχολήθηκε κάποιος σοβαρός άνθρωπος με την Μητρόπολη Δημητριάδος που είναι πρωτοπόρος στον Οικουμενισμό και οποιαδήποτε κενοτομία. Στο Βόλο δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς που να διαμαρτύρεται για τα όσα συμβαίνουν, εκτός απο το Σύλλογο Αγ. Θεόδωρος ο Στουδίτης, με τα μέλη του οποίου αρχικά συνεργάσθηκε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος σε ανθρωπιστικές βοήθειες, (Σερβία -Γεωργία), ομιλίες, συλλογή υπογραφών για τις ταυτότητες κλπ. ενώ όταν άρχισαν οι διαμαρτυρίες εκ μέρους του Συλλόγου για τα οικουμενιστικά ανοίγματά του (Αγγλικανοί, επίσκεψη στον Πάπα κλπ.), τότε τους χαρακτήρισε εκτός Ἐκκλησίας και τους έβαλε στη μαύρη λίστα. Ούτε ένας θεολόγος, ούτε ένας κληρικός, ούτε ένας μοναχός δημόσια δεν έλεγξε ποτέ τον Οικουμενιστή Επίσκοπο, που φυτεύθηκε στη Μητρόπολή μας. Αλλά ας μη φορτώνουμε όλα τα δεινά στους Δεσποτάδες αυτού του είδους. Το κρίμα φέρει και ο λαός που δεν αντιδρά και δέχεται παθητικά τα όσα συμβαίνουν γύρω του. Κατά τους ποιμανομένους και ο ποιμήν. Πάντως συγχαρητήρια στον κ. Τελεβάντο που έστω και από τόσο μακριά ξεσκέπασε τον χαριτωμένο και μελιστάλακτο αυτόν προβατόσχημο λύκο. Μακάρι να μπορούσαμε να παρουσιάσουμε και άλλα δεινά της πολύπαθης Μητροπόλεώς μας.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Α! Μη μας τα χαλάς κ. Στουδίτη μας.

Ευχαριστώ μεν για τα καλά σου λόγια αλλά για πές μας: Εκανε δηλαδή και χειρότερα ο Σεβασμιότατος Αλμυρού από αυτά που έχω υπόψη μου;

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο "Στουδίτης" ότι ο σεβ/τος κ. Ιγνάτιος "..."Φυτεύθηκε" στη Μητρόπολή μας...".

Ωραίο λεξιλόγιο, ορθοδοξώτατο...

(Και εις ανώτερα!..)

Ανώνυμος είπε...

http://pneumatikipetra.blogspot.com/
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Nikos είπε...

Aγαπητέ Στουδίτη, μήπως απουσιάζατε από το Βόλο για μεγάλο χρονικό διάστημα;
Γράφετε: Ούτε ένας θεολόγος, ούτε ένας κληρικός, ούτε ένας μοναχός δημόσια δεν έλεγξε ποτέ τον Οικουμενιστή Επίσκοπο, που φυτεύθηκε στη Μητρόπολή μας.
Δέν υπήρχε εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο Βόλο πού έλεγχε και κατήγγειλε ανοιχτά την ακαδημία και τον Επίσκοπο; ώσπου την έκλεισαν! Δέν κυκλοφόρησε βιβλιαράκι μέ θέμα τον οικουμενισμό τής ακαδημίας τού Βόλου; Δέ δόθηκαν μάχες μέσα στην ακαδημία του Βόλου, ώσπου ο κ.Καλαϊτζίδης αναγκάστηκε να πάρει μέτρα ελέγχου γιά να αποκλείσει τούς διαφωνούντες; Δέν τους αποκαλεί Θεότρελλους; Δέν κατανοώ καθόλου τίς προθέσεις σας.

ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ είπε...

Αγαπητέ αδελφέ Νίκο, ανέφερα ότι δεν υπάρχει ούτε ένας θεολόγος, ούτε ένας κληρικός ή μοναχός που να έλεγξε ποτέ δημόσια τον Οικουμενιστή Επίσκοπο. Απ'ότι αντιλαμβάνομαι (υποθέτω ποιός είσαι) δεν είσαι τίποτε από αυτά τα τρία. Για τις εκπομπές γνωρίζω ότι γίνονταν με τον δημοσιογράφο Γιάννη Τσίγκρα και κάποιους που στηλίτευαν τα κακώς κείμενα στη Μητρόπολη μεμονωμένα. Δεν γνωρίζω παρά μόνον έναν που σε κάποια επιστολή του είχε αναφέρει αυτό το περίφημο bishopque (την εκπόρευση δηλαδή εκ του επισκόπου). Ο νοών νοείτω. Πράγματι δεν γνωρίζω και για το φυλλάδιο περί Οικουμενισμού της Θεολ. Ακαδημίας του Βόλου. Θα προσπαθήσω να το βρώ.
Όσο για τη λέξη φυτεύθηκε, ζητώ συγγνώμη αλλά όταν ο λαός δεν εκλέγει τον ποιμένα του, ούτε τον αποδέχεται, περί φυτεύματος πρόκειται και μάλιστα από μόσχευμα του ιδίου κλίματος, της Χρυσοπηγής. Αρκετά βιώσαμε επί Χριστοδούλου, δεν ήταν ανάγκη να συνεχισθεί η παράδοση.
Όσο για τα υπόλοιπα κύριε Τελεβάντε που δεν γνωρίζετε για τον Μητροπολίτη μας συν Θεώ θα τα ακοκαλύψουμε στο μέλλον.
Λυπάμαι που δεν απαντώ εγκαίρως, αλλά έχω πρόβλημα σύνδεσης και μένω κάποιες ημέρες χωρίς ιντερνετ.
Καλή συνέχεια στον αγώνα σας.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)