29/3/10

Παναγιώτης Τελεβάντος, Το σκάνδαλο της συγκάλυψης της παιδεραστίας παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Μόλις χθες ανάρτησα άρθρο αναφορικά με το σκάνδαλο της κουκούλωσης των παιδεραστών φραγκοπαπάδων από τον τότε παπικό Αρχιεπίσκοπο Μονάχου και μετέπειτα καρδινάλιο Γιόζεφ Ράτσινγκερ δηλαδή το σημερινό Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄.
ΧΙΟΝΟΣΤΒΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Διαπιστώνω ότι το θέμα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας εναντίον του αιρεσιάρχη της Ρώμης με σκληρά δημοσιεύματα στις πιο έγκυρες εφημερίδες, περιοδικά και άλλα σύγχρονα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της υφηλίου......
Και δικαίως! Αλίμονον αν αφεθεί ανενόχλητος ο προστάτης των παιδεραστών να παριστάνει τον ποιμένα του Χριστού και τον Βικάριο του Χριστού επί της γης! Και όχι μόνον αυτό! Να μιλά για τό “έλλειμα της πίστεως” που δήθεν έχουν οι Ορθόδοξοι επειδή δεν αναγνωρίζουν το πρωτείο και το αλάθητο του αιρεσιάρχη της Ρώμης του και προστάτη των παιδεραστών.

ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;
Οι μόνοι που δεν φαίνεται να πήραν χαμπάρι τι συμβαίνει είναι οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου. Δεν ακούσαμε κανένα από αυτούς να βγει και να ζητήσει ακύρωση της, ως μη όφειλε, πρόσκλησης για να επισκεφθεί ο Πάπας τον Ιούνιο το νησί.
Δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο από στοιχειώδης ανθρωπιά για να μη γίνει δεκτός “μετά βαίων και κλάδων” ο προστάτης των παιδεραστών στη “νήσον των αγίων και των ηρώων”.
Ελπίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα εγερθεί εκ του ύπνου και θα επιληφθεί του θέματος άμεσα και επιτακτικά.
Το Βατικανό καταποντίζεται στη συνείδηση της ανθρωπότητας όχι μόνον για τις αιρέσεις και τη θλιβερή ιστορία του (Ιερά Εξέταση, Σταυροφορίες, Παποκαισαρισμός κτλ.) αλλά και για το σύγχρονο σκάνδαλο συγκάλυψης της παιδεραστίας που συγκλονίζει την υφήλιο. Είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Πάπας να γίνει δεκτός με τιμές στην πατρίδα μας. Οχι μόνον δεν θα βοηθήσει το εθνικό μας θέμα μια παπική επίσκεψη κάτω από αυτές τις συνθήκες, όπως ελπίζει ο Μακαριότατος και άλλοι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, αλλά θα εξευτελιστούμε και ως πολιτεία και προπαντός ως Εκκλησία διεθνώς.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΕ ΚΥΠΡΙΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ
Αν τελικά πραγματοποιηθεί η παπική επίσκεψη θα αποβεί μελανό στίγμα στην ιστορία της εκκλησιαστικής ιστορίας της Κύπρου αλλά και του κύρους κάθε Κύπριου ιεράρχη που τυχόν σπεύσει, ως μη όφειλε, να υποδεχθεί τον προστάτη των φραγκοπαπάδων παιδεραστών.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της παγκόσμιας κατακραυγής που έχει ξεσηκωθεί εναντίον του Πάπα παραθέτουμε δημοσίευμα της Κατερίνας Τζαβάρας με τίτλο: “Πότε παραιτείται ένας Πάπας; στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”:
“Τελικά όχι μόνο αποδεικνύεται ότι ο Πάπας Βενέδικτος είχε πάρει μυρωδιά από τη δυσωδία των κακοποιήσεων παιδιών από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά πολλά είναι και τα ερωτήματα που προκύπτουν σε σχέση με τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων, την εποχή που ακόμη ανέβαινε τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας.
Αναπόφευκτα, το «αλάθητο» του ποντίφικα μπαίνει στο στόχαστρο και από το περιοδικό «Spiegel» διατυπώνεται το ερώτημα: «Πότε πρέπει ένας Πάπας να παραιτηθεί;»

ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 200 ΚΩΦΑ ΠΑΙΔΙΑ
Οι αποκαλύψεις ότι το Βατικανό, και ο καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ προσωπικά, ευθύνονταν για τη συγκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος καθολικού ιερέα που κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων των 200 ανηλίκων, που έπασχαν από κώφωση, σε σχολείο της πολιτείας του Γουισκόνσιν, από το 1950 έως το 1977, ήρθαν να προστεθούν σε έναν σωρό άλλων κακώς κειμένων.

Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», το 1996 ο τότε καρδινάλιος Ράτσινγκερ, πρόεδρος της επιτροπής για την ορθότητα της πίστης, επέλεξε να μην ανταποκριθεί σε εκκλήσεις του αρχιεπισκόπου του Μιλγουόκι, για ανάληψη δράσης μετά τις καταγγελίες των ενεργειών του ιερέα. Η έρευνα που έγινε περιορίστηκε με απόλυτη μυστικότητα εντός της Εκκλησίας και η όλη διαδικασία σταμάτησε χωρίς την επιβολή κυρώσεων.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Η περίπτωση των χειρισμών του Πάπα, στην υπόθεση του Γερμανού ιερέα, Πέτερ Χούλερμαν, προστέθηκε επίσης στο ποτήρι των καταγγελιών, γιατί έγιναν σε μια εποχή που ο τότε καρδινάλιος Ράτσινγκερ ήταν σε θέση να παραπέμψει τον ιερέα ή τουλάχιστον να του απαγορεύσει να έρχεται σε επαφή με παιδιά. Ο Γερμανός ιερέας, όμως, επέστρεψε στα καθήκοντά του μόλις λίγες μέρες αφότου ξεκίνησε να δέχεται βοήθεια ψυχιάτρου και στη συνέχεια καταδικάστηκε για κακοποίηση νεαρών αγοριών σε άλλη ενορία!!!

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ “ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ”
Το Βατικανό υπερασπίζεται σθεναρά τη στάση που τήρησε ο σημερινός Πάπας και διαγιγνώσκει στοιχεία στοχευμένης επίθεσης.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Αρθρο γνώμης στην αγγλόφωνη έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel», θέτει το ερώτημα «Πότε έρχεται η ώρα να παραιτηθεί ένας Πάπας;». Επικαλείται το παράδειγμα της πρώην επικεφαλής της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας, Μάργκαρετ Κέσμαν, που παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο επειδή αυτοαναγνώρισε έλλειμμα ηθικού κύρους επειδή συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. «Πόσο κύρος εξακολουθεί να απολαμβάνει ο Πάπας Βενέδικτος 16ος;», αναρωτιέται ο σχολιαστής.
Στη συνέχεια το δημοσίευμα γίνεται ακόμη πιο δηκτικό, επισημαίνοντας ότι ο Πάπας (από το 1982 ακόμη, όταν ανέλαβε επικεφαλής του οργάνου που διαχειρίζεται τις καταγγελίες για περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων) έχει κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό παρά έχει προσφέρει υπηρεσίες στην Εκκλησία του.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Στην Ιρλανδία ή στην Αμερική αλλά και στη Γερμανία, επίσκοποι έμειναν ατιμώρητοι και χωρίς να αναλάβει κανείς ποτέ την ευθύνη για τα «σοβαρά λάθη» τους, ενώ η επίσημη αντίδραση δεν ξεπέρασε το επίπεδο διαχείρισης κρίσης από μια «μεσαία επιχείρηση», λέει το «Spiegel», που επιμένει ότι είναι ώρα ανάληψης δράσης”.

2 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Όποιος έχει ασχοληθεί στοιχειωδώς με το Βατικανό, θα διαπιστώσει πολύ εύκολα ότι διατηρεί μακρά παράδοση στις σεξουαλικές κακοποιήσεις, που φέρεται να διέπραξε κατά καιρούς ικανός αριθμός "μοναχών" και "κληρικών" διαφόρων βαθμίδων, με θύματα κυρίως νεαρής ηλικίας ανυπεράσπιστες και απροστάτευτες υπάρξεις. Το πολύ σοβαρό αυτό ηθικό ζήτημα δεν υφίσταται μόνο εκεί αλλά πολύ περισσότερο στο γεγονός ότι διαθέτει μηχανισμούς προστασίας, συγκάλυψης και διακριτικής εξαφάνισης στοιχείων, αλλά και των εμπλεκομένων λειτουργών του σε ηθικά σκάνδαλα, ώστε να μην στιγματίζεται ούτε ο εμπλεκόμενος, αλλά ούτε και ο μηχανισμός του. Αυτά ας τα ακούνε και ας τα βλέπουνε όλοι οι "Ορθόδοξοι" νεοεποχίτες, οικουμενιστικιστές, οι καιρικοί και λοιποί θεολόγοι του γαλλικού διαφωτισμού, των τεκτονικών στοών, του Συνασπισμού και λοιπών αριστερών αγαπησιάρικων παραφυάδων, σε τι βάραθρο είναι σε θέση να κατακρημνίσουν την Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία αν συνεχίσουν να επιμένουν σε ανίερους και ανιαρούς διαλόγους ψευδοαγάπης και υποκρισίας...

Ανώνυμος είπε...

Μηπως αραγε Ο Αγιος και Ισαποστολος Πατρο Κοσμας ειπε αδικα το:Τον Παπα να καταρασθε...;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)