29/4/10

Ανοίγει ο δρόμος για Τζαμί στο Βοτανικό

πηγή: "Πρόναος", Τεύχος 387, 29 Απριλίου 2010
Την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα αποφάσισε η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την άμεση έναρξη των οικοδομικών εργασιών. Το ισλαμικό τέμενος, χωρητικότητας 500 ατόμων, θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Ελαιώνα στον Βοτανικό, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και δε θα έχει μιναρέδες.
Η κατασκευή του τζαμιού θα χρηματοδοτηθεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποφύγει ενδεχόμενη εμπλοκή ξένων οργανώσεων.......
Να σημειωθεί ότι η εξαγγελία, που έγινε από την υπουργό Παιδείας κυρία ¶ννα Διαμαντοπούλου, πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ως προς τη διοικητική δομή, με απόφαση της υπουργού Παιδείας θα διοριστεί επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, δύο μέλη του οποίου προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία και πέντε είναι έλληνες κρατικοί λειτουργοί. Επιπλέον με εντολή του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επιτροπή που θα επιβλέψει την υλοποίηση του έργου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο και με τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, ¶μυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)