28/4/10

Μια πενταετία συνεχούς δράσης της Ένωσης Θεολόγων Ν. Λέσβου

Μια πενταετία συνεχούς δράσης
του Παραρτήματος Νομού Λέσβου
της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων
.
Στις 5 /11/ 2005 οι θεολόγοι του Νομού Λέσβου, εξέλεξαν τη Διοικούσα Επιτροπή της τοπικής Ένωσης των θεολόγων (που αποτελεί το τοπικό Παράρτημα της Πανελληνίου Ενώσεως θεολόγων), με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των θεολόγων και στόχο την προαγωγή των σκοπών του Συλλόγου.
Η Νέα Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Νομού Λέσβου ήταν η εξής: Πρόεδρος: Τσαγκάρης Παναγιώτης, Γραμματέας: Καλαμάτας Αθανάσιος, Ταμίας: Δουμούζης Ευστράτιος......
Η Διοικούσα Επιτροπή και τα μέλη της Ενώσεώς συναντήθηκαν στις 26/11/2005, στο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, με τον οικείο Επίσκοπό και τον Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης Νομού Λέσβου με σκοπό την αγαπητική προσέγγιση και τη συνεργασία μεταξύ της Ενώσεώς, της τοπικής Εκκλησίας και της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Νομού Λέσβου.
Στις 11/2/2006 στο Χριστιανικό Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Μυτιλήνης παρουσία των αρχών του τόπου μας πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια και κατά γενική ομολογία όμορφη εκδήλωση της κοπής της αγιοβασιλόπιτας της Ενώσεως και της τέλεσης της ακολουθίας του Αγιασμού για το νέο έτος, η οποία είχε αφιερωθεί στη μεγάλη μορφή του Μακεδονικού Αγώνα του Λέσβιου Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης. Με σαφήνεια και λεπτομέρειες σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Γερμανού Καραβαγγέλη, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν slights που απεικόνιζαν τη μεγάλη αυτή μορφή από τα νεανικά του χρόνια. Επίσης έγινε προβολή επισκόπων και ανδρών επιφανών του Μακεδονικού Αγώνα.

Κατά την εβδομάδα της Ιεραποστολής διανεμήθηκε δωρεάν στους Συναδέλφους ένα DVD-ROM αφιερωμένο στην ορθόδοξη ιεραποστολική προσπάθεια που γίνεται στην Αφρικανική ήπειρο, από την Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ», για να προβληθεί στους μαθητές των σχολείων τους, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους στο θέμα της ορθόδοξης ιεραποστολής.

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου επίσης, διακίνησε επιτραπέζια ημερολόγια της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας «ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ» και ενίσχυσε οικονομικά το ιεραποστολικό έργο της προειρημένης Αδελφότητας.
Στις 1/4/2006 η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου, οργάνωσε την πρώτη της Επιστημονική, Εκπαιδευτική, Ψυχο-παιδαγωγική Ημερίδα, με θέμα: «Θεο–Λογικη διαχείριση Της Σχολικής Τάξης».

Στην Ημερίδα μίλησαν οι: π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος Εκπαιδευτικός θεολόγος, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, με θέμα «Ο θεολόγος ως πνευματικός πατέρας του σχολείου», Κυριάκος Βλασσόπουλος, Εκπαιδευτικός θεολόγος, με θέμα «Ο θεολόγος μπροστά στη νέα τάξη…», Λεωνίδας Κωλέττης Εκπαιδευτικός θεολόγος και Τάσος Πανόπουλος, Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, με θέμα «Ψυχο - Λογικά προβλήματα στην τάξη. Βιωματική προσέγγιση». Χορηγήθηκε βεβαίωση συμμετοχής στην ημερίδα.

***

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου στην προσπάθειά της να κομίσει ένα ρωμαλέο θεολογικό και ιστορικό λόγο στη βάση του ελληνορθόδοξο, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, η οποία είχε αναλάβει και τη διοργάνωση, στις 21/5/2006 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης οργάνωσε μεγάλη Εκδήλωση Μνήμης Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως (29η Μαΐου 1453). Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα ομιλίας «Η 29η Μαΐου και η κρίση της Ηγεσίας» και ο Κώστας Ζουράρις, Συγγραφέας – Πολιτειολόγος εκδότης των εφημερίδων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», με θέμα ομιλίας «Το δούναι σοι την πόλιν ουκ εμόν εστιν… Η Ιλιαδορωμέικη αντίληψη περί πολιτικής».

Ακόμη, η Διοικούσα Επιτροπή παρέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή του στην Μυτιλήνη τον Αύγουστο του 2006 κείμενο συμπαράστασης στις δυσκολίες και στα δίκαια του Οικουμενικού θρόνου.

Επίσης, προχώρησε σε παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς προσπαθώντας να καθιερωθεί ως αργία η ημέρα της εορτής του Αγίου Θεόδωρου του Βυζάντιου πολιούχου της Μυτιλήνης καθώς και η ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Απευθύνθηκε σε όλους τους κρατικούς φορείς για να πετύχει την οικονομική στήριξη των προσπαθειών της Ένωσης.

Συναντήθηκε και συζήτησε με τους Σχολικούς Σύμβουλους των Θεολόγων(Ιούνιο και Σεπτέμβριο), θέματα που απασχολούν τους θεολόγους.

***

Στις 16/9/2006 η Ένωση θεολόγων Νομού Λέσβου πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση Μνήμης της αλησμόνητης Μικρασίας, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης ο οποίος είχε αναλάβει και τη διοργάνωση, με σκοπό την τόνωση της ιστορικής και εθνικής μνήμης και της εξαγωγής μηνυμάτων χρήσιμων για την προσωπική και εθνική πορεία του σύγχρονου νεοέλληνα.

Ομιλητές ήταν ο κ. Σαράντος Καργάκος, Καθηγητής – Συγγραφέας με θέμα ομιλίας «Η Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού - Η νέα άνθηση στον Μητροπολιτικό Ελληνικό χώρο» και ο κ. Μανώλης Μελινός, Θεολόγος - Συγγραφέας – Διευθυντής Βιβλιοθήκης Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα ομιλίας «Οι Κρυπτοχριστιανοί της Μικρός Ασίας».

Παράλληλα με την εκδήλωση, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, λειτούργησε Έκθεση Βιβλίου με θέμα: «Προσεγγίζοντας τα πάθη του Μικρασιατικού Ελληνισμού» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης.

***

Στις 10/10/2006 πραγματοποιήσαμε, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου, την 2η Επιστημονική, Εκπαιδευτική, Ψυχο-παιδαγωγική Ημερίδα, με θέμα: «Παιδαγωγική και διδακτική κατάρτιση των Θεολόγων καθηγητών». Εισηγητές ήταν ο κ. Γιαβρίμης Παναγιώτης Σχολικός Σύμβουλος Α/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου και ο κ. Καλδέλλης Ιωάννης Συνταξιούχος Λυκειάρχης, καθηγητής Θεολόγος. Χορηγήθηκε βεβαίωση συμμετοχής στην ημερίδα.

***

Τον Ιανουάριο του 2007 η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου συμμετείχε στον εορτασμό των σχολείων του Νομού Λέσβου, της μνήμης των Τριών Ιεραρχών. Την Τρίτη 30/01/2007, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τον πανηγυρικό λόγο της εορτής των Τριών Ιεραρχών εκφώνησε ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Γοντικάκης, ο οποίος έχει προσκληθεί επί τούτο από την Ένωσή μας.

Επίσης, το απόγευμα της προηγούμενης της εορτής ημέρας, δηλαδή στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 μμ και στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Συμεών Μυτιλήνης, τα μέλη της Ένωσή μας έκοψαν τη Βασιλόπιτά τους και είχαν τη χαρά να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν με τον π. Βασίλειο Γοντικάκη.

***

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 25/02/2007, η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, μεγάλη, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ» - Ιεραποστολική δραστηριότητα στην Αφρικανική Ήπειρο. Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο π. Ελπίδιος Βαγιανάκης, ιδρυτής της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας «ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ». Παράλληλα προβλήθηκε σχετικό ντοκιμαντέρ.

***

Στις 10/11/2007 πραγματοποιήσαμε, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου, την 3η Επιστημονική, Εκπαιδευτική, Ψυχο- παιδαγωγική Ημερίδα, με θέμα: «Εκπαιδευτικές & Θεολογικές αναζητήσεις». Εισηγητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Αχελώου κ. Ευθύμιος Στύλιος με θέμα: Εκκλησία και Σύγχρονη Νεολαία, ο Σύμβουλος Θεολόγων Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος με θέμα: Κουβεντιάζοντας με τους νέους για το Θεό και ο Διδάκτωρ θεολογίας και Διευθυντής του 16ου Γυμνασίου Αθηνών κ. Ιωάννης Αγγελόπουλος με θέμα: Το μάθημα των Θρησκευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Παράλληλα διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Θεολόγων Νομού Λέσβου από τις οποίες προέκυψε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος μας η οποία αποτελούνταν από τους: Παναγιώτη Τσαγκάρη Πρόεδρο, Ιωάννη Χαχάλη Γραμματέα και Ευστράτιο Δουμούζη Ταμία.
***
Η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου το Δεκέμβριο του 2007, συμμετείχε στις Μεγάλες Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 1600 χρόνια από την κοίµηση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόµου (407-2007) συνδιοργανώνοντας τες μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνη, τη Νομαρχία Λέσβου, και το Δήμο Μυτιλήνης.

Στα πλαίσια αυτά και μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, την Παρασκευή 14/12/2007 και ώρα 3:00μμ αφίχθη στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» του νησιού μα, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Αρχιμ. Εφραίμ και η Συνοδεία του, κομίζοντας την Τιμία και Χαριτόβρυτη Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προς ευλογία και αγιασμό του Χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η Υποδοχή της Ιεράς και Σεβασμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μυτιλήνης υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, των Αρχόντων του τόπου μας και του ευσεβούς Λαού και ακολούθησε Εσπερινός και Παράκλησης.

Η Αγία και θαυματουργούσα Κάρα του Ιερού Χρυσορρήμονος παρέμεινε προς προσκύνηση στο Μητροπολιτικό Ναό από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου.

Επίσης, την Κυριακή το απόγευμα 16/12/2007 και ώρα 6:00μμ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Αρχιμ. Εφραίμ και θέμα «Αγιορείτικα Μηνύματα».

***

Στις 30/01/2008 η Ένωση μας μοίρασε σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Λέσβου(Λέσβος-Λήμνος-Άγιος Ευστράτιος) φυλλάδιο με ευχές και σκέψεις επί της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

***
Η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνη και η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου την Κυριακή 29/06/2008, εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου & ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, πραγματοποίησαν μεγάλη, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η σύγχρονη οικογένεια και το φρόνημα των Αποστόλων». Σ΄ αυτή την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση μέσα σ΄ ένα γεμάτο από πλήθος κόσμου Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού της Κύπρου κ. Αθανάσιος.
***
Με επιτυχία το Σάββατο 13/12/2008 διεξήχθη η 4η Επιμορφωτική Ημερίδα Θεολόγων, που συνδιοργάνωσε η Ένωση Θεολόγων Λέσβου με τον κ. Ανδρέα Αργυρόπουλο, Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Περιφέρειας Β. Αιγαίου, με θέμα: «Το μάθημα των Θρησκευτικών. Διαπιστώσεις – Προοπτικές». Οι Εισηγητές κ. Γεώργιος Στάθης, Μόνιμος Πάρεδρος Θεολογίας στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Περιφέρειας Β. Αιγαίου, με τις εισηγήσεις τους επεσήμαναν τις θετικές αλλαγές που έχουν γίνει στο μάθημα των Θρησκευτικών κατά την τελευταία εικοσαετία.
***
Η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου διοργάνωσε το Σάββατο 17/01/2009 & ώρα 7:00 μ.μ. στο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Όλα είναι θέμα Παιδείας - Το μάθημα των Θρησκευτικών» και ομιλητές: τον κ. Ιωάννη Κογκούλη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και καθηγητή Παιδαγωγικών στο Τμήμα Θεολογίας, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Το μάθημα των Θρησκευτικών: Σημείον αντιλεγόμενον» και τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα – Συγγραφέα και αρχισυντάκτη του περιοδικού «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» (επισήμου δελτίου της Εκκλησίας της Ελλάδος), ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: « Μύθοι και Αλήθειες για το μάθημα των Θρησκευτικών».
***
Την Κυριακή 15/02/2009, και ώρα 7:00 μ.μ. στο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Μυτιλήνης, η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου, όπου και τιμήθηκαν οι Συνταξιούχοι καθηγητές Θεολόγοι για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά τους στην θεολογική παιδεία του τόπου μας.
***
Την Τρίτη 17/02/2009 & ώρα 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου με ομιλητή το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και με θέμα: «Η κοινωνία της κατανάλωσης». Στην αρχή της εκδήλωσης που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης, έψαλλε εκκλησιαστικούς ύμνους ο μουσικολογιώτατος π. Παναγιώτης Ιωακείμ.
***
Τρεις εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο τον περασμένο Μάιο, όλες σε συνεργασία με την Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου και με ομιλητή τον π. Βασίλειο Θερμό, επίκουρο καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, ψυχίατρο παιδιών και εφήβων.

Η πρώτη από το Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και τη Σχολική Επιτροπή του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης την Παρασκευή 22/05/2009 και ώρα 7:00 μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης με θέμα: «Η βίαιη συμπεριφορά των παιδιών μας».

Η δεύτερη από το Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Β. Αιγαίου κ. Ανδρέα Αργυρόπουλο για τους Θεολόγους του νησιού, το Σάββατο 23/05/2009 στο Π.Ε.Κ. Μυτιλήνης και ώρα 9:00 πμ. με θέμα: «Η Θεολογία σε διάλογο».

Και η τρίτη από την Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης, το Δήμο Καλλονής και το ΚΕΣΥΠ Καλλονής, το Σάββατο 23/05/2009 και ώρα 7:00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, με θέμα: «Η ψυχική επαφή γονέων και παιδιών».

Και οι τρεις εκδηλώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

***
Το Σάββατο 31/10/2009 και ώρα 09:00 η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου στην αίθουσα Φιλολόγων της Δ/νσης Δ.Ε Λέσβου(κτίριο πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας), πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου, την 5η Επιστημονική, Εκπαιδευτική, Ψυχο-παιδαγωγική Ημερίδα, με θέμα: «Το μάθημα των Θρησκευτικών σήμερα - προοπτικές». Συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Κορναράκης, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η εφηβική κρίση και ο ρόλος του μαθήματος των Θρησκευτικών» και Ηλίας Φραγκόπουλος, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, Θεολόγος - Φιλόλογος, με θέμα: «Τα προβλήματα του μαθήματος των Θρησκευτικών».

***
Παράλληλα διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Θεολόγων Νομού Λέσβου από τις οποίες προέκυψε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος μας η οποία θα αποτελείται από τους: Παναγιώτη Τσαγκάρη Πρόεδρο, Ιωάννη Χαχάλη Γραμματέα και Ευστράτιο Δουμούζη Ταμία
***
Τέλος τη Δευτέρα 30/11/2009 και ώρα 7:00 μμ στο θέατρο ΦΟΜ η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου, με τη στήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Μυτιλήνης ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος», παρουσίασαν στο κοινό της Μυτιλήνης και στις 8/12/2009 αντίστοιχα στο κοινό της Καλλονής, την κινηματογραφική ταινία «ΝΗΣΙ», μια ταινία σταθμό για την ορθοδοξία, μία ταινία - μήνυμα πνευματικότητας από τη σημερινή Ρωσία, στην οποία με μοναδικό τρόπο ο Ρώσος σκηνοθέτης Παύλος Λουνγκίν μας δίνει την εικόνα ενός πραγματικά δια Χριστόν Σαλού.
Παράλληλα η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου προέβη σε σειρά ενεργειών για το θέμα των Εγκυκλίων του ΥΠΕΠΘ σχετικά με τις απαλλαγές των μαθητών στο μάθημα των Θρησκευτικών και τέλος κυκλοφόρησε ένα τετραμηνιαίο έντυπο πληροφόρησης και θεολογικού διαλόγου με τον τίτλο «ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)