29/6/10

"Μόνο ο Πάπας έχει δικαίωμα να κατηγορήσει έναν καρδινάλιο" (για σεξουαλική κακοποίηση)!

Με πληροφορίες από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Το Βατικανό σε ανακοίνωση του τόνισε ότι μόνο ο Πάπας έχει το δικαίωμα να κατηγορεί κληρικούς, αναφερόμενο στον καρδινάλιο Κριστόφ Σοεμπορν της Βιέννης ο οποίος των προηγούμενο μήνα κατηγόρησε δημοσίως έναν άλλο καρδινάλιο ότι υπέκρυψε μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.
«Σχετικά με τις κατηγορίες κατά ενός καρδινάλιου υπενθυμίζουμε σε όλους ότι στην εκκλησία μόνο ο Πάπας έχει την εξουσία να κατηγορήσει έναν καρδινάλιο» αναφέρει η ανακοίνωση.
Εν τω μεταξύ παραιτήθηκε η επιτροπή της βέλγικης καθολικής εκκλησίας που ερευνά τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινή πατώντας το Διαβάστε περισσότερα.....
Παραίτηση της επιτροπής για θέματα σεξουαλικής κακοποίησης της βελγικής εκκλησίας
Την παραίτησή της υπέβαλλε σύσσωμη σήμερα η επιτροπή για την αντιμετώπιση των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών της καθολικής εκκλησίας του Βελγίου μετά από την έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία στα γραφεία της.
«Όλη η επιτροπή θα παραιτηθεί» δήλωσε μία εκ των μελών της, η καθηγήτρια Θεολογίας στο καθολικό πανεπιστήμιο Σεν Πολ της Οτάβας, Καρλίν Ντεμασούρ. Το μέλος της επιτροπής πρόσθεσε ότι «η εμπιστοσύνη ανάμεσα στα θύματα και την επιτροπή από την μία πλευρά και ανάμεσα στην επιτροπή και στην δικαιοσύνη από την άλλη έχει φθαρεί και δεν είναι πια δυνατό να συνεχίσουν».
Η επιτροπή θα σταματήσει να λειτουργεί επίσημα από την Πέμπτη.
«Θα αποσυρθούμε. Η συζήτηση πρέπει τώρα να γίνει μεταξύ των θυμάτων, των αρμόδιων πολιτικών, της δικαιοσύνης, της εκκλησίας και της κοινής γνώμης» σημείωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Πέτερ Αντριένσενς.
Ο κ. Αντριένσενς υπέβαλλε σήμερα το πρωί την παραίτησή του στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής τα οποία αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο.
Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Στέφαν ντε Κλερκ «κατήγγειλε έντονα τις συνέπειες που θα έχει η παραίτηση της επιτροπής».
Στο μεταξύ, το Βατικανό σε ανακοίνωση του τόνισε ότι μόνο ο Πάπας έχει το δικαίωμα να κατηγορεί κληρικούς, αναφερόμενο στον καρδινάλιο Κριστόφ Σοεμπορν της Βιέννης ο οποίος των προηγούμενο μήνα κατηγόρησε δημοσίως έναν άλλο καρδινάλιο ότι υπέκρυψε μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.
«Σχετικά με τις κατηγορίες κατά ενός καρδινάλιου υπενθυμίζουμε σε όλους ότι στην εκκλησία μόνο ο Πάπας έχει την εξουσία να κατηγορήσει έναν καρδινάλιο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)