29/6/10

Μιχ. Τρίτος: Θα είναι ιεροσυλία αν κλείσει η Σχολή της Βελλάς!

πηγή: Πρωϊνός Λόγος, 29/6/2010
Ο Ηπειρώτης Κοσμήτορας της Θεολογικής τόνισε
ΜΙΧ. ΤΡΙΤΟΣ: Θα είναι ιεροσυλία αν κλείσει η Σχολή της Βελλάς!
Εκδήλωση απονομής πτυχίων χθες σε 17 φοιτητές
«Θα είναι ιεροσυλία, εθνική και ιστορική, αν κλείσει η Βελλά, όπως θέλουν οι φήμες που κυκλοφορούν», δήλωσε χθες, χαιρετίζοντας την εκδήλωση απονομής των πτυχίων της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, ο Ηπειρώτης Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρίτος.
Δεκαεπτά φοιτητές έλαβαν το πτυχίο τους και όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής π. Δημήτριος Αργυρός, που εδώ και 17 χρόνια προσφέρει ανεκτίμητο εκπαιδευτικό, και όχι μόνο, έργο στη Βελλά, είναι η 5η φουρνιά πτυχιούχων.....
ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Μάλιστα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε μήνυμα, όπου, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς, δύναται να σεμνύνεται δια την μεγάλην και πολυετή αυτής προσφοράν».
Και προστίθεται: «Οσάκις γίνεται αποφοίτησις σπουδαστών και χορηγούνται πτυχία, είναι δικαία η χαρά και η ικανοποίησις των μεν ελλογιμωτάτων διδασκόντων ότι έπραξαν ευσυνειδήτως το χρέος αυτών, των δε αποφοίτων ότι ανεγνωρίσθη και επιβραβεύεται ο κόπος αυτών».
Ο π. Δημήτριος επεσήμανε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Σχολή.

100 ΧΡΟΝΙΑ!
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι την ακαδημαϊκή περίοδο 2010-2011 η Σχολή Βελλάς συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της.
Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Αλέκος Καχριμάνης σημείωσε ότι «η Ορθοδοξία σήμερα έχει ανάγκη από μορφωμένους ιερείς, αλλά και από καλούς ψάλτες και προς αυτή την κατεύθυνση θα στηρίξουμε τη Σχολή».
Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρίτος, που επί 6 χρόνια διατέλεσε καθηγητής στη Βελλά, την χαρακτήρισε ως «μικρή Χάλκη». Και αυτό, γιατί έχει ως άξονα και ως κέντρο αναφοράς το ναό.
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών Κώστας Βλάχος, που έχει διδάξει στη Σχολή, παρατήρησε ότι «η πλούσια βιβλιοθήκη της Εταιρείας είναι πάντα στη διάθεση των Βελλαϊτών».
Χαιρετισμούς ακόμη απηύθυναν εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής η επ. καθηγήτρια κ. Ράπτη και εκ μέρους των φοιτητών ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου κ. Καλοπώδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)