26/8/10

H ΔΙΣ για το μάθημα των Θρησκευτικών

Σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου «η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Νεότητος, για το ότι η ως άνω Επιτροπή κατέγραψε όλες τις απόψεις που εκφράζονται κατά καιρούς για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Σχολεία, έχει σαφή γνώση του θέματος και είναι σε θέση να συζητήσει το θέμα με τους αρμόδιους φορείς».
Η Σύνοδος ωστόσο στην ανακοίνωσή της δεν μας ενημερώνει για τη θέση της γύρω από το χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Είναι γνωστή η στενή σχέση και συνεργασία του επικεφαλής της αρμόδιας συνοδικής επιτροπής Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου με τους θεολόγους του ΚΑΙΡΟΥ, που εισηγούνται αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος και απορθοδοξοποίησή του. Αλλά και άλλα μέλη της επιτροπής είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΚΑΙΡΟΥ....
Η σημερινή ανακοίνωση γεννά πολλά ερωτηματικά: Ποια είναι τελικά η θέση της Συνόδου για το χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών; Γιατί αυτή δεν γνωστοποιείται μέσω του σημερινού Δελτίου Τύπου; Τι θα υποστηρίξουν για το μάθημα τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας σε έναν επικείμενο Διάλογο με την κυβέρνηση;
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τους θεολόγους του ΚΑΙΡΟΥ ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε και στην πράξη θα απορρίψουμε δικές τους αποφάσεις για το θρησκευτικό μάθημα, ακόμη κι αν τυπικά ή άτυπα πετύχουν να λάβουν οι αποφάσεις αυτές συνοδική έγκριση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούμε να αναρτήσετε τις αποσπάσεις των Θεολόγων στις Μητροπόλεις.
Ο κατάλογος έχει σταλεί στις Μητροπόλεις. Γιατί δεν έχει βγει ακόμη στο ίντερνετ;

thriskeftika είπε...

Δυστυχώς δεν μπορούμε να βρούμε τον κατάλογο όσων αποσπάστηκαν στις Μητροπόλεις. Όταν μπορέσουμε να τον βρούμε ασφαλώς και θα τον δημοσιεύσουμε.

Ανώνυμος είπε...

ο κ. ιγνατιος δεν πρέπει να ασχολείται με θρησκευτικά. όταν επί πληρωμή μάλιστα διοργανώνει στην ακαδημία που ίδρυσε στο βόλο συνέδρια,ημερίδες κλπ με προτεστάντες,παπικούς και αλλοιώνει το πνεύμα της ορθόδοξης παράδοσης που υποτίθεται ότι υπηρετεί (υπάρχουν στοιχεία) ως ορθόδοξος επίσκοπος τότε αποτελεί ντροπή το γεγονός καθώς και ότι δεν ελέγχεται ούτε από τη σύνοδο.
επιπλέον έκλεισε το εκκλησιαστικό λύκειο βόλου ενώ θα έπρεπε να το ενισχύσει και να φτιάξει και γυμνάσιο. έχει όμως σχολείο ιδιωτικό εκκλησιαστικό που πληρώνουν οι γονείς.
κρίμα για τα έργα του και για τη σύνοδο.
χωρίς ντροπή τα πουλάνε όλα σ ένα αιμοβόρο και αδηφάγο κράτος για να κρατάνε μια θέση να κυκλοφορούν με τ αυτοκίνητά τους και να χουν τους υπηρέτες να τους κάνουν τα θελήματα.
ευθύνη έχουν όλοι τους για την καταβαράθρωση της κοινωνίας μας. οι καλύτεροι είναι μετριότητες λαι λυπάμαι που το λέω γιατί τους ξέρω.
όποια εξαίρεση υπάρχει επιβεβαιώνει τον κανόνα.
χρεος τους θα ήταν να ξηλώσουν πρώτα αυτούς που έχουν πλήρεις φακέλους ανομίας, είναι άξιοι για καθαίρεση και ενώ παριστάνουν τους άμεμτους δεν μιλαει κανένας.
κρίμα για την ψυχή τους ξαι για το τι λόγο θα δώσουν στο θεό. γιατί αν εξαιρεθεί η ιερωσύνη που είναι του χριστού τα έργα του άλλου κάνουν.και δεν τους υποχρέωσε κανείς ν αναλαβουν θώκους. ας συγκριθούν με τις νεώτερες συγχρονες μορφές της ορθοδοξίας και ας τους συγκρίνει ο κόσμος που πιστεύει πραγματικά.
θα μείνω και πάλι ότι υπάρχουν και άξιοι που είτε απομονώνονται είτε δεν αξιοποιούνται.
ο θεός να μας ελεήσει όμως γιατί έτσι που καταντήσαμε ως λαός τέτοιοι πολιτικοί και τέτοιοι εκκλησιαστικοί ηγέτες μας αξίζουν

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)