27/9/10

Συνάντηση της οικουμενιστικής Κεντρικής Επιτροπής της Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (KEK/CEC)

CEC
Οι παραπάνω φωτογραφίες από τη συνάντηση. Τα σχόλια δικά σας για το τι μπορεί να συζητείται και να αποφασίζεται από τέτοια οικουμενιστικά όργανα (CEC)που δεν είναι παρά ξαδέλφια του ΠΣΕύδους. Μόνο ένα ερώτημα θα διατυπώσουμε εμείς: Γιατί ο Μητροπολίτης Γαλλίας και Πρόεδρος του CEC συνηθίζει να αντικαθιστά το τιμημένο ράσο με την κοσμική ενδυμασία (κοστούμι) σε τέτοιες συνεδριάσεις; (βλ. την πρώτη φωτογραφία)
Η είδηση όπως τη μεταδίδει το Δελτίο Τύπου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Από 21-24 Σεπτεμβρίου τ.έ. πραγματοποιήθηκε στο Soesterberg της Ολλανδίας, κοντά στην Ουτρέχτη, η δεύτερη συνάντηση της νέας Κεντρικής Επιτροπής της Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (KEK/CEC) υπό την Προεδρεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ......
Κατά τη συνάντηση αυτή έγινε αναφορά σε όλες τις δραστηριότητες των Επιτροπών της ΚΕΚ, συζητήθηκε ο ρόλος της και το μέλλον της στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και κοινωνία από ομάδες εργασίας και έγινε σημαντική συνάντηση με εκπροσώπους των Ολλανδικών Χριστιανικών Εκκλησιών και ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το μέλλον των Εκκλησιών στην Ολλανδία. Κατά τις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία σημειωτέον προέκυψε κατά τη διάρκεια της 13ης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΚ στη Λυών της Γαλλίας, το καλοκαίρι του 2009, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διοργάνωσης της επόμενης Γενικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί το 2013 και εξελέγησαν 10 μέλη για τη σύνθεση της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής. Εκ μέρους των Ορθοδόξων Εκκλησιών εξελέγη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Δ. Σωτηριάδης, Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέλος της προηγούμενης Προπαρασκευαστικής Επιτροπής της Λυών, ο οποίος και συμμετείχε στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΚΕΚ στο Soesterberg, αντικαθιστώντας τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανάσιο με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)