21/1/11

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών σε Ερώτηση του ΛΑΟΣ για την Κάρτα του Πολίτη (21/1/2011)

2 σχόλια:

thriskeftika είπε...

Σχετικό ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Διαβεβαιώσεις Ραγκούση για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στην Κάρτα του Πολίτη

Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις για την αυστηρή προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από τη κάρτα του πολίτη με την δέσμευση ότι θα ενσωματωθεί πλήρως η γνώμη της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη ότι τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όσο η Ιερά Σύνοδος έχουν εκφράσει προβληματισμό και ενστάσεις για την συγκεκριμένη κάρτα. Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ακόμα ότι «για μεγάλη μερίδα ορθοδόξων χριστιανών η κάρτα αυτή προσβάλει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους», πρότεινε «να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική διαφορετικά θα προξενήσει τρομακτικές αντιδράσεις».

«Η κάρτα αυτή δεν είναι μέσο καταχώρησης προσωπικών δεδομένων των πολιτών αλλά κλειδί στην μετά ΚΕΠ εποχή για την ηλεκτρονική μη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση τους», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο κομμάτι της διαφθοράς οφείλεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία η οποία καταργείται με την κάρτα η οποία είναι υψηλής τεχνολογίας, απαγορεύει την παραχάραξη και προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα».

«Ζούμε στον αστερισμό του ''WikiLeaks'' και πιστεύετε ότι θα βρείτε καλύτερες δικλείδες ασφαλείας από το Στέητ Ντηπάρμεντ; Ασφάλεια 100% δεν υπάρχει. Εμείς ως κόμμα δεν θα δεχθούμε αυτή την κάρτα και καλούμε και τους ψηφοφόρους μας να κάνουν το ίδιο», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το θέμα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων δεν αφορά μόνο την κάρτα του πολίτη αλλά το σύνολο υπολογιστικών και ηλεκτρονικών συστημάτων της χώρας και όλου του κόσμου. Αν κανείς ακολουθήσει τη λογική σας πρέπει να πει όχι σε κάθε ηλεκτρονικό και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση», αντέτεινε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακόμα, ο κ. Ραγκούσης διέψευσε τις αιτιάσεις του κ. Γεωργιάδη τόσο ότι υπάρχει άλλη άποψη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όσο και στο ότι υπάρχει αντίδραση από την Ιερά Σύνοδο.

«Με την Ανεξάρτητη Αρχή θα κάνουμε διαβούλευση και η γνώμη της θα ενσωματωθεί πλήρως ενώ σε ότι αφορά την εκκλησία, η άποψη της είναι μετριοπαθής και ο βασικός προβληματισμός της στη συνεργασία που είχαμε ήταν αν θα υπάρχει γραμμωτός κώδικας. Εμείς λέμε δεν υπάρχει λόγος να είναι στην Κάρτα του Πολίτη», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.

Αυξήσεις θέσεων εργασίας και όχι απολύσεις στις Μονάδες Επεξεργασίας Υπολειμμάτων

Την διαβεβαίωση ότι όχι μόνο δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά αντίθετα θα υπάρξει αύξηση των θέσεων εργασίας στις Μονάδες Επεξεργασίας Υπολειμμάτων, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο κ. Ραγκούσης δεσμεύτηκε ακόμα ότι δεν πρόκειται να επιλεγεί η μέθοδος της μαζικής καύσης των λεγόμενων «σύμμεικτων απορριμμάτων».

Από την πλευρά του, ο κ. Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση των απορριμμάτων και ζήτησε να γίνεται αποκλειστικά από δημόσιο φορέα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/01/2011_374392

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. υπουργός ώς "ανόητος ή καί πονηρός Γαλάτης" (; ) εστίασε τό θέμα μόνο στόν έντυπο γραμμωτό κώδικα με το 666, αποφεύγοντας να μάς ειπεί εκείνο το οποίο όλοι ξέρουμε...

Ότι δηλαδή, μέσα στό πλινθίο ( πού το βρήκαν και το λένε έτσι, καί ξεγελάνε τον κόσμο )υπάρχει ώς κλειδί εκκίνησης το ψηφιακό 666, καί άνευ τούτου δεν ανοίγει το σύστημα !

Ως εκ τούτου ο υπουργός αφού ξεγέλασε με τούς 3 αξιωματούχους του την Ιερά Σύνοδο μιλώντας τους "περί πλίνθου καί τούβλου" τώρα έρχεται να ξεγελάσει καί τον λαό...

Για το ψηφιακό 666 υπουργέ μου θα μάς πείς τίποτα;

Καί για το επόμενο βήμα, πού θα είναι το υποδόριο με ένεση chips πού τό έχουν βάλει στό χέρι τους χιλιάδες ξένοι (πχ. οί μισοί Ολανδοί ) θα μάς πείς τίποτα;

Ή τα video πού βλέπουμε μάς λένε κι΄ αυτά ψέμματα;

Έτσι ξεκίνησαν κι΄ αυτοί από τέτοιες κάρτες...

Σωσίπατρος

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)