28/2/11

Άννα Διαμαντοπούλου: 11 Ομάδες ετοιμάζουν νέα προγράμματα σπουδών για Δημοτικό και Γυμνάσιο - (και μερικά αναπάντητα ερωτήματα)

Μεταφέρουμε απόσπασμα της σημερινής (28/2/2011)Ομιλίας της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στην ημερίδα ενημέρωσης και διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας με τους Δημάρχους της χώρας, που αναφέρεται στα νέα προγράμματα σπουδών:
Δημοτικό και Γυμνάσιο: Η αλλαγή ξεκινάει από τα προγράμματα σπουδών. Αυτή τη στιγμή 11 ομάδες σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και περίπου 250 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επελέγησαν με ανοιχτή προκήρυξη και με βάση τα προσόντα τους, οργανώνουν τα προγράμματα σπουδών. Τέρμα στο βιβλίο, στην αποστήθιση, στην παράγραφο από εδώ μέχρι εκεί....Θα ορίζονται συγκεκριμένοι στόχοι σε κάθε τάξη τους οποίους ο δάσκαλος θα πρέπει να επιτύχει, με ευελιξία, πρωτοβουλία και με διαφορετικού είδους βοηθήματα. Αλλάζει όλη η λογική των μαθημάτων έτσι όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Σχόλιο του ιστολογίου μας
Ως γνωστόν μία από τις 11 αυτές Ομάδες επεξεργάζεται τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών. Στην ομάδα συμμετέχουν στην συντριπτική πλειοψηφία μέλη του νεοσυσταθέντος συνδέσμου θεολόγων ΚΑΙΡΟΣ ενώ έχουν προκλητικά αποκλειστεί τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) και του Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης. Οι δύο αυτές ενώσεις Θεολόγων με Επιστολές τους έχουν ζητήσει ανασυγκρότηση της Ομάδας εργασίας αλλά η Υπουργός αρνείται να δει το θέμα και να απαντήσει πειστικά στις Επιστολές προωθώντας μάλιστα Θρησκειολογικό μάθημα μέσω των νέων προγραμμάτων σπουδών, όπως η ίδια δήλωσε στο Λονδίνο. Προφανώς οι Θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ συνεργάζονται αρμονικά μαζί της για την επίτευξη αυτού του στόχου (της αντικατάστασης του ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών από μάθημα Θρησκειολογίας).
Εκτός της απάντησης που οφείλει το Υπουργείο να δώσει στις παραπάνω Επιστολές διαμαρτυρίας αναμένουμε επίσης ακόμη τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων Θεολόγων μετέχουν στην Ομάδα εργασίας ώστε να είναι πειστικός ο λόγος της Υπουργού ότι η επιλογή τους έγινε "με βάση τα προσόντα τους".

4 σχόλια:

Στατιστικός Θεολόγος είπε...

πριν από καιρό σας είχα γράψει κάποια σχόλια "στατιστκής" για το πόσα μέλη του "Καιρού" είναι συγγραφείς βιβλίων θρησκευτικών, πόσοι είναι μέλη της Ακαδημίας Βόλου κλπ.

Πριν λίγες μέρες διαπίστωσα ότι στην ιστοσελίδα του "Καιρού" δεν υπάρχει πια ο κατάλογος όλων των μελών του Καιρού τον οποίο τότε είχα μελετήσει.

Γιατί τον κατέβασαν από κατέβασαν από την σελίδα τους; Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Εσείσ του blog, έχετε τον κατάλογο αυτό κατεβασμένο κάπου;

Ανώνυμος είπε...

οι κύριοι του ΚΑΙΡΟΥ χαίρονται που το μάθημα θα γίνει επιλογής;και θα εξαφανισθεί;και μαζί μ'αυτό και οι θεολόγοι;

Ανώνυμος είπε...

Τον θέλουμε και εμείς τον κατάλογο των Καιριτών. Να κάνουμε έρευνες να δουμε ποιοί είναι.
Εκτός και αν καλοί παρασυρμένοι κατάλαβαν τί εστιν Καιρός και εφυγαν και τον απέσυραν για να μη δείξουν την φτώχια τους.
Γιατί ήταν και κάποιοι καλοί Καθηγητες μέσα.

Ανώνυμος είπε...

@ Στατιστικός Θεολόγος

Προφανώς γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον.

Στις στατιστικές σας έρευνες έχετε ερευνήσει πόσοι σύλλογοι-σύνδεσμοι-ενώσεις έχουν αναρτημένα τα ονόματα των μελών τους στις ιστοσελίδες τους;

Τα μέλη του "ΚΑΙΡΟΥ" είχαν τουλάχιστον το θάρρος, γιατί δεν είχαν τίποτε να κρύψουν, τις θεωρίες συνωμοσίας τις αφήνουν για άλλους, να πουν: ορίστε, αυτοί είμαστε.

Υπογραφή

Κάποιο μέλος του "ΚΑΙΡΟΥ"

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)