30/3/11

Θρησκευτικά Β΄ Λυκείου: Το μοναδικό μονόωρο μάθημα του Νέου Λυκείου

Το esos.gr ορθά σημειώνει ότι "Τα Θρησκευτικά (ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ) είναι το μοναδικό μάθημα που θα διδάσκεται 1 ώρα εβδομαδιαίως και στις δύο κατευθύνσεις στη Β Λυκείου από 2 που διδάσκεται σήμερα. Στην Α και και Γ Λυκείου θα διδάσκεται από δύο ώρες εβδομαδιαίως". 
 Στη Γ΄ταξη μετατρέπεται όμως σε επιλεγόμενο μέσα σε ένα πλαίσιο που το καθιστά "επιλεγόμενο το οποίο κανείς δεν θα επιλέγει".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από το δελτίο τύπου του υπουργείου:
"Επιλογή μιας ερευνητικής εργασίας ανά τετράμηνο με θέμα που εντάσσεται στους κύκλους «Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες» , «Τέχνη και Πολιτισμός», «Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογία» και «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ή με θέμα που συνδυάζει κάποιους από τους προαναφερόμενους κύκλους. Μία εργασία θα μπορεί να είναι στα Αγγλικά. Όλες οι εργασίες θα περιλαμβάνουν χρήση της τεχνολογίας και του Διαδικτύου στο οποίο και θα αναρτώνται με την ολοκλήρωσή τους."

Εμπρός λοιπόν, πέρα από τον αγώνα για την αύξηση των ωρών στην Β' Λυκείου, να δώσουμε δυναμικά το παρόν στην καινοτομία που ονομάζεται Project και που μπορεί να είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να διεκδικήσουμε ακόμη ένα τρίωρο. Το μάθημα μας προσφέρεται ιδιαίτερα, μάλιστα δε λόγω της άμεσης σχέσης του με τις προσλαμβάνουσες και τις ανάγκες του μαθητή, μπορεί πολύ άνετα να επιλεχθεί και να γίνει πολύ παραγωγική δουλειά ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Σωστό! διαθεματικότητα, ερευνητικές εργασίες, επιβάλουν την αύξηση τουλάχιστον κατά μία ώρα του μαθήματος των θρησκευτικών σε β λυκείου...με μιαν ώρα την εβδομάδα υπονομεύεται η λειτουργικότητα του μαθήματος...
αρκεί να μας δώσουν νέα βιβλία,και άλλο συνοδευτικό υλικό, οι βιβλιοθήκες των σχολείων να ενημεωθούν, οι εκπαιδευτικοί να καταρτισθούν...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)