26/5/11

Παραμένουν δύο οι ώρες των Θρησκευτικών στα Τεχνολογικά Λύκεια

Μία ώρα στην Α΄ τάξη και μία ώρα στη Β΄ τάξη του Τεχνολογικού Λυκείου προβλέπεται για το μάθημα των Θρησκευτικών στο σχέδιο που παρουσίασε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στην Α΄ τάξη το μάθημα ονομάζεται «Θρησκευτικά» ενώ στη Β΄ τάξη μετονομάζεται σε «Θρησκεία και Κόσμος», όπως συμβαίνει και στη Β΄ τάξη του Νέου (Γενικού) Λυκείου.
Ουσιαστικά το σχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο διατηρεί την σημερινή υποβαθμισμένη θέση του θρησκευτικού μαθήματος στην τεχνική εκπαίδευση καθώς και στα σημερινά ΕΠΑ.Λ. το μάθημα διδάσκεται για μία μόνο ώρα στην Α΄ και μία στη Β΄ τάξη ενώ στην Γ΄ τάξη δεν διδάσκονται Θρησκευτικά. Στη Α΄ τάξη του Τεχνολογικού Λυκείου εισάγεται και Ερευνητική Εργασία (Project) στην οποία θα αφιερώνονται δύο ώρες εβδομαδιαίως και δίνεται η δυνατότητα μεταξύ άλλων να αφορά και στα πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.
Τη σχολική χρονιά 2011 -2012, στην Α’ τάξη των ΕΠΑ.Λ, θα εφαρμοσθεί μεταβατικό ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών στο οποίο προβλέπεται και πάλι μία ώρα για τα Θρησκευτικά.
Πατήστε το Διαβάστε περισσότερα για να δείτε τους σχετικού πίνακες Ωρολόγιο Πρόγραμμα τάξεων Τεχνολογικού Λυκείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)