21/6/11

Δωρητές οργάνων πρωθυπουργός και υπουργός Υγείας επειδή «δεν φοβούνται την περίπτωση αναστάσεως»!

Ψηφίστηκε στις 16/6/2011 το νομοσχέδιο «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις». Ο Υπουργός Υγείας έδωσε ένα περιθώριο δύο ετών μέχρι την πλήρη εφαρμογή της διάταξης για την «εικαζόμενη συναίνεση», αρνήθηκε όμως να την αποσύρει παρά τις αντιρρήσεις πολλών βουλευτών. Προανήγγειλε μάλιστα «πληθωρική δημόσια ενημέρωση» του κοινού για τις μεταμοσχεύσεις τα δύο επόμενα χρόνια. Είναι ωστόσο χαρακτηριστική μία αποστροφή του λόγου του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου που δείχνει τις αρχές της ανθρωπολογίας και της ηθικής που έχει η πολιτική μας ηγεσία και πάνω στις οποίες βασίζεται η νομοθετική της δράση. Μεταφέρουμε εδώ το σχετικό απόσπασμα και τα σχόλια δικά σας. Αμέσως μετά δημοσιεύουμε ολόκληρη την Ομιλία του Υπουργού Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.
Απόσπασμα ομιλίας Ανδρέα Λοβέρδου
«Θέλω, όμως, να προσθέσω... ότι όταν εισηγήθηκα στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτό το σχέδιο νόμου και είπα «και εγώ είμαι δωρητής», ο Πρωθυπουργός, ο κ. Αηδόνης και άλλοι επτά, οκτώ συνάδελφοι, είπαν «κι εγώ, κι εγώ». Πολύς κόσμος ανήκει στους συνανθρώπους μας που έχουν πάρει την απόφαση, που δεν φοβούνται την περίπτωση αναστάσεως -της προσωπικής τους εννοώ- και θέλουν να βοηθήσουν και κανέναν άλλο. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να το κάνουμε θέμα της Ελλάδας, των Ελλήνων και των Ελληνίδων».
Ολόκληρη η Ομιλία του Υπουργού Υγείας (14/6/2011)Ανδρέας Λοβέρδος_Νομοσχέδιο μεταμοσχεύσεων

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ''πολύς'' Ανδρέας Λοβέρδος κάτι ξέχασε..

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κοινοβουλευτική χούντα κυβερνά ΕΡΗΜΗΝ του λαού.Και η ΔΙΣ κοιμάται.Σεισμός θα πρεπε να γίνει απ τις διαμαρτυρίες των ιεραρχών.Τσουνάμι αντιδράσεων έπρεπε να ξεσπάσει για την απαξίωση του ανθρωπίνου προσώπου που προωθείται ετσιθελικά απο επίορκους ιατρούς και τον εντολοδόχο υπερατλαντικών κέντρων εξουσίας θλιβερό υπουργό Υγείας.Είμαι νοσοκομειακός γιατρός.Σας καταθέτω υπεύθυνα ότι ο κος Λοβέρδος είναι ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ της Δημόσιας υγείας.Και τώρα γίνεται ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ του δικαιώματος του ανθρώπου στη ζωή για την οποία τόσο υποκριτικά κόπτεται αυτός και ο κος Παπαδημητρίου.Μιλάνε για ηθική οι υλόφρονες,οι μηδενιστές που δεν πιστεύουν σε μεταθανάτια ζωή και θεωρούν ότι η ανθρώπινη ζωή τερματίζεται στα παγερό μνήμα.Βρήκαν ευκαιρία μέσα στην αναμπουμπούλα να προωθήσουν αντιδεοντολογικά,ύποπτα,φασιστικά το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την ανθρωποκτονία για ωφελιμιστικούς σκοπούς.Πώς να μην το κάνουν αυτό όταν έχουν απέναντί τους μια Εκκλησία σιωπώσα και κοιμωμένη το Βαρούχειο;
ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ. είναι άλλος απο εμένα, τον συνήθη και "παλιό" Κ.

Κ.

Ανώνυμος είπε...

ο έγκριτος και θαραλλέος δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Ζερβός, εναντιώνεται με δίκαιη αγανάκτηση κατα του νέου νομοσχεδίου με το οποίο φασιστικά και δικτατορικά αφαιρούν, αν δεν δηλώσει διαφορετικά στον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, τα όργανα απο κάποιον πάσχοντα που αποκαλούν εγκεφαλικά νεκρό.

http://niksotiropoulos.blogspot.com/2011/04/blog-post.html

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)