29/8/11

Κληρικούς και δασκάλους «επιστρατεύει» ο Υπουργός Υγείας στον αγώνα για αύξηση των δωρητών οργάνων στην Ελλάδα

Στις 11 Αυγούστου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παραχώρησε συνέντευξη τύπου με κύριο θέμα αυτό των μεταμοσχεύσεων. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μεταξύ άλλων τόνισε: «Κυρίες και κύριοι, δίνουμε τη μάχη των μεταμοσχεύσεων, δίνουμε τη μάχη της δημόσιας υγείας. Το ξέρετε. Σας έχουμε ενημερώσει γι' αυτό από τον καιρό που ανακοινώσαμε ότι θα καταθέσουμε νόμο στη Βουλή από την κατάθεση του νόμου, την ψήφισή του, την έναρξη των ενεργειών μας σε όλη την Ελλάδα να στείλουμε μήνυμα ότι πρέπει να ξεκολλήσουμε από την τελευταία θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε τελευταίοι, ουραγοί! 6,3 μεταμοσχεύσεις ανά 1 εκ. πληθυσμού είναι το ποσοστό μας, όταν της Ισπανίας είναι 34 ανά 1 εκ. και της Πορτογαλίας 31 ανά 1 εκ….
Και βάλαμε στόχο με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων το 6,3 να γίνει 7 το 2011 και 10% το 2012...

Θα κάνουμε προγράμματα κατάρτισης των κληρικών για να κάνουν κηρύγματα στις εκκλησίες, του προσωπικού των Νοσοκομείων που πολλές φορές είναι εχθρικό απέναντι στις μεταμοσχεύσεις, των δασκάλων στα σχολεία, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Θα ζητήσουμε στις πολιτικές Νεολαίες να κάνουν από κοινού εκδηλώσεις, θα κάνουμε από κοινού εμφανίσεις στα πολιτικά Κόμματα για να μην παραμείνουμε ουραγοί σε αυτό το πελώριο θέμα της δημόσιας υγείας.

Η Εκκλησία ξεπέρασε την Πολιτεία! Και επιφανείς ιερωμένοι είναι κήρυκες και οι ίδιοι δωρητές οργάνων σώματος. Πρέπει να αφυπνιστούμε. Υπήρξε και το θέμα των μεταμοσχεύσεων ένα σύμπτωμα της μεταπολιτευτικής ευδαιμονίας και γενικά της «ευδαιμονίας» των τελευταίων δεκαετιών».

Είναι σαφές ότι ο Υπουργός Υγείας πατάει πλέον πάνω σε λάθη που έπραξε στο παρελθόν η Διοικούσα Εκκλησία (όπως η απόφαση να γίνουν δωρητές σώματος Συνοδικοί Ιεράρχες) και τώρα αντιμετωπίζει την Εκκλησία ως σύμμαχο στον κοινό αγώνα να πειστούν οι πιστοί και οι πολίτες να γίνουν δωρητές σώματος. Κι όλα αυτά χωρίς να εξετάζονται ούτε από την πολιτική ούτε από την εκκλησιαστική ηγεσία βασικά ζητήματα βιοηθικής όπως ο «εγκεφαλικός θάνατος» βάσει των αρχών της ορθόδοξης ανθρωπολογίας και θεολογίας και της σχετικής με τις μεταμοσχεύσεις διδασκαλίας αγίων Γερόντων της εποχής μας.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Κληρικούς και δασκάλους «επιστρατεύει» ο Υπουργός Υγείας στον αγώνα για αύξηση των δωρητών οργάνων στην Ελλάδα"

ΚΧ :

Όποιος θέλει διορισμό να πάει να δηλώσει διαφημιστής των μεταμοσχεύσεων. Θα προσληφθεί πάραυτα.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)