23/9/11

Ψηφίστηκε η Κάρτα του Μετανάστη που φέρει μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης (μικροτσίπ)

Ψηφίστηκε νομοσχέδιο για την Κάρτα του Μετανάστη στις 20/9/2011. Στο νόμο μεταξύ άλλων αναφέρεται «2. Κατ’ εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 4Α του Κανονισµού (ΕΚ) 1030/2002, όπως προστέθηκε µε την παράγραφο 5 του άρθρου 1 του Κανονισµού (ΕΚ) 380/ 2008, το φυσικό σώµα των εκδιδόµενων, µε βάση τις διατάξεις του παρόντος νόµου, αδειών παραµονής φέρει µέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης που εµπεριέχει βιοµετρικά δεδοµένα, ήτοι µία πρόσφατη, έγχρωµη, ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώµατα των δύο δεικτών».
Και όλα αυτά εν μέσω της πλήρους κυβερνητικής και οικονομικής θαλασσοταραχής. Μήπως μέσα σε όλη αυτή την αναστάτωση ετοιμάζεται και η καθιέρωση της Κάρτας του Πολίτη; Ας γρηγορούμε. Δείτε όλα τα στοιχεία του σχετικού νομοσχεδίου στην ιστοσελίδα της Βουλής ΕΔΩ.
Πατήστε το Διαβάστε περισσότερα για να δείτε ολόκληρο το ψηφισθέν νομοσχέδιο για την Κάρτα Μετανάστη αλλά και τα βίντεο που περιέχουν τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψήφισης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Νομοσχέδιο Κάρτα Μετανάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)