22/11/11

Δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας (22/11/2011)
Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία
Η Παιδεία αποτελεί εθνική προτεραιότητα και για κανένα λόγο δεν πρέπει να «παγώσει». Θεωρώ πολύ σημαντική τη συνεργασία των μελών της Διακομματικής Επιτροπής ώστε, όπως και στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να συμφωνήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που είναι αναγκαίες στο Νέο Λύκειο και στο Τεχνολογικό Λύκειο.
Η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει ένα σταθερό πλαίσιο για τα επόμενα δέκα χρόνια, χωρίς αλλαγές ώστε, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να έχουν ένα σταθερό, ασφαλές, σύγχρονο σύστημα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα...

Τα συγκεκριμένα θέματα είναι σε διαβούλευση από τον περασμένο Μάρτιο. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε μέσα στο Δεκέμβριο να καταθέσουμε το νομοσχέδιο.

Σε ερώτηση για το εξεταστικό σύστημα η Υπουργός απάντησε:

Έχουμε κάνει σαφές ότι πρέπει πρώτα να ασχοληθούμε με το περιεχόμενο του σχολείου και μετά με τις εξετάσεις. Η αμέσως επόμενη συζήτηση είναι για το εξεταστικό σύστημα, που θα έρθει σε άλλο νομοσχέδιο.

Για τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στα Πανεπιστήμια:

Είναι εξαιρετικά λυπηρό φαινόμενο. Θα ενώσω τη φωνή μου με τους Πανεπιστημιακούς για να καταγγείλω κάθε μορφή βίας. Είναι αυτονόητο ότι θα υλοποιηθεί ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία. Είμαστε πρόθυμοι, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να συνεργαστούμε με τις πρυτανικές αρχές για να βοηθήσουμε στην εφαρμογή αυτού του νόμου. Η μη εφαρμογή του, με βία, παραπέμπει σε μία χώρα στην οποία δεν λειτουργεί η Δημοκρατία και νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να δείξει κάτι τέτοιο.

Σε ερώτηση για τις εσωτερικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ:

Κάθε πράγμα στον καιρό του και με βάση το εθνικό συμφέρον.

Στη Διακομματική Επιτροπή, που συνεδρίασε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχαν οι:

Συμεών Κεδίκογλου από το ΠΑΣΟΚ, Άρης Σπηλιωτόπουλος από τη ΝΔ, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη από το ΛΑΟΣ, Γρηγόρης Ψαριανός από τη Δημοκρατική Αριστερά, Θανάσης Ζορμπάς από τη Δημοκρατική Συμμαχία και Ιωάννα Κοντούλη από τους Οικολόγους Πράσινους. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Μιχάλης Παντούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)