25/5/12

Μία σύλληψη που θα σταματήσει την αποκάλυψη των σκανδάλων διαφθοράς και κακοδιοίκησης του Βατικανού

Ένας μπάτλερ πίσω από τα Vatileaks;
Έναν ύποπτο για τις διαρροές εγγράφων του Βατικανού κρατά η αστυνομία

Η αστυνομία του Βατικανού συνέλαβε τον μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ με την κατηγορία ότι στην κατοχή του βρέθηκαν εμπιστευτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και επιστολών του Πάπα.
Το Βατικανό επιβεβαίωσε τη σύλληψη αλλά δεν έδωσε εξαρχής περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του συλληφθέντα, παρά μόνο ότι δεν ήταν ιερωμένος. Αργότερα, σύμφωνα με το Reuters, πηγές από την Αγία Έδρα επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας ήταν κοντά στον πάπα.
Από τις αρχές της χρονιάς στα ιταλικά μέσα δημοσιεύονται έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από το Βατικανό, συμπεριλαμβανομένων και προσωπικών εγγράφων του ίδιου του Βενέδικτου..

Κάποια από τα έγγραφα φανερώνουν περιστατικά διαφθοράς και κακοδιοίκησης που αφορούν συμβόλαια συνεργασίας με το Βατικανό.

Μεταξύ άλλων, αρχιεπίσκοπος σε υπόμνημα του αποκάλυψε ένα ολόκληρο δίκτυο διαφθοράς στο Βατικανό στο οποίο ενέχονταν και καρδινάλιοι. Αργότερα μετατέθηκε στην Ουάσινγκτον, όπου είναι πρεσβευτής της Αγίας Έδρας, στην πράξη όμως απομακρύνθηκε από το Βατικανό.

Ο ίδιος σε άλλη επιστολή του γράφει ότι καρδινάλιοι εξαπέλυσαν εναντίον του εκστρατεία λάσπης γιατί αποκάλυψε τη δραστηριότητα τους και προσπάθησε να πάρει μέτρα κατά της δράσης τους.

Άλλα αφορούν τις εσωτερικές διαμάχες στην Τράπεζα του Βατικανού, ο πρόεδρος της οποίας Ετόρε Τεντέσκι, ουσιαστικά εκδιώχτηκε την Πέμπτη, επισήμως γιατί «δεν εκτελούσε σωστά τα καθήκοντά του». Αναφορές των ιταλικών μέσων ενημέρωσης έλεγαν ότι ο Τεντέσκι ήταν ύποπτος για τις διαρροές.

Ο Βενέδικτος φέρεται σοκαρισμένος και θλιμμένος από τις εξελίξεις και έχει ζητήσει και ο ίδιος να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες, μία από την αστυνομία του Βατικανού και μία από επιτροπή καρδιναλίων.
πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)