23/6/12

Οι εκκρεμότητες του Υπουργείου Παιδείας - Αποφάσεις που αφορούν και στο μάθημα των Θρησκευτικών

Το ΒΗΜΑ παρουσιάζει τις εκκρεμότητες των διάφορων Υπουργείων που θα κληθούν άμεσα να αντιμετωπίσουν οι νέοι Υπουργοί. Για το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει: "Στην Παιδεία αντίθετα ως τώρα μοιάζει να έγιναν όλα και τίποτα. Δεν είναι πολύ μακριά οι ημέρες των μεγάλων λόγων για τις αλλαγές που θα έφερνε η σύγκλιση των δύο τότε μεγάλων κομμάτων και η ψήφιση με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλά ο νόμος παραμένει εν πολλοίς ανεφάρμοστος ως σήμερα, τα νέα αναλυτικά προγράμματα δεν εφαρμόστηκαν τελικά στη δευτεροβάθμια και το εξεταστικό παραμένει ακόμη ζητούμενο. Την ίδια ώρα τα όποια συσσίτια στα σχολεία στηρίζονται περισσότερο στην πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και γονέων"..

Να σημειώσουμε ότι οι αποφάσεις για το εξεταστικό σύστημα αφορούν στο γενικότερο πλαίσιο που θα εφαρμοστεί στο Νέο Λύκειο. Η δομή του Νέου Λυκείου αφορά οπωσδήποτε και στη θέση του μαθήματος των Θρησκευτικών σε αυτό.
Τα νέα αναλυτικά προγράμματα που η εφημερίδα λέει ότι "δεν εφαρμόστηκαν τελικά" στην πραγματικότητα εφαρμόστηκαν πιλοτικά και πιθανότατα ετοιμάζεται η συνέχιση της πιλοτικής τους εφαρμογής. Το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά ως γνωστόν αλλοιώνει ριζικά το χαρακτήρα του μαθήματος. Για τούτο απαιτείται έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ώστε να μην προχωρήσει το σχέδιο μετατροπής του θρησκευτικού μαθήματος σε θρησκειολογικό.
Σε όλες τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια αλλά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι Θεολόγοι οφείλουμε να έχουμε σαφή θέση. Στόχος θα πρέπει να είναι η διατήρηση υποχρεωτικού ορθόδοξου χριστιανικού μαθήματος σε όλες τις τάξεις των ελληνικών σχολείων, μαθήματος που θα βασίζεται στις αρχές της ορθόδοξης αγιογραφικής και αγιοπατερικής θεολογίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

NA TO ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)