23/9/12

Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας – Θράκης: Μήνυμα για καλή σχολική χρονιά

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε σε όλους υγεία, υπομονή και δύναμη εκ Θεού. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι γενικά οι υπάλληλοι, αντιμετωπίζουμε τεράστιες δυσκολίες στο έργο μας.
Ιδιαίτερα ο κλάδος των Θεολόγων υφίσταται ποικίλα, ουσιαστικά και δομικά προβλήματα που σχετίζονται με το ίδιο το αντικείμενο που διδάσκουμε (Νέα Πιλοτικά Προγράμματα Σπουδών), με την αδιοριστία (ούτε ένας Θεολόγος μόνιμος ή αναπληρωτής διορίστηκε φέτος), με τη συμπλήρωση ωραρίου στα σχολεία μας με άλλα συγγενή μαθήματα, και γενικά με την εχθρική στάση που ορισμένοι πολιτικοί και ιδεολογικοί κύκλοι αντιμετωπίζουν το Μάθημα των Θρησκευτικών, συνδέοντας το μάλιστα με την εντεινόμενη φημολογία περί χωρισμού Εκκλησίας-Πολιτείας. Για όλα τα παραπάνω χρειαζόμαστε επαγρύπνηση, αγωνιστικότητα, ετοιμότητα, ενότητα και σίγουρα προσευχή.
Προσπαθούμε να είμαστε σε επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και με όλα τα ανα την Ελλάδα παραρτήματα της, προκειμένου να οργανώνεται συντονισμένα ο κοινός μας αγώνας για όλα τα κοινά μας θέματα.
Καλή και ευλογημένη σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά σε όλους!
Με εκτίμηση,
 Η Διοικούσα Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)