22/8/13

Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο το σχέδιο νόμου για την «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», στο οποίο περιέχονται οι αλλαγές στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο σχέδιο νόμου κυρίως όσον αφορά το μάθημα της Πληροφορικής το οποίο αναμένεται να εισαχθεί στη Γ΄ τάξη είτε ως δίωρο μάθημα γενικής παιδείας είτε ως μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου με τη μορφή που είχε κατά την πρώτη δημοσίευσή του και μέχρι το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης δεν προβλέπει αλλαγές για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Γενικό Λύκειο. Το μάθημα παραμένει υποχρεωτικό και δίωρο στην Α΄ και Β΄ τάξη και μονόωρο στην Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου. Στο Επαγγελματικό Λύκειο, σύμφωνα με το ίδιο σ/ν τα Θρησκευτικά παραμένουν μονόωρο μάθημα στην Α΄ τάξη αλλά καταργείται η μία ώρα Θρησκευτικών στη Β΄ ΕΠΑΛ, κατάργηση για την οποία έχει ήδη προβεί σε διαμαρτυρία η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.
Τέλος να σημειωθεί ότι ήδη έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου σύμφωνα με το οποίο τα Θρησκευτικά παραμένουν δίωρο μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)