23/1/14

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα αναπέμψει "Προσευχή για τη Χριστιανική Ενότητα"

Από την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου
.
Εβδομάδα Προσευχής για Χριστιανική Ενότητα 18-25 Ιανουαρίου 2014
Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, στις 6.00΄ μ.μ., θα προστεί του Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία. Στη συνέχεια, θα αναπεμφθεί Προσευχή για Χριστιανική Ενότητα από τον Μακαριώτατο στην παρουσία των Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Ξένων Δογμάτων στην Κύπρο.
Ιερά Αρχιεπισκοπή

3 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Η Κύπρος, η Μαρτυρική Μεγαλόνησος ήτο το τελευταίον προπύργιον του Ελληνισμού, οίον εθαυμάζαμε άπαντες, με πολλάς θυσίας υπέρ της απελευθερώσεως εκ της Αγγλοσαξονικής δουλείας και υπέρ του Τιμίου Αγώνος δια την ποθητήν Ένωσιν με την μητέρα Ελλάδα. Όμως εις τα χρόνια οία ηκολούθησαν των ενδόξων αγώνων δια την Ένωσιν της Κύπρου με την μητέραν Ελλάδα όλα ελησμονήθησαν εκ των Κυπρίων αδελφών ημών. Ολίγον αι φιλοδοξίαι και η φιλαρχία του Μακαρίου, ολίγον τα λάθη των Ελλαδιτών πολιτικών, περισσοτέρως όμως η αλλοίωσις της Ορθοδόξου συνειδήσεως εκ του ταχυτάτου και ευκόλου πλουτισμού των, του προερχομένου εκ του ανήθικου και ξεδιάντροπου καλουμένου "τουρισμού", ή επί το ορθότερον πορνικού σεξισμού και γυμνισμού, οι αδελφοί ημών Κύπριοι έχασαν τον Ορθόν αλλά και Ορθόδοξον και Πατριωτικόν προσανατολισμόν των και υποδουλώθηκαν οικεία βουλήσει εις έν νέον κατακτητήν, την ευρωπαϊκήν ψευδοένωσιν. Εις κατακτητής πολλάκις επικινδυνότερος εκ των Σαξόνων, διότι επλησίασε τόσο την Ελλάδαν όσο και την Κύπρον με το προσωπείον του "ισοτίμου φίλου" και του "αλληλεγγύου συνεταίρου", αλλά εις σύντομον χρονικόν διάστημα το πλαστόν προσωπείον της ψευδοενώσεως κατέπεσε και εφάνησαν αι αληθιναί προθέσεις και επιδιώξεις της. Αληθώς, δε θα τρίζουν τα οστά του Παλληκαρίδη, του Αυξεντίου, του Καραολή και του Δημητρίου δια την τόσον εύκολον και αβασάνιστον υποταγήν της πολιτικής και θρησκευτικής Κυπριακής ηγεσίας εις την ευρωπαϊκήν ψευδωένωσιν και την πολιτικοθρησκευτικήν έκφασίν της, δηλαδή το Βατικανόν; Αλήθεια "άγιε" αρχιεπίσκοπε Κύπρου δεν υπήρχαν αιρέσεις εις την εποχήν του Απ. Παύλου; Διατί ο Απόστολος Παύλος δεν αντιμετώπισε τον δαιμονικόν Σίμωνα τον Μάγο δια του "μεμέρισται ο Χριστός", αλλά αντιμετώπισε αυτόν λέγοντάς του "τό αργύριόν σου σύν σοί είη εις απώλειαν, ότι τήν δωρεάν τού Θεού ενόμισας διά χρημάτων κτάσθαι." (Πράξ. 8:20). Είναι θλιβερήν η κατάντια της Ελλάδος, αλλά φοβούμαι ότι η κατάντια της αδελφής ημών Κύπρου δεν έχη προηγούμενο. Ο Άγιος, Τριαδικός Ύψιστος Θεός να μας ελεήση, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Ευλογημένος να ΄σαι αδελφέ για τη μαρτυρία που δίνεις.Μην απογοητευόμαστε όμως.Έχει ακόμα "χρέος" ο Θεός να αποπληρώσει στον Ελληνισμό, για το αίμα και τα δάκρυα των αγίων μας και των προγόνων μας."Χρωστάει" ακόμα.Αυτοί νομίζουν πως παίζουν μόνοι τους το δικό τους παιχνίδι.Νομίζουν.Αλλά τα "νομίσματά" τους είναι όντως νομίσματα(ιδέες εγωκεντρικές,ανθρωποκεντρικές,σκουπίδια της αρρωστημένης φαντασίας τους και της λογικής τους,κινήσεις ανθρώπων με "επηρμένην οφρύν").Τα νομίσματα δεν έιναι πραγματικά.Είναι νομιζόμενα.Δεν έχουν έρεισμα,δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη δύναμη της αλήθειας.Είναι θέμα χρόνου και...προσευχής.

Ανώνυμος είπε...

Με μοναδικά τους"εφόδια", το περίσσειο θράσος αφ ενός και τη συνενοχή και σκανδαλώδη κάλυψη της οικείας εκκλησιαστικής αρχής αφ ετέρου, οι εκ των Ορθοδόξων(;), διοργανωτές και πρωτουργοί του συγκεκριμένου αίσχους, δε σεβάστηκαν ούτε την ιερή μνήμη των ατλάντων της Ορθοδοξίας, αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου και Αγίου Μάρκου του Ευγενικού αλλά και του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου,που σύμπασα η Οικουμενική, και όχι οικουμενιστική, Ορθοδοξία τιμά τις ημέρες αυτές,και οι οποίοι (άγιοι) θηριομάχησαν με την αίρεση και τους αιρετικούς, καταλείποντας τη σχετική ιερή παρακαταθήκη.
Ποιος ο λόγος για τη συγκεκριμένη, ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΌΤΑΤΗ, συμπροσευχή;
Δεν εύχεται άραγε η Ορθόδοξη Εκκλησία, συνεχώς και ακαταπαύστως, "υπέρ της των πάντων ενώσεως", τουτέστιν υπέρ της ενότητος ΕΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΙ ΠΙΣΤΕΩΣ, σε κάθε Θεία Λειτουργία αλλά και οι Ορθόδοξοι χριστιανοί, κατ ιδίαν, στις εντεύξεις τους;
Δεν αρκούνται, φαίνεται, οι προαναφερθέντες σκανδαλοποιοί στη διατύπωση του σχετικού προσευχητικού αιτήματος στις Ορθόδοξες λειτουργικές συνάξεις και στις ατομικές προσευχές τους και υπερπηδώντας όρια και φραγμούς αιώνων,έσπευσαν, "αγαλλομένω ποδί",προς " συμπροσευχητική αλληλοπεριχώρηση", με αιρετικούς που διέσπασαν και διέρρηξαν την ενότητα, αποκοπτόμενοι απ τον κορμό της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας!
Τους ιερούς κανόνες που οριοθετούν την εκκλησιαστική ευταξία τους παραθεωρούν και τους παραβιάζουν. Την κατακραυγή του πιστού λαού την έχουν γεγραμμένη στα καττύματα των υποδημάτων τους! Το Θεό δεν τον υπολογίζουν; Δε σκέπτονται ότι θα λογοδοτήσουν σχετικά, θέλουν δε θέλουν;
Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)