24/2/14

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για ανακοινώσεις στο συνέδριο με τίτλο: «Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητος – Νεομάρτυρες, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Επαναστατικά κινήματα»

Μετά την διοργάνωση από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος) του Α΄ και του Β΄ Συνεδρίου για την Επανάσταση του 1821 (έτη 2012 και 2013) και την έκδοση των σχετικών πρακτικών, η επιστημονική επιτροπή δέχεται προτάσεις για εισηγήσεις, οι οποίες θα παρουσιασθούν στο Γ΄ Συνέδριο από τα συνολικά δέκα (2012-2021), που έχουν προγραμματιστεί με θέμα: «Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητος – Νεομάρτυρες, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Επαναστατικά κινήματα». 
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν προτάσεις μέχρι τις 30-4-2014. Οι συντάκτες των προτάσεων, που θα επιλεγούν από την επιστημονική επιτροπή με πρόεδρο τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, θα ενημερωθούν μέχρι τις 30-6-2014. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Politistikitautotita@yahoo.gr και minaoglou@gmail.com μέχρι τις 30-4-2014
τίτλο και περίληψη της εισήγησης (300 λέξεις) καθώς και σύντομο βιογραφικό σημείωμα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα.

Οι ανακοινώσεις μπορούν να περιστρέφονται γύρω από τους άξονες:

-Εκκλησιαστική μέριμνα για την παιδεία των Ελλήνων
-Η Ορθοδοξία ως στοιχείο της ταυτότητος των Ελλήνων
-Εθνική συνείδηση-Σύνδεση με αρχαιότητα και Βυζάντιο
-Νεομάρτυρες (πρόσωπα, μαρτυρολόγια, σημασία για την διατήρηση του Ελληνισμού)
-Κληρικοί διδάσκαλοι (πρόσωπα, έργο, παιδεία εκκλησιοκεντρική)
-Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
-Επαναστατικά κινήματα (γεγονότα, σημασία, συμμετοχή κληρικών, στάση του Πατριαρχείου)

Eκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)