30/5/14

Ταμασού Ησαΐας, "Η Εκκλησία και η Βιοηθική θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια και πάθος του ανθρωπίνου προσώπου"

Ψήσισμα Διαμαρτυρίας
Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ευρωπαϊκή Συνθήκη Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προστατεύουν και διασφαλίζουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης όλων των Πολιτών, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του Κυπριακού Συντάγματος.
Γι’ αυτό το λόγο ελεύθερα εκφράζουμε την διαφωνία μας για πιθανά νομοσχέδια, που προωθούνται με τη στήριξη των ACCΕPT-ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσεξουαλικοί), σε σχέση με την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια και την ποινικοποίηση του ελεύθερου σχολιασμού σε όσους αντιτίθενται με αυτή την επιλογή.
Επιπρόσθετα εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας με την εκφρασθείσα θέση Στελεχών της ΜΚΟ ACCΕPT-ΛΟΑΤ, η οποία τάσσεται υπέρ των εκτρώσεων.

Ως Χριστιανοί, δεν αντιτιθέμεθα στην οποιαδήποτε εκδήλωση έκφρασης οποιασδήποτε προσωπικής επιλογής, φτάνει αυτή να γίνεται μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας.
Διατηρούμε, όμως, το δικαίωμα να διαφωνούμε με τα μηνύματα αυτής, εφόσον αντιβαίνουν τον νόμο του Θεού και τα χρηστά ήθη της χριστιανικής οικογένειας.
Ως εκ τούτου, το Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 και ώρα 4:30 μ.μ., ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα παραδώσει Ψήφισμα Διαμαρτυρίας, συμπαραστατούμενος από κληρικά και λαϊκά μέλη του ποιμνίου του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό, με την παράκληση, όπως αυτά κοινοποιηθούν στην Κυπριακή Κυβέρνηση και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το Ψήφισμα θα συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό υπογραφών.
__________________________
Σχόλια του Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαΐα για το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου
Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τάσσεται εναντίον κάθε μορφής βίας, αλλά και οποιουδήποτε είδους διάκρισης, όπως θρησκευτικής, χρώματος, φυλής, φύλου, ιδεολογικής ή πολιτικής επιλογής.
Η Εκκλησία, ως μητέρα, δέχεται τους πάντας, ανεξαρτήτως των παθών τους, του τι πιστεύουν και πώς συμπεριφέρονται, και παρέχει σ’ αυτούς τη βοήθεια που χρειάζονται και τους συνδράμει, όπως, ακριβώς, έπραξε και ο ιδρυτής της, ο φιλάνθρωπος και ελεήμων Ιησούς Χριστός, ο οποίος, κατά τον αποστολικό λόγο, «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν» (Β΄ Τιμ. 2, 25).
Ενώ, όμως, η Εκκλησία αποδέχεται τους πάντας, ωστόσο απορρίπτει και καταδικάζει την αμαρτία, γι’ αυτό και, όταν ο Θεός συγχωρεί τον αμαρτωλό, τον νουθετεί και του λέει, «πορεύου καί μηκέτι ἁμάρτανε» (Ιω. 5, 14).
Αυτήν ακριβώς τη συγχώρεση και τη νουθεσία έχει ως στόχο του να τονίσει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, το οποίο έγινε με πολλή αγάπη, προβληματισμό και κατανόηση προς όλους τους ανθρώπους. Τούτο προέκυψε, παράλληλα, και λόγω του αιτήματος πολλών πιστών, οι οποίοι ζήτησαν και επισήμως τη θέση της Εκκλησίας, αισθανόμενοι την πρόκληση, εξαιτίας των πρόσφατων δημοσιευμάτων και δραστηριοτήτων των ομοφυλοφίλων, που παρατηρούνται στους έσχατους καιρούς που ζούμε και προσβάλλουν τα χρηστά ήθη και διαβρώνουν τις αρχές της χριστιανικής οικογένειας.
Οι θέσεις αυτές της Εκκλησίας συμπίπτουν με τις σοβαρές επιστημονικές μελέτες, σε σχέση με το πιο πάνω θέμα, γι’ αυτό η Εκκλησία και η Βιοηθική θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια και πάθος του ανθρωπίνου προσώπου, που πρέπει να τύχει ιατρικής και πνευματικής βοήθειας και θεραπείας.
Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής,
16 Μαΐου 2014.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ''ΕΓΩ''

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες αντιλήφθηκαν την αύξηση των ατόμων που παρουσίαζαν ομοφυλοφιλική συμπεριφορά έσπευσαν να αλλάξουν το περιεχόμενο των βιβλίων της ψυχιατρικής αφαιρώντας τις αναφορές στην ομοφυλοφιλία ως ψυχική (ψυχοσωματική λέω εγώ) νόσο.
Αν κανείς όμως αναζητήσει τα παλαιότερα βιβλία, θα δει τι έγραφαν.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=488556

Ανώνυμος είπε...

Για το ανωτέρω άρθρο του Βήματος

Φυσικά οι Αμερικάνοι έπρεπε να στηρίξουν την εξάλειψη της ομοφυλοφιλίας από τα ψυχικά ασθενήματα σε κάποιες μελέτες, "επιστημονικές" ασφαλώς. Το άρθρο είναι απόδειξη της "επιστημονικής" μεθόδου που ακολουθούν:

"Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο γονίδιο που να παίζει καταλυτικό ρόλο στην εμφάνιση της ομοφυλοφιλίας".

"Τώρα η νέα μελέτη...ισχυρίζεται ότι υπάρχει επιγενετική και όχι γενετική σύνδεση με την ομοφυλοφιλία".

Αύριο οι Αμερικάνοι θα μας πούνε ότι όλοι είμαστε ομοφυλόφιλοι, απλώς κάποιοι δεν το εκδηλώνουν στη ζωή τους.

Μην είμαστε αφελείς. Ο λόγος του Θεού είναι αδιάψευστος. Και υπέρκειται της ανθρώπινης "επιστημονικής" σοφίας. Το φρικτό πάθος της ομοφυλοφιλίας ουδεμία σχέση έχει με τη φυσική ή υπέρ φύσιν αγία ανθρώπινη ζωή. Η παρα φύσιν όμως αμαρτωλή ζωή των παθών γεννά και την ομοφυλοφιλία και την μοιχεία και την πορνεία. Και άλλα περί ων αισχρόν εστί και λέγειν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)