30/6/14

Ανασυγκρότηση του ΔΣ της ΠΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ανασυγκρότηση του ΔΣ της ΠΕΘ 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων ανακοινώνει ότι, ενεργώντας με μοναδικό γνώμονα την πληρέστερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον Κλάδο των Θεολόγων εκπαιδευτικών ενόψει μάλιστα και της κρίσιμης φάσης που διέρχεται το Μάθημα των Θρησκευτικών στην ελληνική εκπαίδευση, αποφάσισε την ανασυγκρότησή του σε σώμα και την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων των μελών του.
Κατόπιν τούτου, νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. εκλέχτηκε ο κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας διδάκτωρ Θεολογίας Α.Π.Θ. και Διευθυντής Σχολικής Μονάδας, ενώ νέος Γενικός Γραμματέας εκλέχτηκε ο κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης, Θεολόγος Εκπαιδευτικός. 
Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τη νέα του σύνθεση: 
α) Εκφράζει δημόσια τις βαθιές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του, τόσο στον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Ηλία Μπάκο, όσο και στον πρώην Πρόεδρο κ. Ηλία Φραγκόπουλο, για τη διηνεκή, και πολύπλευρη προσφορά τους στην Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων μέχρι σήμερα.
β) Προσβλέπει στην αδιάκοπη συμβολή, εμπειρία και συνεργασία τους. 
γ) Επιφυλάσσεται για την έμπρακτη αναγνώριση της πολυετούς συνεισφοράς τους εμπράκτως στο εγγύς μέλλον.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Κατά τα άλλα εσείς συνεχίστε τους αναχρονιστικούς, αδιάφορους και ξεπερασμένους κατηχητισμούς σας μέχρι να τα σβήσετε τελείως από το σχολικό χάρτη..................."
Τι θέλει να πει ο ποιητής του συγκεκριμένου σχολίου;

Ανώνυμος είπε...

1ον Η κατάργηση των Θρησκευτικών στη Δ΄ τάξη του Εσπ. Λυκείου είχε αποφασισθεί από την προηγούμενη ηγεσία. Η εγκύκλιος αυτή υλοποιεί το νόμο για το Νέο Λύκειο.

2ον. Οι ξεπερασμένοι κατηχητισμοί! Ας το δεχτώ. Πάντως η πολυπολιτισμικότητα είναι εδώ και πολύ καιρό ξεπερασμένη σε όλη της Ευρώπη και την Αμερική. Μόνο στην Ελλάδα κάποιοι ψευτοπροοδευτικάριοι θεολόγοι προτείνουν θεολογίες της πολυπολιτισμικότητας, του "άλλου", του παράλου κλπ. Αυτοί κι αν είναι ξεπερασμένοι....

Ανώνυμος είπε...

H ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ:
Η ΠΕΘ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΘ ΑΛΛΑ ΚΑΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.
Κάποιοι έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους...

Αναμένουμε τη συνέχεια!!!

Ανώνυμος είπε...

1. Τα σχόλια δείχνουν ότι κάποιοι δεν έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν την ουσία των επιλογών του Υπουργείου και ουδόλως λοιπόν με ενδιαφέρει ο λόγος τους.
2. Τα περί προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας είναι αυθαίρετα αλλά και έτσι να είναι η όποια υλοποίηση αφορά την παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
3. Μακάρι η νέα ηγεσία της ΠΕΘ να μη ζει στο δικό της φανταστικό κόσμο του 99% των ορθοδόξων σε μια χώρα πχ που οι θρησκευτικοί γάμοι είναι εδώ και καιρό μειοψηφία ή που η συμμετοχή στον εκκλησιασμό είναι εκεί που είναι ή που οι απαλλαγές από τα θρησκευτικά αφορούν κατά βάση ορθοδόξους -με πολιτικό σπρώξιμο μάλιστα- κτλ κτλ κτλ. Μακάρι η νέα ηγεσία της ΠΕΘ να έχει αντίληψη της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας του σημερινού κόσμου και να σταθεί ρεαλιστικά στα προβλήματα και τη θέση των θρησκευτικών στο σημερινό και αυριανό σχολείο. Διαφορετικά τα αναμασήματα ευσεβίστικων απόψεων, που εκφράζονται σε ημερίδες μεταξύ ομοϊδεατών, όπου κλείνουν τα μάτια σε κάθε άλλη επιστημονική, κοινωνική, πολιτική και νομική θέση ή απλά που δαιμονοποιούν όλους τους άλλους θα φέρουν τα θρησκευτικά στη μοίρα που είχαν στη Δ Εσπερινού Λυκείου.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)