26/5/16

Ημερίδα για τους Θεολόγους της Κύπρου με θέμα τη Μεγάλη Σύνοδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Η Ημερίδα, η οποία απευθύνεται στους Θεολόγους καθηγητές/τριες, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών,
θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, ώρα 10.30-13.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει ενημέρωση των Θεολόγων καθηγητών/τριών σχετικά με τα θέματα και την όλη προβληματική που θα απασχολήσει τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη από τις 16 έως τις 27 Ιουνίου. Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να εκφράσουν τα σχόλια, τις εισηγήσεις τους αλλά και τους προβληματισμούς τους.
Κύριος ομιλητής της Ημερίδας θα είναι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος θα κάνει μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο και στη θεολογική σημασία της Πανορθοδόξου Συνόδου και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει τις θεολογικές θέσεις και προτάσεις της Εκκλησίας της Κύπρου.
Εκ της Διευθύνσεως Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)