9/6/16

Το Πατριαρχείο Ρωσίας έλαβε την επιστολή του Πατριάρχη Σερβίας που ζητά αναβολή της Μεγάλης Συνόδου

Φωτο αρχείου
Η επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Ρωσίας ενημερώνει:
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ
Συνεχίζεται η συζήτηση του ενδεχομένου συγκλήσεως της Πανορθοδόξου Συνόδου στις προκαθορισμένες ημερομηνίες στους κόλπους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στις 8 Ιουνίου 2016 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος έλαβε Γράμμα από τον Αγιώτατο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίο, στο οποίο ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας επισημαίνει προβλήματα στην προσυνοδική διαδικασία, τα οποία εκκρεμούν και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις των Ιερών Συνόδων του Πατριαρχείου Αντιοχείας και της Εκκλησίας της Βουλγαρίας για την επικείμενη Σύνοδο, προτείνει «ἐπὶ τίνα χρόνον ἀναβολὴν αὐτῆς», δηλαδή της Αγάς και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ενώ να συνεχίζεται η πανορθόδοξη προετοιμασία αυτής.
Μεταξύ των αιτιών οι οποίες οδήγησαν στην απόφαση το Γράμμα αναφέρει την μη ένταξη ουδεμίας προτάσεως της Σερβικής Εκκλησίας στο θεματολόγιο και την ημερήσια διάταξη της Συνόδου κατά την προσυνοδική πορεία.
Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας κατά την συνεδρία αυτής στις 3 Ιουνίου του τρ.ε. ασχολήθηκε με τη δύσκολή κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε τελευταία στην πορεία προπαρασκευής της Πανορθοδόξου Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)