6/10/16

Στο φουλ οι μηχανές του Υπουργείου Παιδείας για νέα βιβλία Θρησκευτικών ήδη από το επόμενο σχολικό έτος

Ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος δεν πέτυχαν το σκοπό τους στην επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών δεν ανεστάλη. Τα παλιά βιβλία υπήρχαν ήδη στα χέρια των μαθητών αλλά οι οδηγίες του Υπουργείου αναφέρουν ότι χρησιμοποιούνται μόνο ως πηγές υλικού όπου αυτό ταιριάζει με τα νέα Προγράμματα Σπουδών. Ο Νίκος Φίλης έσπευσε να δηλώσει ότι τα νέα Προγράμματα Σπουδών συνεχίζονται κανονικά.

Αποκαλυπτικά είναι και όσα ανέφεραν μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας στο esos.gr:
«Τα νέα ΠΣ εφαρμόζονται κανονικά. Τα υπάρχοντα βιβλία χρησιμοποιούνται ως πηγές κειμενικού ή εικαστικού υλικού. Μετά την εφαρμογή των νέων ΠΣ στα Θρησκευτικά κατά το τρέχον σχολικό έτος, θα γίνει αξιολόγησή τους και όπου κριθεί απαραίτητο θα γίνουν περαιτέρω διορθώσεις, προσαρμογές, βελτιώσεις και αναθεωρήσεις. Τα νέα βιβλία θα είναι απολύτως συμβατά με τα νέα ΠΣ και θα λάβουν υπόψη αυτές τις ενδεχόμενες βελτιώσεις και αναθεωρήσεις. Θα καταβληθεί προσπάθεια να ετοιμαστούν για τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018».
Με απλά λόγια τρέχουμε να εκδώσουμε νέα βιβλία, να τα τυπώσουμε, να τα στείλουμε στα σχολεία και έτσι να βρεθούν όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και η Διοικούσα Εκκλησία προ τετελεσμένου. Οι «ενδεχόμενες βελτιώσεις και αναθεωρήσεις» και ο συμφωνηθείς «διάλογος» είναι μια ακόμη θεωρητική υπόσχεση την οποία ασφαλώς δεν θα λάβουν υπόψη τους οι συγγραφείς των νέων βιβλίων που ήδη έχουν πιάσει δουλειά.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα βιβλία Θρησκευτικών (ειδικά για το Λύκειο) είναι ήδη έτοιμα. Μένει η χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ για να σταλούν προς εκτύπωση!
Σήμερα το πρωί απαντώντας σε σχετική Ερώτηση βουλευτή ο Νίκος Φίλης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για συγγραφή νέων βιβλίων Θρησκευτικών. Είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: "Θα εφαρμοστούν τα προγράμματα τα οποία αποφασίσαμε. Με υλικό το οποίο έχει ήδη διανεμηθεί στα σχολεία. Θα γραφτούν του χρόνου καινούρια βιβλία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)