7/11/16

Το μάθημα των Θρησκευτικών: η ασυγχώρητη ολιγωρία - αδιαφορία της ΝΔ και η «καπατσοσύνη» του κ. Καμμένου

Το μάθημα των Θρησκευτικών: η ασυγχώρητη ολιγωρία- αδιαφορία της ΝΔ και η «καπατσοσύνη» του κ. Καμμένου
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
Η ιστορία, δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Και μέσα από απλά γεγονότα μπορεί να βγάλει κανείς χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία αποτυπώνουν το ασταθές πολιτικό μας σύστημα.

Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και τα φοβικά σύνδρομα της Δεξιάς, έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους και απέδειξαν οτι ευρίσκονται σε πλήρη ακμή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κρίση που πρόσφατα έπληξε- έστω για λίγο- τις σχέσεις Εκκλησίας και Κυβέρνησης, για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών- και όχι μόνο.
Και ενώ η κρίση αυτή έδωσε την ευκαιρία στην Αξιωματική Αντιπολίτευση να «εκμεταλλευτεί» ένα θέμα για το οποίο σαφώς υπερέχει και να αναδείξει την αρρωστημένη εμμονή του κ. Φίλη και τη ζημιά που προκαλούσε στο προφίλ της Κυβέρνησης – μετά και από το αδιέξοδο που προέκυψε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών με την απόφαση του ΣτΕ– η ΝΔ έμεινε άπραγη και σχεδόν ουδέτερη. Λες και το θέμα δεν την αφορούσε. Προτίμησε να παραμείνει πιστή στην τακτική της, βλέποντας μόνο προς το κέντρο και απαξιώνοντας τον βασικό- σκληρό πυρήνα της παράταξης, τους παράδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους, που δεν φοβούνται να πουν οτι είναι δεξιοί ή οτι θρησκεύονται.
Αντί λοιπόν, να βγεί και να στηρίξει τον ευρισκόμενο σε δύσκολη θέση έναντι της Ιεραρχίας και του ποιμνίου του Μακ. Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, άφησε το θέμα να ασχοληθεί αποκλειστικά και με επιτυχία μάλιστα το …συγγενικό ιδεολογικά κόμμα των ΑΝΕΛ.
Και ο έμπειρος, όπως αποδείχθηκε, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπ. Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, βλέποντας με ικανοποίηση το κενό που δημιουργούσε η ολιγωρία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης– λόγω των φοβικών συνδρόμων που την καθοδηγούν λανθασμένα σε θέματα πίστεως και παράδοσης–παρενέβη με αριστοτεχνικό τρόπο και λειτούργησε ως ο εγγυητής των ιερών και των οσίων της πίστεώς μας!
Και πολύ απλά κέρδισε!
Και έλαβε άλλα τρία Υπουργεία στη νέα κυβέρνηση.
Ο κ. Καμμένος πήρε κυριολεκτικά το θέμα πάνω του και το έφερε επιτυχώς είς πέρας! Η δημόσια ομολογία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κατά την συνέντευξή του στον κ. Αλέξη Παπαχελά οτι ο κ. Καμμένος του είπε: -» Αν μου πείς να ρίξω την Κυβέρνηση θα τη ρίξω αύριο»,
μπορεί να προκάλεσε την θυμηδία των πολλών αλλά έγραψε ισχυρή υποθήκη στο σκληρό δίσκο των θρησκευομένων και αυτό θα φανεί στις πρώτες επόμενες εκλογές.
Ο κ. Καμμένος πέτυχε το διπλό στόχο του: να ισχυροποιηθεί κυβερνητικά και να κατατροπώσει στην κυριολεξία την ΝΔ.
Ο αντίστοιχος τομέας της ΝΔ,υπό τον κ. Φορτσάκη απεδείχθη ανύπαρκτος. Ακόμη και ο προσκείμενος στα θέματα αυτά κ. Μάξιμος Χαραμόπουλος– που έχει πάντα άποψη για θέματα που αφορούν το ορθόδοξο φρόνημά μας–στο θέμα αυτό που απασχολούσε την κοινή γνώμη και για το οποίο η Εκκλησία έδινε τη μάχη της σε όλα τα μετερίζια, σιώπησε. Μόνον ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης μίλησε από τη ΝΔ για το θέμα αυτό περισώζοντας κάπως την κατάσταση.
Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στους πολιτικούς της πατρίδας μας, όπου και αν ανήκουν, οτι οι κυβερνήσεις εκλέγονται από το λαό και τις συγκυρίες, που συνήθως φορτίζουν το πολιτικό κλίμα και καθοδηγούν τους ψηφοφόρους και όχι από τις δημοσκοπήσεις!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λάθος σας να αναρτάτε άρθρα του Σ. Τζούμα.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)