19/1/17

Ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τους υπεύθυνους παιδείας της ΝΔ για την πορεία του διαλόγου Εκκλησίας - Πολιτείας για τα Θρησκευτικά

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής ΤομεάρχηςΓιάννης Ανδριανός, συναντήθηκαν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Μετά τη συνάντηση, η Νίκη Κεραμέως και οΓιάννης Ανδριανός έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε σήμερα την τιμή και τη χαρά να επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και να συνομιλήσουμε μαζί του για σειρά κρίσιμων θεμάτων.
Εκφράσαμε την αναγνώριση, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, του διαχρονικού, καίριου ρόλου της Εκκλησίας στη χώρα και την κοινωνία μας, ιδιαίτερα εν καιρώ κρίσης, καθώς και τη βούλησή μας για περαιτέρω προσέγγιση και συνεργασία, μέσω της ενίσχυσης των διαύλων επικοινωνίας μας.
Εξήραμε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, που συχνά καλύπτει υπαρκτά κενά της Πολιτείας, και τονίσαμε την ανάγκη προαγωγής του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και μέσω της εκπαίδευσης. Υπογραμμίσαμε το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει στο δημόσιο διάλογο και ζητήματα που δεν είναι στην πρώτη γραμμή επικαιρότητας, αλλά αφορούν άμεσα την καθημερινότητα του πολίτη, όπως οι υιοθεσίες και η δωρεά οργάνων, στα οποία επιθυμούμε και την ενεργό συνδρομή της Εκκλησίας.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μας ενημέρωσε εκτενώς για το μάθημα των Θρησκευτικών και την πορεία του – μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης – διαλόγου, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται με ενδιαφέρον, το προσεχές διάστημα».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα , τώρα , συγκλονίστηκα ...

Ανώνυμος είπε...

Φέρτε τους Στυλιανίδηδες, τους Καραμανλήδες και την παρέα τους, ξέρουν αυτοί πως ξεπαστρεύονται τα θρησκευτικά.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το πρόβλημα είναι Πολιτικό ; Ωραία , ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, την ίδια σχεδόν Πολιτική τακτική θα εφαρμόσουν και αυτοί. Ικανοποιημένος τώρα ; Αλλά και έτοιμος ψυχολογικά για Μετάταξη ( στην καλύτερη ) ή για Απόλυση ( στην χειρότερη ), όπως είχε προαναγγείλει ο κ. Φίλης από τον Οκτώβριο του 2016, όταν απειλούσε όσους Θεολόγους δεν εφάρμοζαν το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών δια της μετατροπής του σε Επιλεγόμενο. Ερωτώ : Ήταν τυχαία η Δήλωση αυτή τότε ; Όπως φαίνεται τώρα, καθόλου ...

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και το θέμα είναι και πολιτικό. Κατά τα λοιπά εσείς δε φωνάζετε πως είστε το καλύτερο, το χρησιμότερο και το σπουδαιότερο μάθημα και πως σας λατρεύει η κοινωνία και χωρίς εσάς δεν κάνει γιατί έτσι λένε τα συντάγματα και οι χριστιανικές πεποιθήσεις των μαθητών σας;; Αφού είναι έτσι εσάς θα επιλέγουν και κανέναν άλλον. Τι μιξοκλαίγεστε τώρα; Φάτε τους καρπούς σας για να μην το πω αλλιώς. Σε ό,τι αφορά τους άλλους του καιρού θα ακούσουν και εκείνοι γιατί πρέπει στο δικό τους χώρο.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, ερωτάται εάν και κατά πόσον είναι ήθος αυτό Εκπαιδευτικού και μάλιστα Θεολόγου, εφόσον υποθέσουμε πως πράγματι είσαι κιόλας ;
Έπειτα, εάν είναι μόνον Πολιτικό το Ζήτημα των Θρησκευτικών, τότε '' Συγχαρητήρια '' στα Κόμματα του ΠΑΣΟΚ και εσχάτως και του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν την Ελληνική κοινωνία κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν δική τους και εξ αφορμής της Θεματικής Εβδομάδας αποπειράται να μετατρέψει και τα Σχολεία σε Οίκους Αν(Τ)οχής των ιδεών και εμμονών του , ως Κόμμα και ας τους χαίρονται αυτοί που τους ψηφίζουν, ακόμη !!

Όσο για το '' μιξοκλαίγεστε '', Εσύ, για ποιό λόγο κόπτεσαι ; Είτε ανήκεις στην πρώτη - και τελευταια φορά - Αριστερά είτε δεν ανήκεις καν στον Κλάδο - θα το προτιμούσα λόγω της νοοτροπίας σου , που θυμίζει τους προκλητικούς Γολιάθ ή Λυαίο - μάλλον δεν θα πεινάσεις, μέσα σε μία Αποχριστιανοποιημένη και Άθεϊστική ή Ειδωλοκρατούμενη Παγκόσμια κοινωνία. Άφησε Εμείς θα ακολουθήσουμε το δρόμο του Προφήτη Ηλία και της Θείας Πρόνοιας, αντιστεκόμενοι Ηθικά μέχρι τέλους και ασφαλώς βασανιζόμενοι, όμως θα είμαστε με την πλευρά των Νικητών δηλαδή του Γιαχβέ, τον οποίον εσύ φαίνεται ξέχασες ή δεν υπολογίζεις ή δεν διδάσκεις .
Όσο για τον '' Καιρό '' , δεν χρειάζεται καν να νοιάζεσαι ή να στεναχωριέσαι , διότι αυτή είναι η Μοίρα όλων των '' εξυγχρονιζόντων Θεολόγων '' και κάποτε Χριστιανο-Σοσιαλιστών : Τους χρησιμοποίησαν , όπως ο Φίλης , σαν άλλοθι επιβολής των απόψεών τους και κατόπιν τους περιφρόνησαν ... Τελεία.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)