2/10/18

ΥΠΠΕΘ: Aπαράδεκτη πρακτική από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων εις βάρος των εκπαιδευτικών

02-10-18 ΥΠΠΕΘ: Aπαράδεκτη πρακτική από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων εις βάρος των εκπαιδευτικών
Σε μια καταφανώς παράνομη ενέργεια προέβη η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) όπως περιήλθε σε γνώση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η ΠΕΘ απέστειλε σύνολο ενδικοφανών εγγράφων καθώς και ανακοίνωσή της προς τους Διευθυντές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας τους να τα διαβιβάσουν στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών. Με αυτή την ενέργεια προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να μην διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών σύμφωνα με το νόμιμο πρόγραμμα σπουδών.
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παράνομες ενέργειες που επισείουν πειθαρχικές ευθύνες. Δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διαταράξει την εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων και πολύ περισσότερο να ασκείται μία τέτοια απαράδεκτη πρακτική από την ΠΕΘ σε βάρος των εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, με έγγραφό του που εστάλη σήμερα, ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Ηλίας Γεωργαντάς ζητά από τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές να διασφαλιστεί η απαρέγκλιτη τήρηση του προβλεπόμενου αναλυτικού προγράμματος καθώς και να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για τη μη τήρησή του σε μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε: «Στη δημοκρατία μας υπάρχουν κανόνες και νόμοι. Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων. Στον ευαίσθητο χώρο την εκπαίδευσης πολύ περισσότερο δεν δικαιολογούνται αυθαιρεσίες και παρανομίες σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή σε βάρος των μαθητών. Η εκπαίδευση είναι ευθύνη της Πολιτείας και αυτή καθορίζει όλα όσα αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν αναχρονιστικές, σκοταδιστικές και παράνομες προτροπές και δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να τύχουν αποδοχής από την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών όπως έχουν αποδείξει θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους, αρνούμενοι και αυτή τη φορά να ακολουθήσουν τις απαράδεκτες προτροπές να παρανομήσουν».

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναχρονιστικές, σκοταδιστικές και παράνομες είναι οι ολοκληρωτικές ενέργειες των ψευτοεκσυγχρονιστών να επιβάλλουν

στανικά και παράνομα την απορθοδοξοποίηση του Μαθήματος των Θρησκευτικών στους Ορθόδοξους μαθητές και μαθήτριες!


Αντιοικουμενιστής Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

"Στη δημοκρατία μας υπάρχουν κανόνες και νόμοι. Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων. Στον ευαίσθητο χώρο την εκπαίδευσης πολύ περισσότερο δεν δικαιολογούνται αυθαιρεσίες και παρανομίες σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας"
Κοίτα ποιος μιλάει για τήρηση των νόμων!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Στη δημοκρατία μας υπάρχουν κανόνες και νόμοι. Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων".

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Η Διοίκηση υποχρεούται σε συμμόρφωση προς τις τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Τι έκανε ο Γαβρόγλου μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ που ακυρώνουν τα μοντέρνα Θρησκευτικά του;

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Η εγκύκλιος αυτή έχει "χρώμα" Χούντας.
Οι νόμοι ισχύουν πρώτα για τον κ. Γαβρόγλου που ειρωνεύτηκε τις αποφάσεις του ΣτΕ και καταπάτησε την υποχρέωση εφαρμογής τους.
Έτσι αυθαίρετα προχωράει και στον εκφοβισμό των θεολόγων που νομίμως υπακούν στις αποφάσεις του ΣτΕ.
Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Οι θεολόγοι δεν τρώνε κουτόχορτο κ. Γαβρόγλου
Ας τολμήσετε να τους αγγίξτε. Γνωρίζετε άλλωστε ότι η εγκύκλιος σας καμία ισχύ δεν έχει μπρος τις δικαστικές αποφάσεις. Εσείς θα ρεζιλευτείτε. Η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της όποιος κι αν πιστεύετε πως είστε.
Προσωπικά, διδάσκω τα βιβλία που ίσχυαν προ των επίμαχων ΠΣ και θα συνεχίσω να τα διδάσκω μέχρι να εκδοθούν νέα βιβλία θρησκευτικών. (Όχι οι Φάκελοι των ΠΣ).

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα του Γαβρόγλου είναι "να μη μάθουν τα πρόβατα να φεύγουν από το μαντρί", οπότε έχει πάντα μαζί τους προβλήματα στην επιβολή της πολυθρησκείας.

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΠΙΑ! ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΑΤΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑ.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ.....
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)