20/11/18

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποχώρησης του κλήρου από το Δημόσιο σε βάθος χρόνου η Νίκη Κεραμέως

Η βουλευτής Επικρατείας ανέφερε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει την έξοδο των κληρικών από το Δημόσιο και τόνισε ότι η συμφωνία δεν προβλέπει τι θα γίνει με τις συντάξεις και την ασφάλισή τους.

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποχώρησης του κλήρου από το Δημόσιο σε βάθος χρόνου, η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως. Η βουλευτής Επικρατείας μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό τανγκό", με τον Αντώνη Φουρλή και την Στέλλα Γκαντώνα δήλωσε ότι «η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αν κάποια στιγμή τα κέρδη είναι τέτοια που να μπορούν να καλύψουν τη μισθοδοσία των ιερέων, το θέμα μπορεί να ξανα-ανοίξει».
Διευκρίνισε ωστόσο ότι στην παρούσα φάση η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την έξοδο των κληρικών από το Δημόσιο και τόνισε ότι η συμφωνία δεν προβλέπει τι θα γίνει με τις συντάξεις και την ασφάλισή τους. «Πρόκειται για εμπαιγμό. Τάζουν 10 χιλιάδες προσλήψεις, με το επιχείρημα ότι τάχα οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα πληρώνονται από το Δημόσιο» είπε.
Για την κρυφή συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου, τόνισε ότι οι δυο τους έχουν τακτικές συναντήσεις αλλά δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό. «Η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα και κυρίως για το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, το επιβεβαίωσε και η Αρχιεπισκοπή» είπε.
Όταν ρωτήθηκε για το εάν οι κληρικοί πρέπει να ανήκουν εσαεί στο Δημόσιο, απάντησε ότι εάν τα κέρδη από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι τέτοια που να μπορούν να εξασφαλίσουν τη μισθοδοσία των ιερέων, τότε μπορούμε να το ξαναδούμε το ζήτημα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από αυτούς θα το βρείτε και θα το φυσάτε και δε θα κρυώνει. Υπήρξα ψηφοφόρος τους μεταξύ των άλλων γιατί προάσπιζαν τα θρησκευτικά μέχρι που τα πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων με νόμο τους. Μόνο οι ηλίθιοι ξεχνάνε. Δουλεύουν με την ίδια άνεση τους ευαίσθητους στα εθνικά τη στιγμή που πρώτοι από όλους μεθόδευαν τη λεγόμενη σύνθετη ονομασία στο σκοπιανό και που παρακαλάνε να το κλείσει ο Τσίπρας το θέμα με την λεγόμενη βόρεια Μακεδονία πριν κυβερνήσουν για να τους λύσει τα χέρια.
Επιλήψει με διηγούμενον ο χρόνος ...

Ανώνυμος είπε...

O αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγάλει εκτός Δημοσίου τους ιερείς η Ν.Δ. θα τους επαναφέρει.

Επίσης ο βουλευτής Ν.Δ. Αυγενάκης δήλωσε: Η ΝΔ είναι αντίθετη στην αλλαγή του status της μισθοδοσίας των κληρικών.

Ανώνυμος είπε...

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)