6/1/19

Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης: Η αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία δεν οδηγεί σε ειρήνη, αρμονία

Τους κινδύνους που γεννά η χορήγηση αυτοκεφαλίας στην νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας επεσήμανε σε επιστολή του προς τον Ουκουμενικό Πατριάρχη, ο Πατριάρχης του Πατριαρχείου Αντιοχείας και όλης της Ανατολής, Ιωάννης o 10ος.

Ο Πατριάρχης του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και όλης της Ανατολής Ιωάννης o 10ος ανέφερε σε επιστολή του προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο της Κωνσταντινούπολης ότι η χορήγηση ανεξαρτησίας στη νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν θα φέρει ειρήνη ή αρμονία ούτε στην Ουκρανία ούτε στον υπόλοιπο Ορθόδοξο κόσμο.

«Το πιο χρήσιμο πράγμα για την ειρήνη στην [Ορθόδοξη] εκκλησία, την ενότητά της… θα ήταν να σταματήσει και να αναβληθεί αυτή η διαδικασία [ενοποίησης] μέχρι να μελετηθεί το ουκρανικό πρόβλημα και να βρεθεί μια πανορθόδοξη λύση. Η Αγιότητα σας να παροτρύνει τους αδελφούς σας, τους προκαθήμενους των ορθόδοξων εκκλησιών, να μελετήσουν αυτά τα ζητήματα για να προστατεύσουν την εκκλησία μας από κινδύνους που δεν θα οδηγήσουν στην ειρήνη και την αρμονία ούτε στην Ουκρανία ούτε στον Ορθόδοξο κόσμο», ανέφερε η επιστολή του πατριάρχη από την επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας την Κυριακή.
Από sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)