24/2/19

"Εργαλεία του Σατανά οι παιδεραστές κληρικοί" λέει ο Πάπας αλλά το Βατικανό κατέστρεψε φακέλους υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης

Δύο ειδήσεις που δείχνουν το βάθος της διαφθοράς της αίρεσης του Παπισμού και το μέγεθος της πλάνης των φιλοπαπικών Οικουμενιστών.
Πάπας: Εργαλεία του Σατανά οι παιδεραστές κληρικοί

Δεσμεύθηκε να προστατεύσει τα παιδιά από τους «οργισμένους λύκους» κλείνοντας τις εργασίες της ιστορικής συνόδου για την διερεύνηση των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, κλείνοντας σήμερα της εργασίες της ιστορικής συνόδου του Βατικανού για σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον κλήρο, αποκάλεσε τους παιδεραστές «εργαλεία του Σατανά» και διεμήνυσε ότι θα προστατεύσει τα παιδιά από τους «οργισμένους λύκους». Είπε επίσης, ότι οι καρδιές ορισμένων κληρικών έχουν «καταστραφεί από την υποκρισία και την εξουσία».
Πρόσθεσε επίσης ότι ακόμη και μια υπόθεση παιδεραστίας συνιστά «φρικαλεότητα» και διεμήνυσε ότι η Καθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει το ζήτημα με «εξαιρετική σοβαρότητα».
Η τετραήμερη Σύνοδος των επικεφαλής εθνικών ρωμαιοκαθολικών εκκλησιών στο Βατικανό, είχε ως αντικείμενο την διερεύνηση των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.
Ο Γερμανός καρδινάλιος Ρέινχαρντ Μαρξ, παραδέχθηκε ότι έγγραφα που μπορεί να περιείχαν αποδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση από μέλη του καθολικού κλήρου είτε καταστράφηκαν είτε δεν συντάχθηκαν ποτέ.
Το Βατικανό κατέστρεψε φακέλους υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης
Αυτό υποστηρίζει στενός σύμβουλος του Πάπα Φραγκίσκου
Η Ρωμαιοθολική Εκκλησία κατέστρεψε φακέλους για τους δράστες σεξουαλικών κακοποιήσεων στις τάξεις της, δήλωσε το Σάββατο ο Γερμανός καρδινάλιος Ράινχαρντ Μαρξ, στενός σύμβουλος του Πάπα Φραγκίσκου, μιλώντας στη σύνοδο των επικεφαλής εθνικών ρωμαιοκαθολικών Εκκλησιών με αντικείμενο τη διερεύνηση των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.
«Η διοίκηση δεν συνέβαλε στην εκπλήρωση της αποστολής της Εκκλησίας αλλά, αντίθετα, την κατέπνιξε, τη δυσφήμισε και την κατέστησε αδύνατη. Φάκελοι που θα μπορούσαν να είχαν τεκμηριώσει αυτές τις τρομερές πράξεις και να δηλώσουν τα ονόματα των υπευθύνων καταστράφηκαν ή δεν σχηματίστηκαν καν», δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής επισκοπικής συνέλευσης ενώπιον 190 συμμετεχόντων στη σύνοδο.
«Οι σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών και νέων οφείλονται, σε έναν όχι αμελητέο βαθμό, στην κατάχρηση εξουσίας στο πλαίσιο της διοίκησης», είπε ο Γερμανός καρδινάλιος στην ομιλία του όπου τόνισε την ανάγκη η Εκκλησία να έχει μια διοίκηση που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα σεξουαλικά σκάνδαλα που αμαύρωσαν την εικόνα της. «Στη θέση των ενόχων, βρίσκονται τα θύματα που επιπλήχθηκαν και τους επιβλήθηκε η σιωπή», συνέχισε ο καρδινάλιος.
«Δικονομίες και διαδικασίες που εγκαθιδρύθηκαν για τη δίωξη των αδικημάτων εκ προθέσεως δεν τηρήθηκαν, μάλλον διαγράφτηκαν και αγνοήθηκαν. Τα δικαιώματα των θυμάτων, στην πραγματικότητα, ποδοπατήθηκαν και αφέθηκαν στα προσωπικά καπρίτσια κάποιων ατόμων», υπογράμμισε ο καρδινάλιος Μαρξ.
Ο καρδινάλιος εκτίμησε επίσης πως «η αρχιερατική εχεμύθεια» που προβαλλόταν συχνά από την Εκκλησία δεν δικαιολογείτο απέναντι στις περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων που διέπραξαν μέλη της.
Πρότεινε επίσης να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στις διαδικασίες που ακολουθεί η Εκκλησία, κάτι που αποτελεί σημαντική διεκδίκηση των θυμάτων σεξουαλικών κακοποιήσεων. Σύμφωνα με τον Γερμανό καρδινάλιο, ο αριθμός των περιπτώσεων που έχουν εξεταστεί από τα δικαστήρια της Εκκλησίας και οι λεπτομέρειες αυτών των περιπτώσεων πρέπει να δημοσιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, παιδεραστές Κληρικοί τε και Λαϊκοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παντού. Αθεράπευτα και αποτρόπαια ψυχοσωματικά πάθη ανθρώπων που δεν θα έπρεπε ή δεν κάνουν για να υπηρετούν τον Θεό και θα έπρεπε να αποβληθούν από την Εκκλησιαστική κοινότητα, ανεξαρτήτως Χριστιανικού Δόγματος.
Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Όχι Δημήτρη. Η έκταση του φαινομένου στην Παπική κακοδοξία ξεπερνά τα συνήθη ποσοστά τους φαινομένου εντός των κοινωνιών.
Είναι διαφωτιστική προς τούτο και η ενημέρωση του ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ της Μητρ. Πειραιώς: https://thriskeftika.blogspot.com/2019/02/blog-post_27.html

Ανώνυμος είπε...

Ο προσδιορισμός της έκτασης του φαινομένου, ο επιμερισμός της ευθύνης και η απόδοση δικαιοσύνης υπάγεται σε τελική ανάλυση στην σφαίρα της αρμοδιότητας του Θεού, τον οποίον δεν φιλοδοξώ να υποκαταστήσω. Εσύ, είσαι ελεύθερος να κάμεις ό,τι θέλεις, ανώνυμε, 24 Φεβρουαρίου 2019 - 2:27 μ.μ. Προσωπικά, εξέφρασα τη γνώμη μου και μόνον. Δεν είναι δεσμευτική για κανέναν άλλον.

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη αν δεν ευθύνεται ο Παπισμός για το δυσώδες φαινόμενο αυτό τότε ποιός ευθύνεται; Ο μπαρμπα-Μήτσος;

Ανώνυμος είπε...

Εννοώ βεβαίως με το πριν από λίγο σχόλιο μου σε ό,τι αφορά την επέκταση του φαινομένου στους κόλπους του Παπισμού.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)