8/3/19

Δεν απαντά στις Ερωτήσεις βουλευτών για τα Θρησκευτικά ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού περιεχομένου που αναδεικνύουν το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας αρνείται να απαντήσει στις Ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή
για διάφορα ζητήματα της εκπαίδευσης, τονίζουμε ότι η συμπεριφορά αυτή υιοθετήθηκε πλήρως και στις Ερωτήσεις που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών. Ο Υπουργός Παιδείας αρνείται να απαντήσει σε Ερωτήσεις και Αναφορές βουλευτών προερχόμενων από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ή και ανεξάρτητων που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών παρά τις σημαντικές εξελίξεις που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Έτσι αρνείται να απαντήσει σε Ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο που εφάρμοσε ή καλύτερα γιατί δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του ΣτΕ που ακύρωσαν τα «νέα Θρησκευτικά» αλλά και σε πρόσφατες Ερωτήσεις που αφορούν δηλώσεις του για σχεδιασμούς έκδοσης νέων βιβλίων Θρησκευτικών. Δεν απαντά επίσης σε Ερωτήσεις για τις επιστροφές των Φακέλων Μαθήματος ούτε για τις απειλές που εκτοξεύτηκαν σε βάρος των Θεολόγων που τηρώντας τη συνταγματική τάξη συνεχίζουν να διδάσκουν ορθόδοξα Θρησκευτικά. Ενδεικτικά παραθέτουμε παρακάτω τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους δέκα (10) Ερωτήσεων βουλευτών για τα Θρησκευτικά που παραμένουν στο σύνολό τους αναπάντητες, μερικές εκ των οποίων για σχεδόν ή και περισσότερο από ένα χρόνο!

Ο Τομέας Παιδείας της Ν.Δ. φέρνει στη Βουλή το θέμα των εγχειριδίων του μαθήματος των Θρησκευτικών (27/2/2019)

 

Ερώτηση του βουλευτή Α΄ Πειραιά της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου για τα Θρησκευτικά (26/2/2019)

 

Ερώτηση του βουλευτή Νικόλαου Μίχου για την επανατύπωση των Φακέλων Μαθήματος παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ (13/2/2019)

 

Νίκος Νικολόπουλος, Παραπλάνησε ο Υπουργός θεολόγους και κοινή γνώμη! (19/10/2018)

 

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την απειλή υπουργού για άσκηση πειθαρχικών διώξεων προς τους θεολόγους εκπαιδευτικούς που αρνούνται τη διδασκαλία του νέου μαθήματος των Θρησκευτικών (5/10/2018)

 

Γιώργος Κατσιαντώνης, Βουλευτής Ν.Δ. προς Γαβρόγλου: «Εφαρμόστε άμεσα τις αποφάσεις τουΣτΕ για τα Θρησκευτικά» (5/10/2018)

 

Επανακατάθεση Ερώτησης βουλευτή Αν. Μεγαλομύστακα για την απόφαση ΣτΕ που ακυρώνει τα νέα Θρησκευτικά (12/09/2018)

 

Απόσυρση των Φακέλων Μαθήματος στα Θρησκευτικά ζητά ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος (6/8/2018)

 

Αναφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Καράογλου ενάντια στα "νέα" Θρησκευτικά (22/3/2018)

 

Ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου για τα Θρησκευτικά (2/2/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)