13/3/19

Ο Νίκος Βούτσης επικρίνει τη βουλευτή Νίνα Κασιμάτη επειδή καταψήφισε τη θρησκευτική ουδετερότητα

Συνεδρίασε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση έγινε σε φορτισμένο κλίμα με πολλές αντεγκλήσεις για διάφορα θέματα.
Μεταξύ άλλων η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη που στην πρώτη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση είχε καταψηφίσει την αναθεώρηση του Άρθρου 3 κατήγγειλε τον συνάδελφό της βουλευτή Χρήστο Καραγιαννίδη αντισυναδελφική συμπεριφορά και προβοκατόρικη πρακτική επειδή ο τελευταίος είχε φωτογραφίσει και διαρρεύσει στα ΜΜΕ το ψηφοδέλτιό της κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων.
Οι καταγγελίες της κυρίας Κασιμάτη προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που αρχικά υποστήριξε ότι η διαρροή έγινε από την αντιπολίτευση και στη συνέχεια την επέκρινε για την απόφασή της να καταψηφίσει το άρθρο για την θρησκευτική ουδετερότητα.
Ωστόσο, σύμφωνα με το βίντεο της ψηφοφορίας που βρίσκεται στον ιστότοπο της Βουλής, ο κ. Φωτήλας (της Ν.Δ.) εμφανίζεται να δίνει το επίμαχο ψηφοδέλτιο στον κ. Καραγιαννίδη και αυτός με την σειρά του να το φωτογραφίζει με το κινητό του τηλέφωνο.
Σε αυτό το κλίμα και με πιέσεις από τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές του κόμματός τους διεξάγεται αύριο η κρίσιμη δεύτερη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θυμίζουμε ότι το Άρθρο 3 είχε υπερψηφιστεί για αναθεώρηση με τον οριακό αριθμό των 151 ψήφων. Εάν στην αυριανή ψηφοφορία συγκεντρώσει ψήφους λιγότερες από 151 τότε θα τεθεί εκτός διαδικασία αναθεώρησης.
Με πληροφορίες από Πρώτο ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)