18/6/19

Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νικόλαος σε Πρόεδρο Ράντεφ: ''Να ενταχθούν τα θρησκευτικά στα σχολεία''

Να ενταχθεί στα βουλγαρικά δημόσια σχολεία το μάθημα των θρησκευτικών, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ράντεφ ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην επέτειο των 150 χρόνων από την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο χωριό Τρούντ, αναφέρθηκε στην σημασία της θρησκείας στην ζωή των ανθρώπων.

"Διάλυση γάμων, παρένθετη μητρότητα, γάμος ιδίου φύλου, ελεύθερη συμβίωση, είναι τα αποτελέσματα της απομάκρυνσης των ανθρώπων από τον Θεό. Πρέπει να σώσουμε τα παιδιά μας, και όπως είπε ο Χριστός να τα αφήσουμε να έρθουν κοντά μας" - τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

Με τα επιχειρήματα αυτά ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, να ενταχθεί έστω μια ώρα διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο επειδή τα παιδιά είναι ευάλωτα στους σύγχρονους ιούς της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ράντεφ ανέφερε ότι χρειαζόμαστε θάρρος και πνευματική δύναμη, ενώ συνεχάρη τον λαό της βουλγαρίας που κρατά τις παραδόσεις σε μια δύσκολη εποχή.

"Η στήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας και η πνευματική ευημερία των πιστών, εξακολουθεί να είναι πρώτη προτεραιότητα για το Κράτος" - τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)