18/6/19

"H αλήθεια" του Υπουργείου Παιδείας για το θρήσκευμα στα Απολυτήρια - Και ένα σχόλιο του ιστολογίου μας

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Το protothema.gr «ανακάλυψε» ότι ΦΕΤΟΣ με απόφαση του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου θα είναι «χωρίς θρήσκευμα τα απολυτήρια των μαθητών».
Και μάλιστα εμπλούτισε το fake news με το… συμπέρασμα ότι «σε προεκλογικό φόντο ο υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θέλησε να αφήσει τη σφραγίδα του ακόμα και στους απολυτήριους τίτλους»,

Ενημερώνουμε την ιστοσελίδα ότι:
Πέρσι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η απόφαση ΔΕΝ ήταν «προεκλογική περίοδος».
Η απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 23 Ιανουαρίου 2018.
Προκειμένου να προστατευθούν προσωπικά δεδομένα «στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75) των γονέων ή του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας».
Για να είναι σαφής σε όλους η απέλπιδα προσπάθεια κατασκευής fake news από την ιστοσελίδα, επισυνάπτουμε την απόφαση του 2018.
Και ένα σχόλιο του ιστολογίου μας
Η ουσία παραμένει η ίδια. Το Υπουργείο παραδέχεται και με αυτή την ανακοίνωση ότι το θρήσκευμα δεν αναγράφεται στα Απολυτήρια (παρά μόνο με υπεύθυνη δήλωση γονέα). Πάντως πέρυσι τα περισσότερα σχολεία τύπωσαν Απολυτήρια με το θρήσκευμα των μαθητών. Επιπλέον, θα πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο γιατί στην ίδια απόφαση στην οποία παραπέμπει αλλά και στη φετινή που έχει αντικαταστήσει ήδη αυτή, το θρήσκευμα παραμένει στα στοιχεία που καταγράφονται στο myschool, το Ατομικό Δελτίο μαθητή και το Μητρώο μαθητών. Και τέλος, γιατί η δικηγόρος του Δημοσίου (Υπουργείου Παιδείας) στη συζήτηση στο ΣτΕ υπεραμύνθηκε της αναγραφής του θρησκεύματος στα Απολυτήρια ενάντια στο αίτημα της Ένωσης Αθέων για ακύρωση της Υ.Α. που προβλέπει την αναγραφή του; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)