1/6/11

Εκλογές για την ανάδειξη νέων Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων των Τμημάτων Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας Αθηνών (εφορευτικές επιτροπές – προθεσμίες)

Το Πρυτανικό Συµβούλιο (συνεδρία 12.5.2011) του ΕΚΠΑ αποφάσισε την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέων Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων σε εικοσιένα (21) Τµήµατα του Ιδρύµατός µας, η θητεία των οποίων λήγει την 31η .8.2011.
Κατόπιν τούτου, καλούνται τα µέλη του Ειδικού Εκλεκτορικού Σώµατος (άρθ. 8, παρ. 2 Ν. 3549/07), για την εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τµήµατος Θεολογίας και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Οι εκλογές και για τα δύο Τμήματα θα διεξαχθούν την 16η Ιουνίου 2011, ηµέρα Πέµπτη...
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 9:00 π.µ. και θα τελειώσει στις 5:00 µ.µ
Υποψηφιότητες για την εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου, µπορεί να υποβάλλονται έως και τις 2:00 µ.µ. της 10ης Ιουνίου 2011, ηµέρα Παρασκευή στη Γραµµατεία του Πρυτανικού Συµβουλίου, µετά από αίτηση των ενδιαφεροµένων. Οι υποψήφιοι ανακηρύσσονται µε απόφαση του Πρυτανικού Συµβουλίου η οποία θα εκδοθεί την εποµένη εργάσιµη ηµέρα από τη λήξη της προθεσµίας υποβολής υποψηφιοτήτων.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας ή αν κανείς υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απαιτούµενη κατά νόµο πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την 17η Ιουνίου 2011, ηµέρα Παρασκευή, κατά τις ίδιες ώρες στα ίδια εκλογικά Τµήµατα.

Υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου µπορούν να υποβάλλουν Καθηγητές και Αναπληρωτές Καθηγητές σύµφωνα µε το άρθρο 12, παρ. 1 του Ν. 1268/82, όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 28, παρ. 1 του Ν. 2083/92 και το άρθρο 1, παρ. 12 του Ν. 2188/94.

Δεν µπορεί να είναι υποψήφιος και να εκλεγεί εκείνος που αποχωρεί λόγω συµπλήρωσης του ανωτάτου ορίου ηλικίας κατά τη διάρκεια της προκηρυσσόµενης θητείας των ανωτέρω αξιωµάτων.

Η θητεία των Προέδρων Τµηµάτων είναι διετής και µπορεί να ανανεωθεί ακόµη µία συνεχή φορά. Στην περίπτωση αυτή οι Πρόεδροι Τµηµάτων δεν µπορούν να επανεκλεγούν πριν περάσουν δύο χρόνια από τη λήξη της τελευταίας θητείας τους. Δεν επιτρέπεται εκλογή Προέδρων Τµηµάτων για περισσότερες από τέσσερις θητείες συνολικά. Ως θητεία για την εφαρµογή της διάταξης αυτής νοείται η χρονική περίοδος ανάµεσα σε δύο εκλογικές διαδικασίες (άρθ. 12, Ν. 1268/82 και άρθ. 9, παρ. 1α Ν. 3443/06).

Τα µέλη ΔΕΠ µερικής απασχόλησης δεν µπορούν να εκλέγονται Πρόεδροι ή Αναπληρωτές Πρόεδροι Τµηµάτων (άρθ. 2 Ν. 2530/97).

Ψηφοφορία

Η ψηφοφορία είναι µυστική και εκλέγεται ο υποψήφιος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων εκλεκτόρων . Αν κανείς υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απαιτούµενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαµβάνεται µεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους. Στην περίπτωση αυτή θεωρείται ότι έχει εκλεγεί όποιος συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους (άρθ. 8, παρ. 4δ Ν. 1268/82).Εκλογές Προέδρων και Αντιπροέδρων Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου