11/12/11

Κωνσταντίνος Χολέβας, Τι κερδίσαμε από την απόφαση της Χάγης

Οι εκπρόσωποι Ελλάδας και ΠΓΔΜ κατά τη διαδικασία ανάγνωσης της απόφασης του δικαστηρίουπηγή: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 11.12.2011
ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Ναι, τυπικά είναι καταδίκη. Αλλά, αν την διαβάσει κάποιος προσεκτικά, η απόφαση του Δικαστηρίου Διεθνούς Δικαίου της Χάγης εμπεριέχει αρκετά θετικά στοιχεία για την Ελλάδα. Οι συνήθεις ηττοπαθείς, μεμψίμοιροι και οπαδοί των εθνικών υποχωρήσεων βρήκαν ευκαιρία και πάλι να κατηγορήσουν τον εθνικισμό, τον Αντώνη Σαμαρά, τον... Μέγα Αλέξανδρο και κάθε σκέψη περί δυναμικής εξωτερικής πολιτικής. Όμως δεν αξίζει να ασχολούμεθα με γκρινιάρηδες. Διότι στα μεγάλα εθνικά θέματα ο Ελληνισμός όποτε προχώρησε και νίκησε το πέτυχε ακριβώς επειδή άφησε κατά μέρος τους γκρινιάρηδες και άκουσε τη φωνή της Ιστορίας του και των παραδόσεών του...

Πιστεύω ότι το πρώτο θετικό για τον Ελληνισμό είναι το εξής: Η απόφαση της Χάγης διαπιστώνει ότι η τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε το σθένος και την πυγμή να θέσει ΒΕΤΟ στην ένταξη των Σκοπίων στους διεθνείς οργανισμούς και μάλιστα σε αντίθεση με τη βούληση των ΗΠΑ. Ναι, λοιπόν, ας το μάθουν και οι ξένοι και οι δικοί μας, και οι φίλοι και οι αντίπαλοι, ότι η Ελλάδα ακόμη και σήμερα ξέρει και μπορεί να λέει ΟΧΙ. Και αξίζει να πιστωθεί στον Κώστα Καραμανλή το ΟΧΙ στο Βουκουρέστι, το οποίο απλώς διαπιστώνει το Δικαστήριο της Χάγης, καθώς και το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν μέσω της ηθικής στήριξης που έδωσε στους Ελληνοκυπρίους. Υπάρχει και αυτή Ελλάδα που είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα που εγκατέλειψε τα Ίμια και παρέδωσε τον Οτσαλάν. Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα που ξέρει να ακούει τη φωνή του λαού και να σέβεται την ιερή κληρονομιά της. Ναι, λοιπόν, βάλαμε ΒΕΤΟ στα Σκόπια και θα ξαναβάλουμε. Κι ας φωνάζει ο πλαστογράφος της Ιστορίας Γκρούεφσκι και ας μας μαλώσει ξανά το Δικαστήριο της Χάγης.
Το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα είναι η αποκάλυψη της μικρότητος και των σκοπιμοτήτων που κρύβονται πίσω από βαρύγδουπους τίτλους όπως «Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου» κ.λπ. Σέβομαι τους διεθνείς θεσμούς, αλλά καλό είναι πρώτα εκείνοι να σέβονται την αποστολή τους. Το εν λόγω Δικαστήριο παραδέχθηκε μεν ότι στο Βουκουρέστι η απόφαση ελήφθη από όλους τους Συμμάχους, αλά καταδίκασε την Ελλάδα για τις προφορικές δηλώσεις που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή. Είμαι βέβαιος ότι τέτοια μετέωρη και ανερμάτιστη απόφαση ουδέποτε θα εξεδίδετο από ελληνικό δικαστήριο για θέματα αστικά ή ποινικά. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι κατά πολύ πιο αξιόπιστη από τα διάφορα διεθνή δικαστήρια που δικάζουν την πρόθεση και όχι την πράξη. Είναι σαν να μας λέει η Χάγη ότι πρέπει να καταδικάσουμε ως δολοφόνο έναν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή φώναξε: «Φύγε μη σε σκοτώσω»! Αυτά να βλέπουν όσοι θέλουν να σύρουν όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη Χάγη. Το δικαστήριο αυτό κρίνει με πολιτικά και όχι με νομικά κριτήρια. Ας μείνουμε όσο μακρύτερα γίνεται. .
Το τρίτο θετικό στοιχείο είναι ότι επιτέλους κατανοήσαμε πόσο βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα είναι η Ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδος - ΠΓΔΜ. Όταν υπεγράφη δημοσίευσα στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ένα άρθρο με τίτλο «Απαρχή δεινών για τον Ελληνισμό». Αφού δεν ήθελαν οι κυβερνώντες να καταγγείλουν τα Σκόπια για τη συνεχή καταπάτηση της Συμφωνίας ας έχουν σήμερα το θάρρος να καταργήσουν αμέσως αυτή τη δέσμευση που μόνο κακό μάς έκανε. Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει άμεση καταγγελία από μέρους μας της διάτρητης αυτής Συμφωνίας, την οποία τα Σκόπια κατήντησαν πτώμα τυμπανιαίον. Ας τελειώνουμε με τα πτώματα και ας ξαναβρούμε τη ζωντάνια μας ως Έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου