25/2/20

Με “δάκτυλο” Σόρρος πολλές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!

Ισχυρές διασυνδέσεις του George Soros με Δικαστές του ΕΔΔΑ
Η Γαλλία πρέπει να επιδείξει ανυπακοή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρει η Le Pen μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή δικαστών του ως μέλη ΜΚΟ του George Soros.

Μια νέα έκθεση ενός Γάλλου δικηγόρου υποστηρίζει ότι ένας στους πέντε δικαστές που έχουν υπηρετήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) την τελευταία δεκαετία, είχε σχέσεις με ένα δίκτυο οργανώσεων κοινωνικής δικαιοσύνης υπό την ηγεσία του George Soros.
Η Marine Le Pen, αρχηγός του δεξιού εθνικού κόμματος της Γαλλίας κάλεσε τον Emmanuel Macron να σταματήσει να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ.
«Αντιμέτωπος με αυτές τις εξαιρετικά σοβαρές αποκαλύψεις, ο Macron δεν μπορεί πλέον να παραμείνει σιωπηλός», είπε η Le Pen  με προσωπικό tweet στο λογαριασμό της την Τετάρτη, καλώντας το  Ανώτατο Δικαστήριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας  (όργανο που συμβουλεύει την κυβέρνηση για λήψη αποφάσεων σε νομικά θέματα) να σταματήσει να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ.
«Μια ελεύθερη δημοκρατική πολιτεία πρέπει να ενεργεί ενάντια σε αυτούς τους αντιδημοκρατικούς  χειρισμούς», πρόσθεσε.
Το σχόλιό της ήρθε ως απάντηση σε μια έκθεση του γάλλου δικηγόρου Grégor Puppinck, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη μεταρρύθμιση της ΕΣΔΑ και ηγείται του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δικαίου και Δικαιοσύνης (κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε).
Μη γνωστοποιημένες συγκρούσεις συμφερόντων;
 
Ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 22 από τους 100 δικαστές που είχαν υπηρετήσει στο ΕΔΔΑ μεταξύ Ιανουαρίου 2009 και Οκτωβρίου 2019 είχαν «ισχυρούς δεσμούς» με μία από τις επτά ΜΚΟ που συνδέονταν με τον George Soros πριν από το διορισμό τους στο δικαστήριο, με ρόλους που ποίκιλαν από επίσημες ευθύνες  έως και βαρυσήμαντες δραστηριότητες των εν λόγω οργανισμών.
Επιπλέον, 18 από τους 22 δικαστές λέγεται ότι έχουν εκδικάσει υποθέσεις στις οποίες συμμετείχαν οι ΜΚΟ των οποίων ήταν μέλη κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει σύγκρουση συμφερόντων.
Σύμφωνα με τον Puppinck, αυτές οι ΜΚΟ είναι το Κέντρο AIRE (Συμβούλιο για τα Ατομικά Δικαιώματα στην Ευρώπη), η Διεθνής Αμνηστία, η Διεθνής Επιτροπή των Δικαστών, η Επιτροπή Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Human Rights Watch, το Interights (Διεθνές Κέντρο για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ), και διάφορες άλλες διακλαδώσεις των ιδρυμάτων του Open Society Foundations.
Είπε ότι είχε λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επαφές αυτές από τα βιογραφικά σημειώματα μελλοντικών δικαστών, που δημοσιεύθηκαν ηλεκτρονικά από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).
Η PACE εκλέγει τους δικαστές του ΕΔΔΑ από τους καταλόγους τριών υποψηφίων που προτείνονται από κάθε κράτος μέλος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτοί οι δικαστές «ακούν» τις υποθέσεις ως ιδιώτες και δεν αντιπροσωπεύουν το κράτος τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι για τη θέση συνήθως προέρχονται από ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς επειδή είναι πιο πιθανό να είναι αμερόληπτοι.
Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, η πρακτική αυτή ενισχύεται από τη σημασία της παρουσίας και της επιρροής ορισμένων ΜΚΟ σε μικρές  χώρες όπως η Αλβανία, όπου το Open Society Foundations δαπάνησε 131 εκ. δολάρια από το 1992 και εξασφάλισαν δύο τρεις θέσεις στο ΕΔΔΑ το 2018.
Οι ΜΚΟ μπορούν επίσης να παρεμβαίνουν στις ακροάσεις του ΕΔΔΑ ως τρίτοι, αλλά ο Puppinck έγραψε ότι υπάρχει έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά την έκταση της πραγματικής συμμετοχής τους στο δικαστήριο.
Ποιες ήταν οι αντιδράσεις στη Γαλλία;
Η έκθεση έγινε γνωστή από το γαλλικό συντηρητικό περιοδικό Valeurs Actuelles, το οποίο υποστήριξε ότι οι εν λόγω 22 δικαστές επέτρεψαν στον George Soros να «διεισδύσει» αποτελεσματικά στο δικαστήριο και να επηρεάσει τις αποφάσεις του.
Το περιοδικό παραθέτει τις αποφάσεις υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια στην Αυστρία και στην Ελλάδα καθώς και για τα διεμφυλικά άτομα στη Γαλλία τα οποία απαιτούν να αναγνωριστεί το νέο φύλο τους. Αναφέρει επίσης Ρώσους ακτιβιστές από το Pussy Riot που είχαν μια «πανκ προσευχή» σε μια ρωσικό ορθόδοξο ναό, καθώς και ότι αφορά την επανεξέταση ολόκληρων ποινών ισόβιας κάθειρξης στην Ουγγαρία και την εφαρμογή του νόμου της σαρία στην Ελλάδα για την επίλυση διαφορών μεταξύ Μουσουλμάνων.
Ο Jerome Riviere, ηγέτης της γαλλικής παράταξης Identity and Democracy και μέλος του Ευρωσκεπτικιστικού μπλοκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απάντησε στο περιοδικό Valeurs Actuelles ότι δεν εκπλήσσεται με την έκθεση που δημοσίευσε επειδή ο Geοrge Soros «σκοπεύει να καταστρέψει έθνη και, ευρύτερα  όλες τις δομές που αποτελούν το θεμέλιο του πολιτισμού: την οικογένεια, την πατρίδα, την εξουσία, την αγάπη για την ιστορία».
«Το απλό γεγονός ότι ένα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μπορεί να καταδικάσει τα έθνη είναι ένα αντιδημοκρατικό σκάνδαλο», είπε. «Οι μη εκλεγμένοι δικαστές σφετερίζονται τη δύναμη να αξιολογούν και να ερμηνεύουν, χωρίς περιορισμούς, ένα κείμενο που οδηγεί στη δημιουργία νόμου, όταν ο ρόλος τους είναι απλά να λένε ποιος είναι ο νόμος».
Ο Nicolas Bay,  Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συνασπισμού και ο αντιπρόεδρος του  Identity and Democracy, δήλωσε ότι η Γαλλία πρέπει να απεμπλακεί. «Καθοδηγούμενη από τον Τζορτζ Σόρος και την ατζέντα του να επιβάλει μια «ανοιχτή κοινωνία» (open society), το ΕΔΔΑ έχει γίνει η ενσάρκωση της κυβέρνησης των δικαστών ενάντια στη βούληση του λαού», σημείωσε. «Υπό το φως αυτών των καταστροφικών αποκαλύψεων, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να απεμπλακούμε από αυτό».
Ο Philippe de Villiers, πρώην γάλλος ευρωβουλευτής από το Ευρωσκεπτικιστικό Κίνημα της Γαλλίας, δήλωσε ότι «η ικανότητα του Σόρος να διεισδύσει σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς οφείλεται στο γεγονός ότι είναι παγκοσμιοποιημένα ιδιωτικά συμφέροντα που κυβερνούν την Ευρώπη».
«Το Open Society Foundations είναι επομένως πιο ισχυρά από μια χώρα όπως η Γαλλία. Ο George Soros είναι πολύ πιο ισχυρός από τον Μακρόν», δήλωσε. Εξάλλου, το ψευδώνυμο που του δίνεται στις Βρυξέλλες είναι: « the puppet master» (ο μαριονετίστας)
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Open Society Foundations δεν έχουν ακόμη σχολιάσει.
Πηγή από Ενωμένη Ρωμηοσύνη

1 σχόλιο: