5/3/10

Τέλος στον επίσημο εορτασμό του Πάσχα στις στρατιωτικές μονάδες

πηγή: Hellenic Business με πληροφορίες από Εξαγόρευσις


Ένα έθιμο πολλών ετών, έρχεται να πάρει τέλος, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που περνά η χώρα. Τέλος στο τσούγκρισμα αυγών σε στρατόπεδα βάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς από φέτος και στο εξής καταργείται το λεγόμενο «Πάσχα των πολιτικών» στις στρατιωτικές μονάδες!

Με εντολή του υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν θα γιορτάζεται πλέον επίσημα το Πάσχα στις μονάδες, με αρχηγούς κομμάτων, υπουργούς, βουλευτές, εκπροσώπους Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μητροπολίτες κ.λ.π........
Για λόγους οικονομίας, στις μονάδες θα τρώνε και θα πίνουν μόνο όσοι αξιωματικοί και στρατιώτες έχουν υπηρεσία τη συγκεκριμένη μέρα και -αν θέλουν- οι συγγενείς τους.

4 σχόλια:

  1. Καλά!

    Τις παρελάσεις, το Πάσχα, τις εθνικές επετείους, τις αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροπλάνων τις καταργούν λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

    Τα 16 εκατομμύρια ευρώ πού τα βρήκαν και τα χορήγησαν στον καρνάβαλο της Πάτρας;

    Αραγε (λέμε άραγε) δεν είναι η οικονομική δυσπραγία που οδηγεί στις περικοπές αλλά άλλοι λόγοι υπαγορευμένοι από τη ραγιαδίστικη παγκοσμιοποιημένη συνείδηση του πρωθυπουργού μας και της κλίκας που τον περιβάλλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Τελεβάντο,
    συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Πέστε μου σας παρακαλώ την πηγή σας για το εξωφρενικό αυτό ποσό των 16 εκατομμμυρίων που έδωσαν στον καρνάβαλο για να το διαδώσω όπου μπορώ.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απόφαση είναι σωστή κατά τη γνώμη μου. Όντας πριν χρόνια στρατιώτης την περίοδο του Πάσχα τολμώ να πω ότι οι ημέρες του Πάσχα στο στρατόπεδο ήταν από τις .... χειρότερες για τους στρατιώτες. Μας σήκωναν από τα άγρια μεσάνυχτα να ετοιμάσουμε φαγητό για τους πολιτκούς και να στολίσουμε το στρατόπεδο ενώ την ώρα του τραπεζιού είμαστε καπως σαν παρακατιανοί μπροστά στους επίσημους και τις κυράδες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε ανωνυμε 6.42, οσον αφορα το δευτερο σκελος, οτι σας χρησιμοποιησαν σαν παρακατιανους εχεις δικιο. Αλλα προσεξε καλα τι γραφει ο αγαπητος καθολα Τελεβαντος, εχει απολυτα δικιο, διοτι εδω διακυβευονται Υψηλα ιδανικα, οπως ΧΡΙΣΤΟΣ και Πατριδα. Δεν θα πρεπει να κυταζουμε τα δευτερευοντα και τριτευοντα, αλλα τα Ουσιωδη, Υψηλα και πρωτευοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή